Projekto „Mokslo pieva“ metu studentai ieškos visuomenei aktualių problemų sprendimų  (0)

Sausio pabaigoje paskelbtas kvietimas dalyvauti projekte „Mokslo pieva“ sulaukė didelio akademinio jaunimo susidomėjimo: norą išbandyti save pareiškė 79 studentai iš įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų. Šį šeštadienį iš 5 Lietuvos universitetų (Kauno technologijos universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto) komisijai atrinkus 20 studentų, sudarysiančių 5 tyrėjų grupes, baigėsi atrankinis projekto etapas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į antrąjį projekto etapą patekę studentai dirbs nedidelėse tarpdisciplininėse grupėse ir, padedami entuziastingų dėstytojų bei veiklių mokslininkų, atliks įvairius tyrimus. Pavasario semestro metu planuojama nagrinėti temas, susijusias su informacinių atakų atpažinimu ir pasipriešinimu joms, mašininio mokymosi taikymu Higso bozono paieškai, taip pat studentai aiškinsis, kas slypi už specialybės populiarumo, kaip būtų galima patobulinti Vilniaus viešąjį transportą, taikydami kompiuterines simuliacijas nagrinės, kaip organizuojamas pilietinis pasipriešinimas.

„Mokslo pieva“ – išties nestandartinis projektas. Tyrimus atliksiančias grupes sudarys įvairių studijų krypčių studentai, besimokantys skirtinguose kursuose, studijų pakopose ir universitetuose. Studentams bus pateiktos neišgalvotos situacijos, tikri duomenys, su kuriais dirbdami jie gaus tikrą rezultatą, galbūt nustebinsiantį net ir pačius tyrimų autorius. Į rezultatus nukreiptas studentų darbas, bendradarbiaujant su dėstytojais bei mokslininkais, tęsis iki pat gegužės vidurio. Tyrimus atlikę studentai pristatys savo darbo rezultatus verslo, mokslo ir valstybės institucijų atstovams.

„Projekto „Mokslo pieva“ tikslas – skatinti studentus mokymosi įstaigose įgytas teorines žinias pritaikyti realiose situacijose, o svarbiausia – sudaryti jaunimui galimybę susipažinti su praktiniu įvairių tyrimų atlikimo procesu, darbu su duomenimis. Tai – puiki proga išbandyti save sprendžiant realias problemas, ieškant novatoriškų sprendimų, darant, kuriant ir klystant“, – teigia vienas iš projekto ekspertų, Baltijos pažangių technologijų instituto IT skyriaus vadovas ir Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Tomas Krilavičius.

Kvietimo dalyvauti projekte „Mokslo pieva“ populiarumas tarp aukštųjų mokyklų studentų įrodė, jog studentus domina galimybė mokytis dirbant ir bendradarbiaujant ne tik su patyrusiais mokslininkais, bet ir su kitų studijų krypčių studentais. Projekto organizatoriai tikisi, jog „Mokslo pievos“ dalyviai, atlikdami tyrimus, visapusiškai atskleis savo sugebėjimus, o įgytą patirtį sėkmingai panaudos ateityje.

Projektą organizuoja mokslininkų ir dėstytojų komanda iš Baltijos pažangių technologijų instituto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto. Iniciatyvą remia UAB „Philip Morris Baltic“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)