Naujausios rašalinio spausdinimo technologijos didina kokybę, tikslumą ir spartą  (0)

Populiariausi pasaulyje rašaliniai spausdintuvai, suteikę naujas galimybes vartotojams ir smulkiajam verslui, meta iššūkį ir lazeriniams spausdintuvams


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką buvęs pigaus ir lėto spausdinimo ir neypatingos kokybės sinonimu rašalinis spausdintuvas išaugo šį įvaizdį. Išlaikę savo nedidelę kainą, universalūs, plačiai pritaikomi šiuolaikiniai rašaliniai spausdintuvai smarkiai pagerino savo kokybę ir užkariavo pasaulį.

Šiuo metu rašaliniai spausdintuvai užima beveik du trečdalius pasaulinės spausdintuvų rinkos ir spausdinimo kokybe konkuruoja su brangesniais lazeriniais spausdintuvais. Moderniais rašaliniais spausdintuvais išspausdinti vaizdai ir tekstas yra ryškių, preciziškų kontūrų, užtikrinamas spaudinio patvarumas.

Didžiausią įtaką rašaliniai spausdintuvai turėjo spalvotam nuotraukų spausdinimui. Tai tapo aktualu namų vartotojams, kurie, įsigalėjus skaitmeninei fotografijai, augina savo nuotraukų kolekcijas.

Spalvotas spausdinimas, rašalinių spausdintuvų dėka, nusileido ir iki smulkaus verslo lygio. Dėl rašalinio spausdinimo kokybės ir kainos pastaruoju metu populiarėja rinkodarinės medžiagos – bukletų, skrajučių, vizitinių kortelių ir kitų panašių spaudinių spausdinimas mažais tiražais pačioje įmonėje.

Lemia spausdinimo galvutės ir rašalai

Tuo pačiu nuolat auga reikalavimai kokybei, tikslumui, spalvų perteikimui. „Epson“ į šiuos iššūkius atsiliepia kurdama bei tobulindama aukštosiomis technologijomis pagrįstas spausdinimo galvutes „Micro Piezo“ ir „DuraBrite Ultra Ink“ rašalus. Šie du elementai yra lemiantys faktoriai rašaliniame spausdinime – nuo jų labiausiai priklauso spaudinio kokybė.

„Micro Piezo“ pjezoelektrinės spausdinimo galvutės, kurias „Epson“ pirmą kartą panaudojo 1993 metais, padėjo užsitarnauti reiklių vartotojų pasitikėjimą – „Epson“ spausdintuvai yra vertinami dėl aukštos spausdinimo kokybės, patikimumo ir žemų sąnaudų.

Šios galvutės yra „Epson“ spausdintuvų širdis. Jos padeda išspausdinti sodrias, aiškias spalvas ir tekstą beveik be grūdėtumo, be to, daro tai didele sparta ir taupiai naudoja rašalą, jo lašelius itin tiksliai perkeldama ant popieriaus.

Micro Piezo“ išsiskiria tikslumu, kokybe ir patvarumu

„Micro Piezo“ pjezoelektrinė galvutė iš esmės skiriasi nuo kitų gamintojų naudojamų terminių galvučių. „Micro Piezo“ galvutėje esantys mikroskopiniai pjezoelektriniai elementai susilenkdami ir išsitiesdami labai dideliu greičiu „katapultuoja“ pavienius idealiai apvalius lašelius, tuo tarpu terminės technologijos galvutėse rašalas yra kaitinimas ir susidarę oro burbuliukai išstumia jo lašelius.

Tai ir lemia „Micro Piezo“ tikslumą, nes tokiu būdu formuojami preziciškai kontroliuojamo dydžio lašeliai. Jų dydis, priklausomai nuo poreikio, gali būti skirtingas (nuo 1,5 pikolitro) – taip užtikrinama bendra spausdinimo sparta ir aukšta kokybė. Kadangi „Micro Piezo“ galvutėse rašalas nekaitinamas, pačios galvutės yra kur kas patvaresnės ir veikia ilgiau nei terminės.

Tobulindama savąją „Micro Piezo“ technologiją, „Epson“ pažengė toliau ir sukūrė „Micro Piezo TFP“ spausdinimo galvutę. Joje pjezoelektriniai elementai gaminami iš itin plonos plėvelės ir gali labai smarkiai išsilenkti, taigi dar labiau padidinti greitį, kuriuo išpurškiamas rašalas. Taip pat užtikrinamas preciziškas lašelių purškimo tikslumas.

Šie patobulinimai „Micro Piezo TFP“ galvutėje padėjo įmontuoti purkštuką, pasižymintį 360 taškų colyje tankumu – didžiausią iš visų rašalinių pjezoelektrinių spausdinimo galvučių. Savo ruožtu, „Micro Piezo TFP“ spausdinimo galvutes naudojantys spausdintuvai yra dar kompaktiškesni, spausdina sparčiau ir kokybiškiau.

DuraBrite Ultra Ink“ užtikrina ilgaamžiškumą

Spaudinio kokybei, patikimumui didžiulę įtaką turi specialieji rašalai, kurie nėra paprastas dažas. „Epson“ sukurti „DuraBrite Ultra Ink“ yra aukštųjų technologijų gaminys.

Sintetine derva padengtos šio rašalo pigmento dalelės sukuria apsauginį sluoksnį, dėl kurio dažai lieka arti popieriaus paviršiaus ir taip sukuria ryškius spalvotus atspaudus. Dėl to su „DuraBrite Ultra Ink“ spausdinti dokumentai yra netepūs, pavyzdžiui, žymekliu žymint tekstą, rašalas neišsitepa, o nuotraukos savo kokybe prilygsta laboratorijose spausdintų atvaizdų ir albume gali išsilaikyti ryškios iki 200 metų.

Be to, ant popieriaus paviršiaus patekęs „DuraBrite Ultra Ink“ rašalas greitai džiūsta ir spaudiniais galima naudotis iškart jiems išlindus iš spausdintuvo, o atspausdintos nuotraukos ir dokumentai yra atsparūs drėgmei, jų nesutepsi liesdamas pirštais. Tai puikios savybės svarbiems dokumentams, archyviniams spaudiniams.

„InfoTrends“ tyrimų agentūra tvirtina, kad nuotraukų spausdinimas yra geriausias ir universaliausias būdas išsaugoti nuotraukas ateities kartoms, skirtingai nei skaitmeniniai duomenų formatai, kurių sistemos, praėjus dešimtmečiams, gali ir nebesugebėti atkurti.

„Epson DuraBrite Ultra Ink“ taip pat padeda sutaupyti – naudojant šį rašalą, galima spausdinti iš abiejų pusių, nes rašalas nepersigeria į kitą lapo pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: