Sukurta pirmoji lietuviška greito vartojimo prekių aplikacija išmaniesiems telefonams  (0)

Net kas ketvirtas mobilusis telefonas Lietuvoje – išmanusis, tačiau skirtingai nei Vakarų Europoje ar JAV, lietuviškos aplikacijos išmaniesiems telefonams vis dar itin retas reiškinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

UAB „Informacinių technologijų organizacija“ kartu su reklamos agentūra „Ogilvy“ sukūrė pirmąją Lietuvoje nemokamą greito vartojimo prekių aplikaciją – virtualų kokteilių plaktuvą. Į šios aplikacijos sukūrimą didžiausia stipraus alkoholio gamintoja Lietuvoje AB „Stumbras“ investavo 20 tūkst. litų.

Ši aplikacija išmaniųjų telefonų naudotojams nekainuos nė lito, jie ją galės parsisiųsti internetu. „Mūsų žiniomis, lietuviškų aplikacijų išmaniesiems telefonams šiuo metu yra sukurta tik kiek daugiau nei 100. Įvertinę, kad išmanieji telefonai Lietuvoje jau išsikovojo savo rinkos dalį, nusprendėme investuoti į patrauklaus dizaino bei praktinės naudos duosiančios greito vartojimo prekių aplikacijos kūrimą. Tikimės, jog sukurtą produktą vartotojai įvertins teigiamai“, - teigia AB „Stumbras“ marketingo vadovas Algirdas Čiburys.

„Ozone Vodka“ pavadinta aplikacija vartotojams padės kurti kokteilius iš namų bare esančių gėrimų. Mobiliajame telefone tereikės sužymėti turimus gėrimus, ir aplikacija pati parinks, koks arba kokie kokteiliai gali gautis iš šių ingridientų. Arba jei trūksta vos vieno kito ingridiento – juos nurodys, todėl ši programėlė bus naudinga ne tik namie, bet ir parduotuvėje. Kita vertus, jei vartotojas žinos, kokį konkretų kokteilį jis nori susiplakti, „Ozone Vodka“ aplikacija parodys visą receptą.

Pasak A. Čiburio, ši aplikacija taip pat turės ir nuolat papildomą duomenų bazę, suskirstytą pagal toms progoms tinkančias kokteilių rūšis. „Prognozuojame, kad iki šių metų pabaigos „Ozone Vodka“ aplikacija turi puikias galimybes tapti viena populiariausių mobiliesiems telefonams skirtų lietuviškų programėlių. Mano nuomone, tai gali lemti ne tik aplikacijos praktiškumas, tačiau ir kokteilių kultūros augimas – kartu su maisto gamybos namie tradicijomis, didėja ir lietuvių noras namie išbandyti įvairių kokteilių gamybą“, - sako „Stumbro“ marketingo vadovas.

„Stumbro“ duomenimis, šiuo metu išmaniesiems telefonams yra sukurta apie 100 lietuviškų aplikacijų, tačiau tik viena kita iš jų perkopė tūkstančio parsisiuntimų ribą. Dauguma aplikacijų skirtos pramoginei informacijai, ir tik mažuma jų, pasak A. Čiburio, turi praktinės naudos. Didžioji dalis programėlių skirta „iPhone“ telefonams.

„Ozone Vodka“ aplikacija pritaikyta „iPhone“ telefonams bei mobiliesiems telefonams su „Android“ operacine sistema. Vartotojai ją parsisiųsti gali iš interneto svetainių, platinančių išmaniųjų telefonų aplikacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: