Egipte ruošiamasi pristatyti „vieną didžiausių ir svarbiausių atradimų per pastaruosius kelerius metus“  ()

Al-Asifo mieste faraonų laikais buvo palaidoti kilmingieji ir užėmę aukštas valdžios pozicijas. Miestelio kapinėse jau ir anksčiau buvo rasta archeologinių radinių, susijusių su Egipto XVIII dinastija, kurios ištakos siekia 1539 m.pr.m.e., tačiau šį savaitgalį Luksore rengiamoje spaudos konferencijoje bus pristatyti ir nauji radiniai, kurių amžius kol kas dar neatskleidžiamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-10-17 Egipte ruošiamasi pristatyti „vieną didžiausių ir svarbiausių atradimų per pastaruosius kelerius metus“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau archeologai jau dabar intriguoja: pranešime rašoma, kad šeštadienį vyksiančioje konferencijoje bus pristatytas „vienas didžiausių ir svarbiausių atradimų, kurie buvo paskelbti per pastaruosius kelerius metus“.

Valdžios atstovai taip pat publikavo nuotraukų seriją, kurioje užfiksuota, kaip antradienio rytą šalies senienų ministras Khaledas El-Anany kartu su Aukščiausiosios senienų tarybos generaliniu sekretoriumi Mostafa Waziri apžiūrinėja senovinius egiptietiškus karstus, rašo CNN.

Šis pranešimas paskelbtas mažiau nei po savaitės nuo tada, kai Egipto valdžia paskelbė informaciją apie dar vieną didelį atradimą Luksoro regione. Praėjusį ketvirtadienį Senienų ministerija atskleidė, kad atkasė senovinę „pramoninę teritoriją“, kadaise gaminusią dekoratyvinius daiktus, baldus ir keramiką, skirtą karališkiems kapams. Susidedanti iš 30 dirbtuvių ir didelės keramikos degimo krosnies, lokacija buvo aptikta Luksoro Beždžionių slėnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()