VU sulaukė tarptautinio pripažinimo ir yra pakviestas dalyvauti prestižiniame Šanchajaus reitinge  (1)

Vilniaus universitetas, pirmoji ir kol kas vienintelė aukštoji mokykla Lietuvoje pagal visuotinai pripažintą QS reitingą, šiais metais žengia dar vieną svarbų žingsnį tarptautinėje reitingavimo praktikoje. VU pakviestas dalyvauti Šanchajaus (Shanghai Jiao Tong Academic Ranking of World Universities) reitinge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį reitingą atlieka Šanchajaus Jia Tong universitetas. Tai geriausiai pasaulyje žinomas tarptautinis universitetų reitingas. Jame reitinguojama daugiau kaip tūkstantis universitetų ir skelbiami 500 geriausių pasaulio universitetų vardai.

Kvietimo dalyvauti tokio lygio reitinge sulaukia tik patys geriausi pasaulio universitetai. Džiugu, kad tarp 1200 mokslo universitetų, pakviestų dalyvauti šiame reitinge, yra ir Vilniaus universitetas. Tai didelis įvertinimas ir tarptautinis pripažinimas“, – teigė universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka.

Šanchajaus reitinge reitinguojami tik tie universitetai, kurie turi Nobelio premijos laureatus, publikuotų arba cituotų straipsnių „Nature“, „Science“ žurnaluose bei kitų pasaulinio lygmens mokslo pasiekimų. Norėdamas kuo geriau pasitarnauti pasaulio aukštojo mokslo bendruomenei, Jia Tong universitetas kuria naują mokslo universitetų duomenų bazę ir nuo šiol vertindamas universitetus atsižvelgs į platesnį kriterijų spektrą.

Pasaulyje visuotinai pripažinti ir populiariausi – Šanchajaus ir QS World University Rankings reitingai. Į tarptautinės reitingavimo agentūros QS World University Rankings reitingą VU patenka jau trečius metus iš eilės ir pagal vertinimo parametrus kyla vis aukštyn. Užsibrėžtas pirmasis žingsnis – patekti į geriausių pasaulio universitetų sąrašą – jau padarytas. QS reitinge, gyvybės mokslų ir humanitarinių mokslų srityse VU yra tarp 400 geriausių pasaulio universitetų, o pagal reputaciją tarp darbdavių – 250-254 vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: