TOP 8. Šiurpiausios pasaulio kaukės (Video)  ()

Kaukės visada buvo žmogaus kasdienio gyvenimo dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaukės visada buvo žmogaus kasdienio gyvenimo dalis – jos buvo plačiai naudojamos kasdieniame gyvenime, mene, medicinoje ir religijoje.

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Antonas Heraščenka savo „Telegram“ kanale skelbia įdomius faktus apie kaukių naudojimą įvairiais istorijos laikotarpiais.

Murmiljono kaukė

Murmiljonai, stipriai ginkluoti kovotojai, pasirodė gladiatorių kovose Senovės Romoje. Be 15 kilogramų sveriančių uniformų, jie dėvėjo šalmus su apsauginiais akių tinkleliais.

Kaukė plepiams

Norint juos nutildyti, XVI–XVII a. Škotijoje ir Anglijoje ant veido dėdavo geležinę kaukę, prispaudžiant liežuvį.

Maro daktaro kaukė

Pasirodė per marą 1619 m. Ją dėvėjo gydytojai, bendravę su pacientais. Kaukės snapas buvo prikimštas kvapnių žolelių – buvo manoma, kad infekcija perduodama per kvapus.

Samurajaus kaukė

Japonų samurajus dėvėjo kaukę, kuri prilaikė sunkų šalmą.

Antsnukis vergams

Protestuodami Afrikos vergai valgė žemę, taip atimdami sau gyvybę arba laikinai netekdami darbingumo. Siekdami išgelbėti kuo daugiau darbuotojų, jų savininkai uždėjo jiems kažką panašaus į antsnukį, neleidžiantį valgyti žemės.

Gobtuvas kaliniams

Naudojo Australijos kalėjimo prižiūrėtojai XIX amžiuje ypač pavojingiems nusikaltėliams pasivaikščiojimų metu, kad kaliniai negalėtų bendrauti tarpusavyje.

 

Apsauginė tankisto kaukė

Buvo naudojamas ne tik viduramžiais – Pirmojo pasaulinio karo metais britų tankų įgulos taip saugojo veidus nuo skrendančių skeveldrų.

Vaikiška dujokaukė peliuko Mikio pavidalu

Po Perl Harboro sunaikinimo per Antrąjį pasaulinį karą amerikiečiai bijojo dujų atakų ir sukūrė dujokaukes vaikams. Kad jos būtų žaismingesnės, buvo sukurtos peliuko Mikio pavidalu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()