Vilniečiai ir toliau naudosis „WiFi“ ryšiu troleibusuose nemokamai  (0)

Šiais metais Vilniaus miesto troleibusuose „WiFi“ ryšiu ir toliau bus galima naudotis nemokamai. Užbaigus bandomąjį projektą „Mobiliojo 4G ryšio technologijos „WiMAX“ panaudojimo viešajame transporte galimybės“, UAB „Vilniaus troleibusai“ ir AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) susitarė dėl nemokamos „WiFi“ paslaugos pratęsimo iki 2012 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„WiFi“ ryšys veikia 15-koje Vilniaus 19-to maršruto troleibusų. Juose prie „WiMAX“ technologijos 4G interneto MEZON galima prisijungti ir kompiuteriais, ir mobiliaisiais telefonais, jeigu tik juose yra įdiegta „WiFi“ ryšio sąsaja. Šia paslauga nemokamai gali naudotis visi keleiviai, taip pat ir tie, kurie nėra 4G interneto MEZON klientai.

„Bandomojo projekto metų įsitikinome, kad „WiFi“ ryšiu ypač aktyviai naudojasi studentai ir moksleiviai – įnikę į interneto platybes jaunuoliai troleibusu apsuka net po kelis maršruto ratus“, – pasakoja „Vilniaus troleibusų“ generalinis direktorius Vidmantas Striška. Jo teigimu, augantis išmaniųjų telefonų populiarumas didina poreikį naudotis internetu pačiose įvairiausiose erdvėse, taip pat ir troleibusuose ar autobusuose.

„Kodėl gi neišsitraukus savo telefono ir nepanaršius internete, ypač kai važiuoji ilgesnį laiką? Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Japonijoje, toks vaizdas viešajame transporte labai dažnas ir įprastas. O kadangi „WiFi“ paslauga mūsų troleibusuose nemokama, ja tikrai daugelis pasinaudos“, – įsitikinęs Vidmantas Striška. Anot jo, kurdama keleiviams patrauklią aplinką, bendrovė „Vilniaus troleibusai“ skatina vilniečius dažniau naudotis viešuoju transportu – kuo daugiau automobilių liks prie namų, tuo mažiau spūsčių bus mieste ir mes visi kvėpuosime grynesniu oru.

Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys pabrėžia, kad prie mobiliojo 4G interneto MEZON vienu metu gali jungtis daug troleibuse važiuojančių keleivių, be to, jie gali sparčiai siųsti didelius duomenų srautus. Per 5 bandomojo projekto mėnesius troleibusuose sumontuotais 4G interneto MEZON modemais buvo išsiųsta daugiau nei 24 mln. megabaitų duomenų, o tai prilygsta maždaug 12 tūkst. DVD filmų siuntimui.

Specialisto teigimu, tobulėjant ryšio technologijoms, plačiajuostį mobilųjį internetą galima naudoti ne tik asmeniniams, bet ir visuomeniniams poreikiams – prieigai prie interneto plėsti, operatyviam reagavimui medicininės priežiūros, viešojo saugumo ir kitose srityse. „Pirmoji Europos Sąjungoje įsidiegusi 4G ryšio technologiją „WiMAX“, Lietuva turi realias galimybes panaudoti ją visuomenės naudai“, – tvirtina Mindaugas Kuprys.

Mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas Telecentras pradėjo teikti 2009 m. kovo 3 d. Šiuo metu bendrovė vienintelė mūsų šalyje teikia ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio paslaugas. „WiMAX“ ryšio tinklas jau yra įdiegtas ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir daugiau nei pusšimtyje kitų miestų bei gyvenviečių, jis ir toliau plečiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: