Lapkričio 18 - 23 dienomis vyks Medikų dienos 2013  (0)

Lapkričio 18 - 23 dienomis vyks kasmetinės Medikų dienos – MeDi. Savaitės renginius, skirtus paminėti Medicinos Fakulteto 232 - ąjį gimtadienį organizuoja studentai bei fakulteto bendruomenė. Nemaža dalis renginių yra aktuali ne tik medikams, bet ir plačiai visuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MeDi savaitė prasidės renginiu „Cafe Scientifique“, kuriame VU Toksikologijos centro vadovas dr. R. Badaras, Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidentas doc. dr. A. Navickas bei „Jaunimo linijos“ vadovas dr. P. Skruibis kalbės apie savižudybių anatomiją. Lapkričio 21 d., 18 valandą vyks atvira konferencija apie kūnų panaudojimo po mirties mokslo ir mokymo tikslais problematiką Lietuvoje. Šios jautrios temos teisinius, etinius, psichologinius aspektus aptars visuomenėje ir akademiniame pasaulyje žinomi žmonės: VU MF Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros vedėja prof. J. Tutkuvienė, psichoterapeutė dr. A. Matulaitė, kunigas M. Malinauskas, LAWIN teisininkas Š. Narbutas, Seimo narys J. Požela, su motinos dovanotu inkstu gyvenantis T. Čepevelskis, viską moderuos buvęs VU SA prezidentas A. Varanauskas. Renginys vyks Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC). Per 15min.lt bus galima stebėti tiesioginę renginio transliaciją.

2012 metais MeDi sveikatos tikrinimo akcija buvo pripažinta geriausia metų studentiška akcija. Šiemet, lapkričio 22 dienos popietę, Vilniaus gyventojai ir svečiai taip pat galės dalyvauti viešoje socialinėje akcijoje „Pažink savo sveikatą“, kuri vyks prekybos ir pramogų centre „Ozas“. Čia Santariškių kraujo centras lauks žmonių, norinčių paaukoti savo kraujo, studentai mokys suteikti pirmąją pagalbą, taip pat tirs praeivių plaučių tūrį, kūno masės indeksą ir konsultuos apie sveiką gyvenimo būdą. 

Savaitės metu vyks ir daugiau socialinių akcijų – fakultetą aplankys Santariškių kraujo centras, o „Optikos pasaulis“ nemokamai tikrins studentų regėjimą. Jau antrus metus iš eilės Medikų dienose dalyvaus „Gyvoji biblioteka“ – projektas, kuris padeda pažinti atskirtį ir diskriminaciją patiriančius žmones, iš pirmų lūpų išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus ir atsikratyti stigmų. Ketvirtadienio rytą VUL SK Vaikų chirurgijos skyriaus ligoniukai sulauks studentų spektaklio - „Kavinėje pas Aladiną“.

Fakulteto bendruomenę burs ir kiti renginiai – tiek studentai, tiek dėstytojai galės susikauti protų kovoje „Minties galiūnas“, bei atsiskleisti meninių darbų parodoje ir „Talentų vakare“. Antradienio popietę vyks diskusija apie neformalaus dėstytojų ir studentų bendravimo prasmę. Kaip kasmet Studentų mokslinė draugija rengs būrelių mugę, kurios metu tarp studentų populiarins mokslinę veiklą. Vienas populiariausių MeDi renginių – naktinės orientacinės varžybos „Stebuklingas viralas“ kvies Vilniaus jaunimą pažinti kiek kitokį, naktinį, Vilnių ir žada daug adrenalino.

MeDi renginių savaitę vainikuos baigiamasis vakaras Menų fabrike „Loftas“, kurio metu koncertuos SKAMP, Freaks on Floor ir pirmą kartą Vilniuje kartu - Tie geresni Meets Big Bang Band. Dalis už bilietus gautų pinigų bus paaukota labdaros ir paramos fondo „Ekklesia“ labdaros valgyklėlei.

Daugiau informacijos apie MeDi savaitę rasite www.medi13.lt ir www.facebook.com/medikudienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: