Pradėti teikti ir judriojo ryšio abonentų, skambinančių numeriu 112 visoje Lietuvos teritorijoje, vietos nustatymo duomenys  (1)

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis šiandien susitiko su Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovu Artūru Kedavičiumi ir bendrovės „Tele2“ generaliniu direktoriumi Petru Masiuliu aptarti, kaip sekasi bendradarbiauti BPC ir „Tele2“, kuri pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti savo abonentų, skambinančių bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 visoje Lietuvos teritorijoje, buvimo vietos nustatymo duomenis Bendrajam pagalbos centrui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiuosi, kad jūs pirmieji atsiliepėte į mūsų kvietimą kartu ieškoti sprendimų plėtojant Bendrojo pagalbos centro veiklą ir užtikrinant gyventojų saugumą. Su judriojo ryšio bendrovėmis dėl šio laikino, tačiau žmonėms labai reikalingo sprendimo, bendraujame jau nuo metų pradžios ir štai šiandien turime pirmuosius konkrečius rezultatus, už kuriuos dėkoju bendrovės „Tele2“ generaliniam direktoriui Petrui Masiuliui, – sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. – Kitą savaitę planuoju susitikti su kitų judriojo ryšio bendrovių vadovais ir tikiuosi, jog ir jie neliks abejingi savo klientų saugumui“.

Pasak ministro, labai svarbu pabrėžti, kad šią paslaugą bendrovė „Tele2“ BPC sutiko teikti nemokamai, t. y. paslaugai teikti biudžeto lėšų nereikės. „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis patikino, jog apie skambinančiųjų numeriu 112 buvimo vietos nustatymo paslaugą asmeniškai bus informuoti visi „Tele2“ abonentai.

Atsižvelgiant į tai, jog operatoriaus „Tele2“ judriuoju ryšiu naudojasi labai daug šalies gyventojų, Lietuvai greičiausiai pavyks išvengti Europos Sąjungos sankcijų dėl ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, įgyvendinamų Universaliųjų paslaugų direktyvos nuostatų dėl universaliųjų paslaugų ir paslaugų gavėjų teisių, susijusių su elektroninių ryšių tinklais ir paslaugomis.

Iki šiol nustatyti buvimo vietą numeriu 112 ar kitais nacionaliniais pagalbos numeriais buvo galima tik skambinančiųjų (iš bet kurio judriojo ryšio tinklo) iš Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: