IT kompanijoms veriasi galimybė modifikuoti programas be jų autorių leidimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-11-23 14:01
Ką reiškia programos modifikavimas ir jos galimybių išplėtimas? Ar tai papildomų failų sukūrimas ir pridėjimas, kuris praplečia programos galimybes? Ar pačios programos failų modifikavimas, pakeitimas kitais?
wolas 2012-11-23 17:12
Kaip suprantu bus galima ".exe" ar kokį .dll "tobulinti" nes source vis tiek niekas neduos. Tai čia praktiškai legalizavimas crack'u ar panašiai, nes tipiniai programeriai tikrai neužsims tokiom nesąmonėm.
SuperHP 2012-11-23 18:42
Gali visokių įstatymų prigalvoti, o jiems įsigaliojus, reikės jų laikytis. Jei įteisins programos (kodo) modifikavimą be autorių žinios, tai autoriai turės programas parduoti su atviru programiniu kodu. Tačiau tokiu atveju toks įstatymas kirstųsi su programinės įrangos licencijomis. Be to, kaip pastebėjo wolas, praktiškai kiekvienas programuotojas galėtų nesudėtingai "nulaužti" programinę įrangą. Abejoju, kad artimiausiu metu pavyktų priimti tokį įstatymą, nes jam priešintųsi ne tik didžiosios kompanijos, bet turbut ir dauguma individualių programinės įrangos pardavėjų. Gaila, kad tokiuose straipsniuose nėra pateikiama detalios informacijos apie konkrečius niuansus, taigi tenka spėlioti.
vanduo4 2012-11-24 18:22
Logiskai mastant, tai ir tas , ir tas. Kadangi niekada nezinai ko gali prireikti siekiant suderinti skirtingas programas.
Karvė 2012-11-27 02:24
Čia nėra loginio ryšio. Manau šitai labiau bus taikoma pvz reverse engineerinant kokius neviešus API ir panašiai. Arba valstybinių įstaigų perkamai programinei įrangai, nes dabar pasitaiko, kad viena kompanija sukuria kokį portalą, o paskui niekas be jų negali jo prižiūrėti ir tobulinti.
Hmz 2012-11-27 09:02
Jei programa daroma pagal užsakymą, ji dažniausiai perduodama su visais sourcais.