Kokios inovacijos sparčiausiai populiarėja Lietuvoje?  ()

Lietuva gal ir nėra pasaulio inovacijų sostinė, tačiau vartotojų įpročiai rodo, kad esame be galo technologijoms atvira tauta. Tai patvirtina ir įprastas vaizdas didžiųjų miestų gatvėse, kur matome moderniausiais aksesuarais „apsiginklavusius“ praeivius – nuo išmaniųjų laikrodžių iki belaidžių ausinių ar moderniausių kaitinamo tabako sistemų. Jei ir jūs nesate abejingi šiuolaikinėms technologijoms, kviečiame sužinoti kaip populiariausios inovacijos gali skaitmenizuoti – ir, greičiausiai, patobulinti – jūsų kasdienį gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinis intelektas

Žinia apie pirmąją AI (artificial intelligence) pokalbių programą „Chat GPT“, garantuotai pasiekė net ir visiškai technologijomis nesidominčias ausis. Šiandien vargiai rastume interneto vartotoją, kuris dar nebandė užmegzti pokalbio su šiuo virtualiu robotu. Tačiau ar jau išbandėte visas jo teikiamas galimybes?

Dirbtinis intelektas, pradžioje gerokai išgąsdinęs dizainerius, rašytojus ir turinio kūrėjus, šiandien jau traktuojamas kaip nuostabus pagalbinis įrankis – jei tik žinosite kaip juo naudotis. Tikslingas užduočių formavimas „Chat GPT“ programai nėra toks paprastas kaip galėtų pasirodyti. Tačiau įvaldžius šį įgūdį, prieš jus atsiveria neribotos galimybės kurti, mokytis ir net programuoti.  Na, o jei ši programa jums nepasirodė labai patogi, galbūt naujasis „Microsoft“ AI asistentas „Bard“ sulauks daugiau jūsų palankumo?

Išmanioji oro stotelė

Oro valytuvai ir drėkintuvai nebėra vieninteliai prietaisai jūsų namų mikroklimatui gerinti. Šiandien išmanieji įrenginiai gali tapti ir jūsų asmeninėmis meteoroligijos stotimis, kurios padės kontroliuoti tiek vidaus, tiek lauko klimato sąlygas.

Išmanioji oro stotelė siunčia pranešimus apie pasikeitusią vidaus oro kokybę, temperatūrą bei drėgmę. Tačiau ji tuo neapsiriboja – kartu gausite informaciją apie svarbiausius oro pokyčius lauke, kurie apima ir triukšmo lygį, artėjančius kritulius bei slėgio pokyčius. Galbūt lauko oro nepakeisime, bet tinkamai jam pasiruošti yra ne mažiau svarbi kasdienybės dalis, lemianti mūsų gyvenimo komfortą.

Išmanieji augintinių priežiūros prietaisai

 

Naminiai gyvūnai ir technologijos – niekas negali aplenkti šių trendų nei socialinėje erdvėje, nei realiame gyvenime. Žmonės kasdien ieško naujų būdų suteikti savo keturkojams draugams dar daugiau komforto ir meilės, ypač tomis valandomis kai augintiniai laukia mūsų grįžtant namo. Neabejokite, kad šiuolaikinės inovacijos turi sprendimų ir šioje sferoje.

Norite reguliuoti ir stebėti augintinio mitybą kol esate darbe? Ne problema, nes galite įsigyti ne tik nuotoliu reguliuojamus maisto dozatorius, bet ir juose įmontuotą stebėjimo įrangą. Savaime išsivalančios kraiko dėžės, gyvūnų aktyvumo matuokliai, išmanieji dubenėliai ir net pavadėliai – tai tik pradžia gyvūnų gerovės technologijų, kurios nesunkiai prieinamos ir Lietuvoje.

Kaitinamas tabakas

 

Pastebima, kad technologijos ir inovacijos bene daugiausiai pasistūmėjusios sveikatingumo srityje, tačiau ir tabako industrija bando nuo jų neatsilikti. Reikėtų pripažinti, kad jokios inovacijos nepavers rūkymo teigiamu įpročiu, kad ir kaip į tai pažiūrėtume.

Kaitinamas tabakas yra populiari alternatyva konvencinėms cigaretėms, būtent dėl degimo proceso eliminavimo. Naujausios kaitinamo tabako sistemos, tokios kaip „glo HYPER X2“, naudoja indukcinį kaitinimo metodą, kuris išvengia sąlyčio su tabaku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: