TNS LT: jau 68,8 proc. namų ūkių pasiekia daugiakanalė TV  (0)

Šių metų pirmojo ketvirčio duomenimis, galinčių matyti daugiakanalę TV namų ūkių dalis per metus šoktelėjo nuo 61,9 iki 68,8 proc. Tačiau beveik trečdalis (31,2 proc.) šalies namų ūkių, turinčių televizorius, galėjo matyti tik analoginę antžeminę televiziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo nustatyta žiniasklaidos ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS LT“ tyrimo apie gyventojų turimą TV įrangą („Establishment Survey“) metu.  Minėtas tyrimas taip pat parodė, kad, kaip ir praėjusiais metais, pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje labiausiai paplitęs TV signalo priėmimo tipas buvo kabelinė TV, kurią turėjo 43,2 proc. mūsų šalies namų ūkių. Daugiau nei trečdalį arba 35,2 proc. namų ūkių TV signalas pasiekia skaitmeniniu būdu: palydoviniu, skaitmeniniu kabeliniu, IPTV, antžeminiu skaitmeniniu. Šis rodiklis atitinkamą praėjusių metų laikotarpį siekė tik 21,1 proc.

Analoginės antžeminės televizijos išjungimas Lietuvoje numatytas 2012 m. spalio pabaigoje. Jis neturės įtakos tiems namų ūkiams, kuriuos TV signalas pasiekia kabeliniu, palydoviniu, IPTV ar skaitmeniniu antžeminiu būdu. Tačiau Lietuvos gyventojai, šiuo metu matantys tik analoginiu antžeminiu būdu transliuojamus TV kanalus, po minėtos datos be papildomos įrangos TV programų nematys visai.

TNS LT atliekamas tyrimas apie Lietuvos gyventojų turimą TV įrangą atliktas 2011 m. sausio-kovo mėn., jo metu apklausti 1762 šalies namų ūkių atstovai.

„TNS LT“ kontroliuoja tarptautinė tyrimų kompanija „TNS Global“, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių  Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: