Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2016–06–27)  (1)

RAKTINIAI ŽODŽIAI:

  1. saugus CRISPR;
  2. savarankiški Boston Dynamics robotai (Video);
  3. smegenų (genomo) maišalynė;
  4. saugios Marso salotos;
  5. mokslinis Brexit nerimas;
  6. kvantinis dalelių zoologijos sodas;
  7. atviras Elono Musko dirbtinis intelektas;
  8. Hyperloop One po vandeniu;
  9. moterų inžinerija;
  10. mirtis vėliau apsilankys, jei gersite omega–3.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-27 Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2016–06–27)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 
Pirmasis CRISPR testas su žmonėmis įveikė saugumo patikrinimą

Vėžio tyrimas, kuris yra pirmasis genų redagavimo technikos CRISPR bandymas su žmonėmis, įveikė svarbų saugumo patikrinimą. Siūlomas klinikinis tyrimas, kuriame tyrėjai naudotų CRISPR imuninių ląstelių parengimui kovai su vėžiu, gavo patvirtinimą iš JAV Nacionalinio sveikatos instituto Rekombinantinės DNR tarybos komiteto(Recombinant DNA Advisory Committee – RAC), kuris tradiciškai prižiūri genų terapijos bandymus, kuriuos finansuoja JAV vyriausybė ir kiti.

Science | AAAS

 
Susipažinkite su SpotMini

Naujausias ir labai įspūdingas Boston Dynamics robotas, galintis autonomiškai atlikti užduotis.

YouTube


 
Mokslininkai atskleidė žmogaus smegenų vieno neurono genų vaizdą

Mokslininkų komanda baigė pirmąjį didelio masto vieno neurono „transkriptomų“ tyrimą. Jų tyrimas atskleidžia stulbinamą įvairovę molekulių, kurias žmogaus smegenų ląstelės naudoja genetinės informacijos transkripcijai iš DNR į RNR ir baltymų gaminimui.

ScienceDaily

 
Simuliuotoje Marso dirvoje išaugusius augalus valgyti saugu

Nyderlandų Wageningeno universiteto šiltnamiuose mokslininkai augino labai ypatingus augalus. Nuo 2013 metų, eksperimentinė augalų grupės suleido šaknis į žemę, simuliuojančią Mėnulio ir Marso dirvą. Tyrimas parengtas žmonių lėšomis ir bendradarbiaujant su Mars One, projektu, kuriuo rengiamasi į Marsą išsiųsti savanorius.

Popular Science

 
Brexit kelia nerimą mokslininkams

Britų balsavimas palikti ES politikoje ir mokslo bendruomenėje sukėlė bangas, nusiritusias per Europą ir pasaulį. Sprendimas labai suneramino tiek pačios DB, tiek ir visos Europos mokslininkus, nes jis gali sutrikdyti mokslo finansavimą ir Jungtinės Karalystės statusą tarptautinėse tyrimų bendruomenėse.

National Geographic News

 
Dalelių žvėrinčius kvantiniame kompiuteryje: pirmoji eksperimentinė dalelių fizikos kvantinė simuliacija

Elementariosios dalelės yra statybiniai materijos blokai, jų savybes aprašo Standartinis dalelių fizikos modelis. Tačiau daugelis šios teorijos aspektų vis dar nesuprasti, nes dėl jų sudėtingumo klasikiniais kompiuteriais juos tirti sunku/neįmanoma. Čia gali padėti kvantiniai kompiuteriai. Pirmosios dalelių simuliacijos kvantiniu kompiuteriu jau išbandytos.

phys

 
Elono Musko atviro kodo OpenAI: kuriame namų ruošos robotą

OpenAI, Elono Musko, Amazon Web Services ir kitų remiama (surinkta 1 mlrd $) ne pelno siekianti dirbtinio intelekto kūrimu užsiimanti firma, tobulina namų ruoša užsiimsiantį robotą. Siekiama, kad OpenAI robotas būtų toks pat patikimas, lankstus ir protingas, kaip tarnaitė Rosie iš animacinės komedijos The Jetsons.

zdnet

 
Hyperloop One nori statyti povandeninį transportą

Hyperloop One praėjusį mėnesį sumirgėjo naujienų antraštėse, išbandžiusi stūmos sistemą, tačiau vien tradiciniu antžeminiu transportu kompanija nežada apsiriboti ir plačiam naudojimui sistemą rengs, stengdamasi sumažinti įrengimo kaštus greitos viešojo transporto sistemos, kurią pasiūlė Tesla ir SpaceX vykdantysis direktorius Elonas Muskas.

The Next Web

 
Istorinė Dartmoutho koledžo laida

Dartmoutho koledžas šią savaitę suteikė inžinerijos bakalauro diplomus savo studentama – iš jų 54% buvo moterys. Tai pirmasis nacionalinis tiriamasis universitetas, daugiau bakalauro diplomų įteikęs moterims, nei vyrams.

dartmouth

 
Tyrimai susiejo omega-3 su mažesniu mirtingumu

Meta analizė parodė 9 procentais mažesnę mirties riziką, vartojant omega-3.

eurekalert

wakelet.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: