ITER bus žymiai paprastesnis! 30 metų buvo klaidingai suprantama termobranduolinės plazmos fizika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-27 21:39
Nelabai įsivaizduoju kaip tas daiktas veikia, bet kažkaip mintyse laikausi nuomones, kad tą karštą plazmą magnetiniame lauke reikia ne bandyti sukontroliuoti (ale bėgi į kairę - pastumsiu į dešinę), bet iš anksto paveikti - tarsi priversti vibruoti magnetiniame lauke, kad praeitų noras "bėgti" Gal kas giliau pasikapstęs į tą technologiją ir žinot kokios ten konkrečiai problemos su tuo išlaikymu?
AAA000 2022-05-27 22:01
nelabai gilinausi ir as, biski tik paskaitineju nieks gi neraso esmes - nes niekas nesupranta ten nieko . berods nudusta reakcija. kuras baigiasi kaip suprantu, kol ten ka nors "suvaldo". o papildyt sudetinga, ir viskas "issivaldo". sprende tiesiog didindami "krosnies" gabaritus. cia tipo kaip ir gera zinia - "suvaldymo" laiko islost turi. bet speju ekspermento pakeitimams vel milijardai ir desimtmeciai... ------ is mano asmeniniu spelioniu... as siaip manau cia gali but susije ir su gravitacija kaip reiskiniu tiesiogiai... nes kiek skaiciau - mazuose kosmoso kunuose kazkas ten neatitinka ta Niutono gravitacine priklausomybe. butent kai kunas visiskai atsales - nera branduoliniu reakciju. ir kuria daba "aklai" reaktoriu nesuprasdami kertinio kazkokio fizikos principo pati termobranduoline reakcija juk savaimine. nieko ten valdyt kaip ir nereikia. bet dydis svarbu. mokslas bando pakurt prievartine reakcija mazame dydyje (kad butu patogu). cia isvis gali but kad tereikia labai gero fiziko-silumininko. sita sritis prastai isvystyta labai aukstose temperaturose... visokias plazmines busenas tik labai nesenai klasifikavo kaip "kazka"... tebuvo tik "kietas-skystas-dujinis"... o ten dar visa gama gali sleptis... tai va
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-28 08:15
Kiek suprantu problema ten tame, kad toje plazmoje susidaro elektromagnetiniai laukai, ko pasekoje sunku stabiliai ją išlaikyti magnetiniame lauke.