Pakeliui į Vyriausybę - per 3000 studentų protesto laiškų  (0)

Daugiau nei 3000 studentų protesto laiškai nuo 12 val. plūsta į Vyriausybės institucijas. Faksu siunčiamais laiškais studentai iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus reiškia nepritarimą Sveikatos draudimo įstatymo pataisoms. Jas rytoj – per Tarptautinę studentų dieną – ketina priimti šalies Vyriausybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akciją inicijavusių studentų atstovų Lietuvos studentų sąjungoje lūkesčius, toks studentų aktyvumas viršijo triskart. Rekordinis laiškų kiekis surinktas per mažiau nei keturias šios dienos valandas. „Akivaizdu, jog akademiniam jaunimui šiuo metu itin opūs valstybės teikiamų lengvatų klausimai, kurių vienas – privalomasis sveikatos draudimas. Visi suvokia, kad parengtas įstatymo projektas pirmiausia paveiks silpniausius ir labiausiai pažeidžiamus“, - pastebi Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Prie studentų akcijos jau ėmė jungtis ir aukštųjų mokyklų dėstytojai.  Iš trijų didžiausių akademinių miestų aukštųjų mokyklų Studentų atstovybių į centrinę Studentų sąjungos būstinę Vilniuje plūsta pranešimai apie akcijos eigą. Vyriausybę ir jos institucijas kol kas pasiekė tik dešimtadalis faksimiliniu ryšiu siųstų studentų laiškų. Prie akcijos prisijungė studentai iš ISM Vadybos ir ekonomikos, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų, Mykolo Romerio, Vilniaus Pedagoginio, Klaipėdos, Vytauto Didžiojo universitetų, Lietuvos kūno kultūros akademijos taip pat Kauno ir Klaipėdos valstybinės kolegijos.

Studentų laiškai, kuriuose raginama neskaldyti šalies akademinio jaunimo lapkričio 16-osios popietę, toliau masiškai siunčiami į Vyriausybės centrinius rūmus, Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo, Finansų bei Teisingumo ministerijas, Valstybinės ligonių kasos būstinę.

Primename, jog Sveikatos draudimo pataisas Vyriausybė ėmėsi kurti specialioje darbo grupėje. Į grupės veiklą pakviesti Sąjungos atstovai teikė siūlymus dėl visų studentų įtraukimo į PSD lengvatų sąrašą, tačiau tokie siūlymai buvo ignoruoti. Šių metų birželį Studentų sąjungos Taryba taip pat priėmė poziciją, kurioje akcentavo, jog studijų forma negali būti pagrindu akademiniam jaunimui neteikti valstybės skiriamų lengvatų.  Apie situacijos pokyčius informuosime iki 18 val. Kviečiame sekti įvykius ir informuoti apie juos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: