[Žinios trumpai] Lenkijos rūmuose rastos nacių Vokietijos monetos su svastikomis – tai gali būti 28 tonas sveriančio SS vado Himmlerio lobio įrodymas (Video)  ()

Tyrėjai mano, kad 1942, 1944 ir 1945 metais Reichsbanko išleistos šešios vokiškos monetos yra įrodymas, kad Trečiojo Reicho pareigūnai galėjo palikti slėptuvę Lenkijos Minkowske kaime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XVIII amžiaus Lenkijos rūmų teritorijoje lobių ieškotojai aptiko vokiškų Antrojo pasaulinio karo monetų su svastikomis. „Silezijos tilto fondas“ – organizacija, užsiimanti dingusio vokiško aukso paieška – apie tai paskelbė savo „YouTube“ kanale.

Darbininkai valė žemę vienoje iš trijų tirtų vietovių prie rūmų Minkowske kaime (Opolės vaivadija) ir aptiko šešis Reichsbanko pfenigus su svastika. 1 pennigo monetos datuotos 1942, 1944 ir 1945 metais.

Tyrimams vadovaujantis Bartas Zelaitis mano, kad šis radinys įrodo nacių buvimą toje vietoje. 2022 metų gegužę tyrėjų grupė netoli senovinių rūmų parko šiltnamio aptiko 10 metrų gylyje užkastą metalinį kanistrą.

Tyrėjai mano, kad šioje vietoje yra paslėptų lobių, kurie buvo pavogti SS lyderio Heinricho Himmlerio nurodymu, siekiant sukurti Ketvirtąjį Reichą.

Galbūt čia yra vadinamasis „Breslau auksas“ – lobis, kurio ieškota daugiau nei 70 metų. Iš Vroclavo (tuomet Breslau, priklausio Vokietijai) policijos būstinės per Antrąjį pasaulinį karą pavogto lobio vertė vertinama šimtais milijonų dolerių.

Kas yra „Breslau auksas“?

 

Turtingi vokiečiai, norėdami apsaugoti savo turtą nuo Raudonosios armijos puolimo, savo papuošalus perdavė SS (Vokietijos nacių partijos sukarintai organizacijai). Lobio vieta minima slaptuose dokumentuose; aptiktame vieno iš SS karininkų dienoraštyje; taip pat yra žemėlapis su nurodyta vieta.

Dienoraštyje, kurį tikriausiai vedė aukštas SS karininkas, minimi ir kiti rūmai, kurių teritorijoje yra šulinys, kuriame paslėpti 28 tonas sveriantys lobiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()