NOD Baltic. Sukčiai nusitaikė į „Twitter“ vartotojus  (0)

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjantys socialiniai tinklai vis dažniau atsiduria internetinių sukčių akiratyje. Įžūlių apgavysčių neišvengė ir socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai. Susivilioję galimybe atnaujinti tam tikras programas, pavyzdžiui, „Flash Player“, jie kartu parsisiunčia netikras antivirusines programas, kurios išvilioja ne tik vartotojų slaptažodžius, bet ir pinigus, teigiama bendrovės ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios UAB „NOD Baltic“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės pardavimų vadovės Jolantos Leškytės, socialinis tinklas „Twitter“ yra dar pakankamai naujas, tačiau internetiniai sukčiai jau sugebėjo pakenkti daugybei šio tinklo vartotojų. Masindami nuorodomis su viliojančiais raktažodžiais ir neva naudingomis programomis jie apgauna nepatyrusius ar neatidžius šio tinklo narius.

Anot jos, vartotojai turėtų ypatingai vengti nuorodų su raktiniais žodžiais „Twitterbest.mp“ ar „Zasaden.mp“, kurios nukreipia į klastingus tinklalapius siūlančius parsisiųsti ne tik programų atnaujinimus, bet ir netikras antivirusines programas, pavyzdžiui, „Fast Anti-Virus 2009”.

Labiausia šiuo metu „Twitter“ vartotojus kamuoja „Phishing“ tipo virusų atakos. Internetiniai sukčiai vilioja vartotojus intriguojančiomis nuorodomis į svetaines ir jose prašo lankytojų įvesti asmens duomenis ir slaptažodžius. Tokio tipo virusų atakos padeda sukčiams masiškai įsilaužti į vartotojų profilius, išvilioti banko sąskaitų duomenis ir pasisavinanti jų pinigus.

„Twitter“ vartotojų prašoma imtis papildomų atsargumo priemonių. Pavyzdžiui, prieš spaudžiant siūlomas nuorodas ar įvedinėjant savo duomenis, patariama patikrinti informaciją apie siūlomas aplankyti svetaines. Ypatingai atsargiai siūloma vertinti trumpus adresus turinčias nuorodas. Didelė tikimybė, kad jos gali nukreipti į kenksmingas svetaines.

Pastebėjus, ar įtariant, kad internetiniai sukčiai jau galėjo pasisavinti jūsų duomenis, siūloma nedelsiant pakeisti slaptažodį ne tik „Twitter“ svetainėje, bet ir visose kitose, kur tik jis buvo naudojamas. Taip pat derėtų perspėti draugus apie kenksmingas žinutes, kurios gali būti siunčiamos vartotojo vardu, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: