Pašėlęs eksperimentas su arbūzu: namuose geriau to nekartoti (Video)  ()

Svetainės „BuzzFeed“ atstovai šeštadienį atliko neįprastą eksperimentą: maudami plaukų gumytes ant arbūzo, bandė jį susprogdinti. Jei manėte, kad tai neįmanoma, klydote – arbūzas sprogo. Tačiau gumyčių reikėjo išties nemažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentas buvo tiesiogiai transliuojamas socialiniame tinkle „Facebook“, o ši transliacija pagerino visus ligšiolinius rekordus: vienu metu ją žiūrėjo per 807 tūkst. žmonių, per dieną vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 5 mln. kartų (sekmadienį peržiūrų skaičius artėjo prie 10 mln.) ir sulaukė daugiau nei 315 tūkst. komentarų.

45 minučių trukmės transliacija prasidėjo ant arbūzo jau užmovus 90 gumyčių. Eksperimento autoriai buvo pasiruošę arbūzo sprogimui – jie vilkėjo vienkartinius kostiumus, stalas uždengtas plastmasine „staltiese“.

Nors gumyčių movėjai krūpčiojo ir raukėsi kone po kiekvieno judesio, sprendžiant iš arbūzo formos, tikrąjį spaudimą jis pradėjo „jausti“ tik užmovus kelis šimtus plaukų gumyčių.

Pasiekus 650-ies užmovimų skaičių, eksperimento autoriai pastebėjo, kad iš arbūzo ėmė sunktis skystis, o kiekviena naujai užmauta gumytė tik blogindavo situaciją. Galiausiai, artėjant prie 700 gumučių, arbūzas sprogo. Jo „sprogdintojai“, kaip ir žadėjo, maisto neišmetė – arbūzą pasidalino su kolektyvu.

Kviečiame pasižiūrėti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()