Kaip nustatyti šaldytuvo temperatūrą?  ()

Siekiant užtikrinti sklandų šaldytuvo darbą ir jame laikomų produktų šviežumą, svarbu pasirinkti tinkamą šio įrenginio temperatūrą. Būtent nuo jos priklauso, kaip sėkmingai veikia šis prietaisas ir kiek elektros energijos yra suvartojama. Šį kartą plačiau aptarsime optimalios šaldytuvo temperatūros pasirinkimą, jos išlaikymą ir aptarsime dažniausiai šiuose įrenginiuose sutinkamus jos reguliavimo sprendimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Optimali šaldytuvo temperatūra

Gali kilti klausimų, kodėl temperatūros nustatymai yra tokie svarbūs. Tačiau jei pasirinksite pernelyg mažus skaičius, priversite šaldytuvą dirbti papildomai – tai atsispindės sąskaitose už elektros energiją. Visgi, jeigu nustatysite pernelyg aukštą temperatūrą, rizikuosite greičiau sugadinti maistą. Tuo tarpu optimalūs skaičiai padės išvengti abiejų šių scenarijų.

Šiuo atveju galima vadovautis dažniausiomis rekomendacijomis. Pavyzdžiui, teigiama, kad optimali šaldytuvo temperatūra siekia maždaug 4 laipsnius. Tiesa, priklausomai nuo konkretaus modelio, šis skaičius gali šiek tiek skirtis, tačiau jis praktiškai niekuomet neperžengia 1-4 laipsnių intervalo. Atėjus vasarai, kartais temperatūrą rekomenduojama keliais laipsniais padidinti. Kadangi patalpos bus labiau įšilusios, šaldytuvas dirbs efektyviau ir sunaudos mažiau elektros energijos – jam prireiks mažiau pastangų, kad pasiektų atitinkamus rodiklius. Tiesa, tai nereiškia, kad temperatūrą padidinti reikėtų vos tik prasidėjus kalendorinei vasarai – stebėkite patalpų įkaitimo lygį ir atsižvelkite į būsimas orų prognozes. Tuo tarpu šaldiklyje ištisus metus reikėtų palaikyti maždaug 18-19 laipsnių šalčio.

Temperatūros nustatymo būdai

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip bus galima pakeisti šaldytuvo temperatūrą, priklausys nuo to, kokiu būdu yra valdomas atitinkamas įrenginys. Dažniausiai tai gali būti elektroninis arba elektromechaninis būdas. Pastarasis yra kur kas paprastesnis – reikės rankiniu būdu sukioti termostato rankenėlių padėtį. Prie jų turėtų būti nurodytos „šiltesnės“ ir „šaltesnės“ pusės – priešingu atveju patiems reikės paieškoti šios informacijos instrukcijose. Priklausomai nuo šaldytuvo modelio, kartais jame galima rasti ir kelis tokius termostatus, skirtus atskirų zonų temperatūros kontrolei.

Elektromechaninį valdymą turintys šaldytuvai dažniausiai turi mygtukinius, jutiklinius ar sensorinius valdymo skydus, kuriuose galima labai patogiai ir tiksliai reguliuoti temperatūrą. Juos galima rasti ant priekinių įrenginio durelių, netoli ledo dozatoriaus arba vidiniame šaldytuvo durelių krašte. Kartais ekranėliuose galima rasti su temperatūra susijusį užrašą, o kartais pakanka paspausti pliuso ar minuso ženklus. Bet kuriuo atveju turėtumėte atidžiau susipažinti su šaldytuvo naudojimo instrukcija – joje bus pateikti tikslesni žingsniai, kaip pakeisti temperatūrą.

Nustatytos temperatūros išlaikymas

 

Tiek šaldytuvas Samsung, tiek kitų gamintojų siūlomi, šiuolaikiški šių įrenginių modeliai nestokoja energiją taupančių ir tolygią temperatūrą palaikyti padedančių technologijų. Tačiau ir mes patys galime prisidėti prie to, kad šaldytuvo viduje temperatūra būtų kaip įmanoma tolygesnė. Pavyzdžiui, turėtumėte jo pernelyg neperkrauti, kad oras viduje galėtų pakankamai lengvai judėti. Tačiau pustuščio jo laikyti taip pat nereikėtų – šiuo atveju reikėtų atsižvelgti į šaldytuvo dydį, įvertinti savo maitinimosi įpročius ir paieškoti optimaliausios apkrovos.

 

Turėkite omenyje, kad temperatūrų svyravimui įtakos turi dažnas durelių darinėjimas. Nors visiškai jo išvengti tikrai nepavyks, pasistenkite dureles atidaryti tiksliai žinodami, ką norite pasiimti. Jei yra galimybė, šaldytuvą reikėtų pastatyti kiek toliau nuo kitų šilumą skleidžiančių įrenginių. Dar geriau, jeigu pavyks išvengti ir tiesioginių saulės spindulių. Visa tai sumažins įrenginio apkrovas – atitinkamą temperatūrą jam pasiekti bus kur kas lengviau.

Temperatūros reguliavimas šaldytuve tikrai nėra sudėtingas – svarbu pasirinkti optimaliausius skaičius ir pasistengti juos išlaikyti. Jeigu nuspręsite įsigyti naują šaldymo įrangą, Electrolux šaldytuvai ir kitais patikimais prekiniais ženklais pažymėti įrenginiai Jūsų lauks Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: