Elektros dienos 2013: apibendrinant kas vyko  (0)

Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentų atstovybės ENDI bei Nacionalinės Lietuvos elektros asociacijos (NLEA) renginys, kuris tęsėsi visą savaitę – nuo balandžio 15 iki 20 d. Elektros ir valdymo inžinertijos fakultete bei Vilniuje, Lietuvos energetikos ir technikos muziejuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio renginio metu Kauno studentai, moksleiviai, vilniečiai bei kiti šia tema besidominantys asmenys turėjo progą daugiau sužinoti apie tai, be ko neįsivaizduojamas šiandieninis mūsų gyvenimas, iš arčiau susipažinti su Lietuvos energetikos sistema ir jos aktualijomis, sudalyvauti seminaruose, kuriuos vedė žinomi energetikos specialistai.

Taip pat moksleiviai ir studentai varžėsi protų mūšyje, kuriame dalyvavo net 13 komandų, o puikius prizus gavo ne tik nugalėtojai, bet ir visi dalyviai. Mokslinėje konferencijoje studentai pristatinėjo savo paruoštus pranešimus energetikos ir automatikos temomis, nugalėtojui atiteko 3 BSI verėts stipendija, be to visi dalyvavusieji gavo puikius rėmėjų įsteigtus prizus. Press konferencijoje studentai turėjo neeilinę progą pabendrauti su savo dėstytojais ir užduoti jiems įvairius klausimus.

Studentai nesivaržydami klausė dėstytojų jų pirmojo bučinio istorijų, kokios buvo jų vaikystės svajones ateities profesijai, koks mėgstamiausias alkoholinis gėrimas, sporto šaka ir daug kitų klausimų. Pietų pertraukų metu SMD (studentų mokslinės draugija) rodė įvairius eksperimentus, kurie susilaukė nemažai susidomėjimo. Buvo galima pamatyti kaip pradurti balioną jo nesusprogdinant, paliesti jėgą jaučiantį skystį, pamatyti bandymus su skystu azotu ir sausu ledu pasitelkus degiąsias dujas laikyti liepsną savo delne.

Be to visą savaitę atvirose fakulteto laboratorijose lankėsi Kauno moksleiviai. Taip pat vyko ekskursijos, kurių metu buvo galima aplankyti Kauno Geležinkelio stotį, Kauno Hidro elektrinę, UAB „Informacinių technologijų centras“, Volfas – Engelman gamyklą, Lietuvos energetikos ir technikos muziejų bei „Vilniaus Energija“ termofikacinę elektrinę. O klube „Embassy“ pramoginio renginio „Antikolis“ metu šventėme FSA ENDI 25 metų gimtadienį ir kartu linksmai leidome laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: