Skelbiamas įspūdingas Lietuvos pasiekimas: mums neprilygsta net Vokietija - esame tarp pačių geriausių visoje Europoje (Žemėlapis)  ()

Lietuva yra viena geriausių visoje Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Eurostato duomenimis, 20–24 metų ES gyventojų, turinčių bent vidurinį išsilavinimą, dalis 2002–2021 m. padidėjo nuo 76,8 % iki 84,6 %.

Daugiausiai jaunuolių, turinčių bent vidurinį išsilavinimą, gyvena Airijos, Graikijos ir Kroatijos regionuose. Nė kiek neatsilieka Čekijos ir Lietuvos sostinės regionai, taip pat pavieniai regionai iš Prancūzijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Slovakijos.

Graikijos šiaurės vakarų Ipeiros regione buvo daugiausia 20–24 metų amžiaus jaunuolių, įgijusių bent vidurinį išsilavinimą (99,8 %).

Prastesni rodikliai pastebimi Vokietijos šiaurės vakarų regionuose, pietinėje Danijoje ir pietų Ispanijoje. Čia 2021 m. mažiau nei trys ketvirtadaliai visų 20–24 metų jaunuolių buvo įgiję bent vidurinį išsilavinimą.

Tačiau labai žemas vidurinio išsilavinimo lygis buvo Bulgarijos, Vengrijos, Sicilijos regionuose, taip pat dviejuose atokiausiuose ES regionuose – Azoruose (Portugalija) ir Gajanoje (Prancūzija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(13)
(-3)

Komentarai ()