Visi yra girdėję apie Charleso Darwino evoliucijos teoriją, bet ar žinote, kas tokia Lynn Margulis? Iš jos pradžioje tik juokėsi, bet galiausiai jos teorija tapo doktrina (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2017-12-03 09:30
Ir vėl, įvadas į rimtą straipsnį, kuris niekuomet nevirs pilnaverčiu pasakojimu apie Lynn Margulis atradimą. Daug lietuviškų tinklalapių „serga“ tokia liga.
AAA000 2017-12-03 11:18
parasyk pats. mielai paskaityciau.
T 2017-12-03 11:37
Šiaip tai žinoma, kad kai kurios rušys labai artimai bendradarbiauja. Tik straisnyje neparašyta, kaip tie vienalasčiai organizmai pradėjo kartu daugintis.
Shinigami 2017-12-03 13:29
Pilni moksliniai straipsniai dažniausiai yra mokami. Nemokamai galima tik apibendrinimą paskaityti. Šitas straipsnis, spėju, ir yra parašytas iš nemokamos santraukos. Be to, mokslinius straipsnius išversti ir suprantamai pateikti reikia tos srities specialisto. Viską kartu sudėjus gauname tai ką gauname. Užtat dabar galime pasitelkti vaizduotes ir išvystyti savo teorijas
ihouser 2017-12-03 13:35
Tai buvo užuomina portalo redakcijai. Jie iš straipsnių gyvena, turėtu suprasti, kad pusėtini straipsniai atbaido labiau išsilavinusius skaitytojus. Jūsų pasiūlymas „pasidaryk pats“ mažų mažiausiai neapgalvotas. Man, kaip skaitytojui įdomu skaityti o ne rašyti. Galiu pasiskaityti ir angliškai ar rusiškai, neesmė. Esmė tai, kad technologijos.lt vienintelis toks Lietuvoje. Man norėtųsi matyti jį tobulėjant o ne „popsiškėjant“. Manot, kad aš per daug reikalauju? Jus tai tenkina?
Shinigami 2017-12-03 17:09
Pats atsakei į savo klausimą. Jie gyvena iš straipsnių, vadinasi jiems reikia kad parašytas straipsnis butu kuo daugiau kartu perskaitytas (nes gyvena iš reklamos). Tuo tarpu mokslinių straipsnių auditorija labai siaura, nes dauguma mokslininku skaito angliškai pradini šaltinį. Todėl iš mokslinių straipsnių ir neišgyvena. Tenka taupyti + dėti labai daug popsišku straipsnių bei parsiduoti kinams.
AAA000 2017-12-03 19:12
mano pasiulymas buvo ne "pasidaryk pats", o "padaryk pats". as apeliuoju i tai, kad jei tu zinai kazkokios papildomos idomios informacijos sia tema - prasom pasidalint komentare. rasyt mokslinio straipsnio nesiulau. siulau tik imest "copy-paste". kitam komentare. tavo komentaras leido suprasti, kad esi placiau apie tai informuotas. o dabar pasirodo, kad tik putas leidai kas del manes - as nieko apie tai nezinau, tai siulyt "pasidaryt paciam" isvis nelogiska. juk nesigaudau temoje. kas del portalo. yra koks yra. jie tuo uzsiima, jiem ir sprest. man mokslinis "popsas" nekliudo pagal mane tokiu portalu esme pateikt kuo daugiau ivairoves. lygis nelabai svarbu. svarbu tik kad naujienos butu realios, kad jos butu "free" ir kad ju butu kasdien. na ir kazkiek perkratytos per technini sieta. ta portalas ir atlieka. ir manau neblogai susitvarko.
qriuqriu 2017-12-03 21:01
toks straipsnis izeidimas tai Margulis, realiai jos darbai padare revoliucija evoliucijos teorijoj, nors viskas kur kas sudetingiau nei jai paciai atrode ,ziurint is dabartines perspektyvos....
GNU 2017-12-03 23:03
Mokslinių straipsnių versti nereikia. Tam čia ne vieta, o ir suprastų greičiausiai retas. Šiaip, kartas nuo karto technologijose pasitaiko labai gerų straipsnių, kurie tikrai išsamiai ir suprantamai paaiškina temą. Kaip suprantu, dažniausiai jie būna parašyti net ne technologijų komandos, o pavienių entuziastų dirbančių atitinkamoje srityje. Va tokių straipsnių ir norėtųsi daugiau, o ši tema tikrai tokio straipsnio verta. Technologijos galbūt galėtų tiesiog kaip nors paskatinti, kad tokie straipsniai būtų rašomi.