VGTU rektorius: technologinės specialybės Lietuvoje populiarėja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alchi 2010-02-18 18:10
Paskutinė pastraipa tai gera Kaip šlapias skuduras per veidą Aš pavyzdžiui studijuoju KTU ir tikrai nesiskundžiu. Gal kas žino abi įstaigas, gali palyginti kur geriau? Nes aš iš nuogirdų ir draugų pasakojimų sugebėjau vaizdą susidaryti, kad VGTU silpniau moko nei KTU'ne. Ta prasme bendrąja prasme, o ne tam tikrom specialybėm.
kampas 2010-02-18 18:11
ar populiareja, ar renkasi, nes lengviau gauti valstybes finansuojama vieta?
cesar 2010-02-18 18:20
taip vgtu nera blogas univeras, bet kaip dekanai per atviru duru dienas ji lygina su harvardais,oxfardais... priskiria ji pasaulio top10 tai ne juokas ima... taip ziniu galima gauti vgtu, bet ziniu galima turbut visur gauti, jei tik noresi... nereikia baigti univero, kad buti geram savo srtities specui ir tuo labiau nereiskia, kad baiges vgtu busi sustras specas... tik nedaugelis isisavina ten igautas zinias ir dar maziau ziniu buna pritaikoma praktikoje/darbe. kazkur esu nugirdes, kad vgtu programos mazai skiriasi nuo geriausiu pasaulio univerus, bet rezultatas matomas akivaizdus, kad nelabai vgtu eina tinkamu keliu. kitais metais ruosiuosi mesti ji... nlb vgtu pateisino mano viltis, nors aplinka pozityvi (studentu)
lgtech 2010-02-18 18:27
tai kokios specialybes perspektyviausios?
Jonaz 2010-02-18 19:57
Na gal iš dalies ir tu teisus, bet kaip tu manai, kam buvo reikalinga mokslo reforma? O ji tam ir skirta, kad užkišti didžiulį tarpą, kuris yra technologiniuose moksluose, nes visi kaip išprotėję rinkosi ekonomikas, vadybas ir panašiai... Nors kad ir kaip jie tą skylę bandytų užkišti tai yra labai sudėtinga, nes technologiniai mokslai tikrai labai sunkūs ir čia išlieka tik tie, kurie apie tai svajoja ir žino, kad tai jiems įdomu. Kaip sakė vienas mūsų dėstytojas: "norėti būti inžinieriumi, tai tarsi pašaukimas..". Pilnai su juo sutinku...
rwc 2010-02-18 21:45
tikrai važiuočiau studijuoti į akademinį miestą, o ne sostinę. Pasaulyje daug pavyzdžių, kai technologinių studijų ir mokslo kokybė ne blogesnė, o aplinka geresnė antrame arba išvis "specializuotame" mieste (Tartu, Ciurichas/Lozana, St.Peterburgas, Turku, Lundas).
K 2010-02-18 22:00
rwc, nori pasakyt kaunas akademinis miestas?
Alchi 2010-02-18 22:20
Na didelis plakatas ant VDU centrinių rūmų įėjimo sako: "Kaunas - Lietuvos akademinė sostinė". Reiškias, jo - Kaunas yra akademinis miestas. RWC, Truputuką nesusišnekėjome. Tu negali suprasti kodėl aš pasipiktinęs, nes aš ir nesu pasipiktinęs Man tiesiog pasirodė juokinga paskutinė pastraipa. Visą tekstą rektorius šneka, koks puikus jo universitetas ir še gale redakcija užmeta komentarą "neįsivaizduok čia esantis tokiu kietu" . Aišku aš perdedu, bet vis tiek mane pralinksmino, gerą vaizduotę turu Gal mano humoro jausmas iškrypęs? Aš galėčiau čia pilti, kuo man KTU patinka, bet nenoriu, nes nežinau kokia padėtis Vilniui, taigi tiesiog noriu sužinoti pašalinę nuomonę.
rwc 2010-02-19 00:48
, gal ne taip perskaičiau - bet ir nesuprantu entuziazmo. Rektoriaus žodžiai -VGTU reklama, bet tai objektyvių faktų "cherrypicking". Gerai, nepanaikinta nė viena programa. KTU tikriausiai irgi. Akcentuojama nauja Kūrybinių technologijų specialybė - KTU irgi šiemet turi kažką panašaus (pvz., žiniasklaidos inžinerija ar kaip ten). Populiarios VGTU technologinės specialybės - KTU irgi. Jokia statistika nėra ryškiai geresnė nei KTU. Nereikia norėti, kad rektorius, parinkdamas faktus, kaskart sakytų "lygiai kaip ir du stipresni konkurentai". O paskutinė frazė nėra "redakcijos nuomonė nesutampa su pašnekovo nuomone". Jei GTU būtų Klaipėdoj, gal pašnekovas kišenėj neturėtų tokių faktų, ir tiek. Užuomina: skaitytojau, palygink VGTU savigyrą su KTU. Jokio "šlapio skuduro", tik korektiška išvada. Lyginti pagal kokybę nėra ką - tam yra tarptautiniai VU/VGTU/KTU reitingai, kurie panašūs. Tyrimų kryptis ganėtinai skirtingos, taigi VU/VGTU/KTU nėra tiesioginiai konkurentai. Infrastruktūra irgi panaši. Vienintelis svarbus kriterijus, ką rinktis pirmakursiui - gyvenimo sąlygos: pragyvenimo išlaidos, atstumas iki namų. Dar - jei nori daugiau sausos teorijos - eik į sostinę, jei praktinio pritaikymo - į Kauną. Magistrantūrai, kai žinosi, ko nori, pasirinksi iš naujo.
K 2010-02-19 03:24
rwc, na kaune yra vienas stiprus universitetas, tuo tarpu vilniuje du. taip pat norejau pamineti jog pragyvenimo islaidos vilniuje-kaune daugmaz vienodos (jei gyveni barake), taciau vilniuje yra tikrai turtingesne kultura, liberalesni zmones, kas jaunam zmogui yra beveik lygegreciai svarbu kaip ir mokslo kokybe, ir del sio fakto pvz as ir pasirinkau VGTU ne KTU, nors kaune turejau ir giminiu ir draugu dauguma ten stojo. taigi paskutine pastraipa yra kad ir juokingai skambanti bet labai teisinga. taip pat vertinant mokslo kokybe, praktini suteikima sie du universitetai yra labai panasus. vienas pazistamas studijuoja KTU, tai ten kaip susidariau ispudi reikia daugiau teoriniu ziniu (aisku greiciausiai tai priklauso nuo destytoju, o kaip esu girdejes(negaliu teigti jog tai yra tiesa) kad KTU destytojai yra ganetinai seni). Taip pat siulai kad kas nenori stoti i mena teise pedagogika ir panasiai, stotu i kauna taciau nemanau jog mechanikos studiju kokybes skirtumas tarp VGTU ir KTU, kai tuo tarpu gyvenime uz universiteto ribu jis yra didziulis.
rwc 2010-02-19 03:56
K 2010-02-19 09:32
pataisyk mane jei klystu, bet ar kaune KTU nera issimaises po miesta? na taip, Vilniuje truksta siuo metu studento miestelio, taciau manau laikui begant sauleteki panasus dalykas susiformuos. dabar siuo metu ten yra ir mokslo istaigos ir barakai, telieka pastatyti kaip minejai laisvalaikio uzimtumo istaigas. vienintelis manau universitetas kur yra tikrai sukurtas studentu miestelis tai zemke, taciau ten tikrai negaletum padiskutuoti apie GMO teikiama nauda ir galima zala ekosistemai.
Grazvydas 2010-02-19 12:19
K, taip, KTU yra skilęs i dvi dalis galima sakyt.. centre yra įsikūrusios senosios spec, arba jų pastatai perleisti socialinių studijų reikmėms, likę fakultetai yra studentų miestelyje. o kas liečia mechaniką, tai skirtumas yra. pats ją studijuoju ir bendravau su nemažai žmonių, kurie studijavo ją VGTU. skirtingi reikalavimai, galų gale skirtingos tokio, kaip inžnieriaus, vizijos. jei galima taip išsireikšt.