Kraujo tyrimams padrąsins Zuikis čempionas  (0)

Artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas padiktavo temą medicininių tyrimų laboratorijos „Medicina practica“ sukurtai spalvinimo knygelei „Zuikis – sveikas čempionas“. Tai jau trečiasis nuotaikingas leidinukas pagal laboratorijos sumanytą edukacinę programą, kurios tikslas supažindinti vaikus su medicininiais tyrimais, jų svarba ir išmokyti įveikti procedūrų baimę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gerai žinome, kad objektyvesnius kraujo tyrimų atsakymus gauname, kai pacientas procedūros metu būna ramus. Tačiau vaikams to žodžiais neišaiškinsi – balti medikų chalatai ir instrumentai juos gąsdina. Todėl sumanėme žaismingai padėti mažiesiems pacientams išsiugdyti atsparumą kraujo tyrimų stresui“, – sakė „Medicina practica“ laboratorijos vadovas gydytojas Svajūnas Barakauskas.

Zuikio čempiono nuotykius sueiliavo „Medicina practica“ laboratorijos darbuotoja Lina Valinskaitė, tiesiogiai susidurianti su vaikų išgyvenimais prieš procedūras, o nupiešė Vilniaus Antakalnio vidurinės mokyklos mokytoja Andra Ramanauskienė. Abi autorės sukūrė ir ankstesnius leidinukus.

Naujoji knygelė, kurioje aiškinama apie sveikatos priežiūros svarbą siekiant čempiono vardo, išleista net 18 tūkstančių tiražu. Čia įdėtas ir čempionato tvarkaraštis, kurį vaikai galės pildyti kartu su savo šeima. Ankstesni leidinukai apie Zuikio nuotykius laboratorijoje pasirodė atitinkamai 3 ir 8 tūkstančių tiražu.

„Dabar vaikai užsuka į laboratoriją ir tuomet, kai nereikia atlikti tyrimų - jie prašo naujos spalvinimo knygelės. Nedrįstame jiems atsakyti. O prieš prasidedant naujiems mokslo metams sulauksime didelio mažųjų pacientų antplūdžio“, – pastebėjo S.Barakauskas.

Atestuoto laboratorijų tinklo „Medicina practica“ padaliniai veikia septyniuose Lietuvos miestuose. Specialistų vertinimu, laboratorijos aprūpintos nuolat atnaujinama viena moderniausių ir patikimiausių įrangų Baltijos šalyse. „Medicina practica“ gerai žinoma rengiamomis sveikatos profilaktikos akcijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)