Galėtume skristi į kitą planetą už 4 šviesmečių! Mokslininkai surado atsakymą, kaip pagaminti beveik nerealių savybių kosmines bures, kad galingi lazeriai jas įgreitintų iki reliatyvistinių greičių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2018-09-20 22:31
Kaip saulės šviesa galėjo nustumti japonų zondą link saulės į veneros orbitą.. čia ne laivas, kuris gali kampais į vėją plaukti.. Lazeris gal ir turi tokį potencialą įgreitinti, tik kokių energijų reikėtų tokia lazeriui kažkaip nutylima..
kestutisz 2018-09-20 22:46
Lazeriu aš kažkaip labiau tikiu - na, gal jį galima nors teoriškai pagaminti labai labai pasistengus, maždaug pagal čia pateiktą pčiąi moksliškiausią versiją https://what-if.xkcd.com/13/ :) Kas nelabai įtikina, tai kaip tos nanostruktruktūros turėtų neišgaruoti (molekulės tiesiog neišsilakstyti/išsiskaiyti) nuo tokio spindulio? Ir kodėl negirdėti planų tokia medžiaga dengti karinę techniką (pvz dronus kuriuos vis dėl reklaminio efekto vis periodiškai pakaitina vis didesne ir didesne lazerine patranka) - ten jau nebūtinai nano, duokit nors centimetrų storio, sueis?
vardasas 2018-09-21 10:38
Kai gaus finansavima tom kosminem burem ir issvaistys lesas tada pasakys ale reikia ir kosminiu stabdziu, tik stabdys jau kiti lazeriai is kitos puse, taip projektas ir numirs.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-09-21 13:01
Taip, esu jau seniau skaitęs, kad pagrindinė problema būtų sustoti, o ne įsibėgėti. Gi negali kosmose tiesiog išskleisti parašiuto
iPienius 2018-09-21 22:15
straipsnyje nemini, bet kiek kitur skaiciau, tai tokias bures panaudotu mini zondams nusiusti i kitas zvaigzdes. tiksliau simtus labai labai mazu, kuriems daug energijos nereiks
immortallt 2018-09-21 23:37
Pirma, tokios burės atspindėtų specifinį spektrą, kosmose, ne atmosferos sąlygomis. Taip kad apsaugoti nuo kovinių lazerių taip nepavyks. Antra, įgreitinti kažkokį kosminį erdvėlaivį, kuris nesigabena kuro reikia daug mažiau energijos, nei įgreitinti su visu kuru. Trečia, man tik kilo klausimas, o kam lazerį statyti žemėje, kur jis sunaudotų daug energijos vien pramušti atmosferos sluoksnius? Geostacionari orbita, ar blogiausiu atveju mėnulis - daug efektyviau turėtų būti.
MDR 2018-09-22 13:55
Ir kas liks iš tos burės, susitikus su kosminėm šiukšlėm, meteoritais ir pan.? Drįstu teigti - kelias į niekur...
punktyras 2018-09-22 16:58
O kas liktų iš <bet_kokia_žmogaus_sukurta_priemonė>? Todėl ir planuojama siųsti ne vieną didelį, o spiečius mažų. Be to, kosmose yra daug daugiau tuščios vietos, nei kosminių šiukšlių, meteoritų, planetų, žvaigždžių ir galaktikų.