Akademinė bendruomenė kviečiama prisidėti prie kovos prieš retas ligas  (0)

Tarptautinė farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“ (GSK), siekdama kovoti su retomis ligomis ir gerinti gydymo prieinamumą jomis sergantiems žmonėms visame pasaulyje, skelbia tarptautinį konkursą „Retos ligos – tvarus farmacijos pramonės modelis“ ir kviečia jame dalyvauti Lietuvos bei kitų šalių akademinę bendruomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai, studentai, visuomenės sveikatos ir verslo mokyklos, ekonomikos specialistai kviečiami pateikti savo įžvalgas, strategijas ir nuomones, kaip efektyviau spręsti retų ligų gydymo prieinamumo problemą. Net 10 geriausių darbų autoriai ar jų grupės bus apdovanoti, bendra apdovanojimų suma viršija 76 tūkst. litų (22 tūkst. eurų).

Europos Sąjungoje retąja laikoma liga, kuria serga mažiau nei 5 iš 10 000 žmonių. Šiuo metu yra žinoma maždaug 7 000 retųjų ligų. Retos ligos dažnai kelia grėsmę gyvybei arba nuolat sekina. Paprastai jų veiksmingai išgydyti negalima, tačiau anksti diagnozavus ir suteikus tinkamą priežiūrą galima pagerinti sergančiojo gyvenimo kokybę ir pailginti jo trukmę.

„Retos ligos – itin opi ir, deja, visame pasaulyje apleista sveikatos problema. Kadangi šiomis, dažnai lėtinėmis ir pavojingomis gyvybei, ligomis serga palyginti nedidelis gyventojų procentas, šiuo metu jų tyrimams bei sėkmingo jų gydymo mechanizmų ir metodų paieškoms skiriama labai mažai dėmesio. Todėl kviečiame Lietuvos akademinės bendrovės atstovus aktyviai dalyvauti konkurse, kurio metu sukurti darbai gali padėti pamatus sistemai, pagal kurią farmacijos pramonė galėtų  kurti vaistus retoms ligoms gydyti. Tik bendradarbiaudami galime pakeisti susidariusią padėtį“, – teigia farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Čereška.

Pranešimus tarptautiniam konkursui „Retos ligos – tvarus farmacijos pramonės modelis“ kviečiama teikti iki šių metų rugsėjo 30 d. Iš viso pasaulio gautus pranešimus vertins nepriklausomas ir kompetentingas vertinimo komitetas, kuris atrinks dešimt geriausių darbų, kurie ir bus apdovanoti. Be to, trijų geriausių konkurso darbų autoriai bus pakviesti surengti oficialų jų pristatymą Londone. Daugiau informacijos apie konkursą ir jo sąlygas: http://www.gsk.lt/2011_naujienos_08.html svetainėje bei  http://www.gsk.com/rare-diseases.

2010 m. kompanija „GlaxoSmithKline“ įsteigė specialų retų ligų padalinį. Šio skyriaus paskirtis – atrasti, sukurti ir pateikti naujų ir inovatyvių vaistų retoms ligoms gydyti. Taip pat  –  sukurti tvarią sistemą ir portfelį vaistų, kurie teiktų tikrąją vertę pacientams, sergantiems alinančiomis ir gyvybei pavojingoms retomis ligomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: