„Samsung Electronics“ užima 10-ąją vietą pasaulyje tarp labiausiai į klimato pokyčius atsižvelgiančių korporacijų  (0)

„Samsung Electronics Co. Ltd.“, pasaulinis elektronikos įrangos gamybos lyderis, pranešė, kad kompanija buvo išrinkta iš 500 FTSE kompanijų ir įtraukta į „Carbon Disclosure Leadership Index“ (CDLI – Anglies junginių išskyrimo ribojimo grupę). Šioje srityje „Samsung Electronics“ užima pirmąją vietą Azijoje ir 10-ąją vietą pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienais metais „Carbon Disclosure Project“ (CDP – Anglies junginių išskyrimo ribojimo projektas) įvertina kompanijų veiklą ir pastangas mažinant klimato pokyčio įtaką. Rugsėjo 21-ąją įvyko pasaulinis CDP forumas, kurio metu paskelbti 2008 m. tyrimų rezultatai. „Samsung Electronics“ yra vienintelė Azijos šalių kompanija įtraukta į CDLI ir vieną iš keturių pažymėtų informacinių technologijų kompanijų.

Įsikūrusi Didžiojoje Britanijoje, CDP atstovauja 475 institucinius investuotojus, kurių bendri aktyvai siekia 55 milijardus JAV dolerių. CDP įkurta kaip pelno nesiekianti organizacija ir projektas tiriantis pasaulinių korporacijų veiklos įtaką klimato pokyčiams ir reagavimo į šiuos pokyčius kokybę. Nuo 2003-ųjų ši organizacija analizuoja galimybes ir krizes, kurios gali kilti dėl klimato pokyčių, anglies junginių išskyrimo. Tiriamos kenksmingų medžiagų emisijos mažinimo galimybės. Veiklos rezultatai skelbiami kiekvienų metų rugsėjo mėnesį viešinant CDP „Annual Global 500 Report“ – Metinį pasaulinį 500 pranešimą.

CDP atliekami tyrimai užtikrina instituciniams investuotojams kvalifikuotas vertinimo priemones, kaip korporacijos atsižvelgia į pasaulinį atšilimą. Tik 10 procentų iš visų, naudojant Didžiosios Britanijos FTSE standartus, pasirinktų 500 korporacijų įtraukiamos į CDLI. Tokiu būdu pažymima, kad šios kompanijos sau nustato žymiai aukštesnius reikalavimus ir užtikrina reikšmingesnes pastangas siekiant riboti klimato pokyčius.

Šiais metais „Samsung Electronics“ įgyvendino reagavimo į klimato pokyčius strategiją, kurioje detaliai įvertinami įvairūs elementai įtakojantys klimato pokyčius ir krizių atsiradimo galimybes. Daugelis šios programos aspektų yra teigiamai įvertinti, įskaitant anglies junginių emisijos išorinį patikrinimą, finansinių faktorių, kuriuos gali įtakoti klimato pokyčių sukeltos krizės, įvertinimą, taip pat, anglies junginių emisijos stebėjimo ir valdymo sistemos įkūrimą.   

Liepos mėnesį paskelbusi apie ekologiško verslo viziją ir strategiją, „Samsung Electronics“ pranešė, kad 2013 m. iki 50 procentų sumažins „šiltnamio efektą“ stimuliuojančių garų išskyrimą savo gamyklose, palyginus su 2008-ųjų lygiu. Nuo šių metų „Samsung“ per sekantį penkmetį pagerins energijos naudojimo efektyvumą 40 procentų, sumažins „šiltnamio efektą“ kuriančių garų išskyrimą iki 84 milijonų tonų, gaunamų eksploatuojant gaminius.

„Džiaugiamės, kad „Samsung“ pasiekimai, diegiant ekologiško verslo elementus, buvo pripažinti CDP pranešime,” - pasakė Yoon-Woo Lee, „Samsung Electronics“ viceprezidentas ir vykdantysis vadovas. “Samsung“ pasiryžusi išlaikyti nuoseklią verslo strategiją ir toliau stiprinti mūsų korporatyvinę socialinę atsakomybę aktyviai dalyvauti sprendžiant problemas, kurios iškyla mus supančioje aplinkoje.” 

“Į „Carbon Disclosure Leadership Index“ įtrauktos kompanijos yra išskirtos dėl savo ypač kokybiškų pastangų laikantis CDP nuorodų. Demonstruojamas puikus supratimas apie tai, kaip klimato pokyčiai įtakoja verslo aplinką ir kaip šie pokyčiai pasireikš ateityje,” – pasakė Paulas Dickinsonas, „Carbon Disclosure Project“ vyriausias vadybininkas. “Kompanijos, kurios šiandien kontroliuoja savo poveikį aplinkai, ir ateityje valdys kenksmingų medžiagų emisiją ir jos mažinimo galimybes, gaminant mažai anglies junginių turinčias prekes ir paslaugas. Šios įmonės bus geriausioje padėtyje ir klestės ateityje, gyvenant ribojamos anglies aplinkoje.“  

Apie Samsung Electronics Co., Ltd.

“Samsung Electronics Co., Ltd.” – pasaulyje pirmaujanti kompanija, vystanti puslaidininkių, telekomunikacijų, skaitmeninių priemonių ir skaitmeninės daugialypės terpės technologijas.  2008 m. konsoliduotieji pardavimai sudarė 96 milijardus JAV dolerių. Kompaniją, kurioje dirba apie 164 600 žmonių 179 padaliniuose 61 valstybėje, sudaro du pagrindiniai verslo padaliniai: Skaitmeninių priemonių ir komunikacijų padalinys ir Komponentų padalinys. Pripažintas vienu iš greičiausiai augančių pasaulinių prekės ženklų, “Samsung Electronics” yra pirmaujantis skaitmeninių televizorių, atminties lustų, mobiliųjų telefonų ir TFT-LCD matricų gamintojas. Daugiau informacijos: www.samsung.com

Apie CDP:

„Carbon Disclosure Project“ (CDP - Anglies junginių išskyrimo ribojimo projektas) – tai nepriklausoma pelno nesiekianti organizacija turinti pasaulyje didžiausią bendrą informacijos apie klimato pokyčius duomenų bazę. CDP renka duomenis naudodamasi kasmetinėmis „Information Requests“ (Informacijos užklausomis), kurios atliekamos investuotojų, prekybininkų asociacijų ir valstybinių institucijų labui. Sukurta 2000 m., CDP tapo geriausiu anglies junginių išskyrimo ribojimo metodologijos ir stebėjimo organizacija, užtikrinančia visuotinių duomenų apie pasaulinio klimato pokyčius surinkimą.

Investuotojų CDP atstovauja 475 institucinius investuotojus, kurių bendri aktyvai siekia 55 milijardus JAV dolerių. CDP taip pat bendradarbiauja su privačiomis, visuomeninėmis ir viešosiomis organizacijomis siekiant palengvinti duomenų apie klimato pokyčius surinkimą iš įvairių tiekimo grandžių. Taip pat bendradarbiaujama su vyriausybėmis mažinant kenksmingų medžiagų išskyrimą ir plečiant antrinių žaliavų naudojimą didžiausiuose pasaulio miestuose. Daugiau nei 2500 didžiausių pasaulio korporacijų informuoja CDP apie „šiltnamio efektą“ formuojančių medžiagų išskyrimą ir klimato pokyčių keliamą pavojų. 

„Carbon Disclosure Project“ – registruota labdaringa organizacija (Nr. 1122330). Jungtinėse Valstijose CDP rėmėjas yra „Rockefeller Philanthropy Advisors“ (Rokfelerio filantropijos patarėjai), kuri užtikrina CDP organizacijai 501(c)3 labdaros statusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: