Juodžiausias ir gėdingiausias Kanados istorijos puslapis – ką tik rasta masinė šimtų vietinių tautų vaikų kapavietė: palaidoti tos pačios mokyklos, kurioje mokėsi, kieme (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-06-03 21:49
jei kokia infekcija isisuko - nu tai ir ismire masiskai. pakase kaip kokius sunis ir tiek. as "kulturiniu genocidu" laikyciau faktiskai priesinga dalyka - kai vaikams negalintiems apsigint knisamas protas visokiais religiniais/politiniais/kulturiniais/tradiciniais sumetimais ir neleidziama pasirinkt geresnio varianto. is esanciu pasiuloje. pasaulietiska valdzia visada geriau uz religine. indenai pralose konkurencine kova del savo zemiu kontroles. kad jie nori ignoruot pazangesne visuomene - cia nereiskia, kad butina ta jiems leist isskirtinem salygom. zmoniu rusies interesai yra auksciau uz kazkokios grupes interesus. daba iesko atpirkimo oziu tai kad numire jau jie o jei neatsipraso organizacija, kuri vykde nusikalstamas veiklas - nu tai galetu is Kanados valdzios issireikalaur pasalint pacia organizacija is valstybes teritorijos. ir tiek. kaip nepriimtina kulturiskai kiek zinau, katalikai - ta prasme Vatikanas turi isskirtines sutartis su valstybem del veiklos legalumo. va sitas sutartis turetu atakuot tie indenai. jei prasuktu sekmingai - padarytu pasaulini precedenta - nupirkciau alaus
conjurer 2021-06-03 22:16
Labai švelniai pateikta "pralošė". Aišku jei hitleris būtų išžudęs visus žydus, istorikai irgi sakytų kad žydai pralošė. Na bet su indėnais buvo žiauriau, ir tesėsi ilgiau. Ir kaip ir hitlerio atveju tai nebuvo žmonijos interesai, bet teritorijų plėtimo skatintas karas. Gal kaip minėjai tai buvo liga, ar badas dėl nepritekliaus, bet yra gerai kai tokia veikla yra pasmerkiama, ir institucijos praeityje tai dariusios, prisiima atsakomybę. Tai bent šiek tiek parodo kad žmonijos interesas yra užkirsti kelią tokioms problemoms. Tik problema su religijom ta, kad taiką galima pasiekti tik esant vienai religijai regione. Kur vyksta religijų trintis, ten prasideda tragedijos.