Pirmą kartą pasaulyje! „Jiuzhang“ per 200 sekundžių atliko tai, ką superkompiuteris darytų 2,5 mlrd. metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2023-06-11 14:16
Pavysim ir pralenksim, kaip sakydavo sovietai
donatasv 2023-06-11 22:26
Kai tokį kompiuterį paleis su 1kk kubitų tada jau bus galima pradėt verkt dėl dirbtonio intelekto keliamos grėsmės.
Myslius 2023-06-11 23:11
Super intelekto sukurimas sudetingas reikalas. 1kk kubitu butu visviena maziau nei zmogus turi neuronu smegenyse. Kitas dalykas jei ir sukurtai "dirbtines smegenis" tai klausimas butu koks ju dydis, dideles (tūriu) smegenys sugaistu daug laiko kol signalai keliautu nuo vieno neurono iki kito, kristu greitis, jos turi but ir kompaktiskos. Gamta realiai suoptimizuoja viska naturaliai, pvz, rega prisitaike priimti tik matoma sviesos spektro dali. Smegenys jau suoptimizuotos, klausimas ar galima suoptimizuot labiau. Tie specifiniai sukurti dirbtiniai intelektai sugebes atlikti tik tam tikras uzduotis, pvz. pakeis duomenu analitikus, architektus, net ir menininkus ar muzikantus, bet nesugebes savarankiskai mastyti. Pries sukuriant ta "super intelekta" bus sukurta dar milijonai "super durniu" t.y. intelektu turinciu didele galia ir galimybes, bet esantys visiski idiotai, tie idiotai mano manymu bus pavojingesni nei kad savarankiskai mastantis protingas intelektas kuris galbut bus visai nepavojingas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-12 09:42
sviestas sviestuotas... Gamta tuos dalykus daro "random" metodu, o galiausiai išlieka tas variantas, kuris pasiteisina, pvz. turi pranašumą prieš kitus. O "pasiteisina" laikoma tada, kai tas variantas (genas) perduodamas iš kartos į kartą, t.y. kiti individai poruojasi su tuo "mutavusiu partneriu".
Šaras 2023-06-12 10:50
Kvantinius kompiuterius riboja ne tik kubitai, bet jo panaudojamumas įprastoms užduotims. Tik kubitų skaičius nelabai ką pakeis.
Dannas3 2023-06-12 11:14
Pataisyk jei klystu, bet ar nera taip kiek atsimenu, kad musu smegenys operuoja mazdaug garso greiciu. Kai dirbtines smegenys operuotu vos ne sviesos greiciu. Musu smegenys labiau suoptimizuotos energijos eikvojimo prasme. Dirbtinems, zmogaus lygio, reiketu kur kas galingesnio energikos saltinio.
Myslius 2023-06-13 15:35
Arba 2.5 kwh. Tesla baterija gali saugoti 20x daugiau energijos, bet jos mase 500 kg. Jei pajungsi procesoriu kuris bus energiskai brangesnis tai ir kaip minejai kito kuro reikia, atominio gal. Zmogaus kunas yra gana gerai optimizuotas, gal tik kokio modulio prisijungimui prie interneto reiktu Ar prie stacionariu super kompiuteriu, kad ir kvantiniu.