Užsienio universitetai lietuvius vilioja atvykę į Lietuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-03-22 00:16
Gal ekonomika ir panasias studijas geriau studijuoti uzsienyje, esu girdejes daug tokiu nuomoniu, taciau kai kuriuos mokslus, pvz., informatika, kiek girdejau, europoje nera geriau studijuoti, nei lietuvoje. Tokiuose moksluose nereikia moderniu laboratoriju ir panasiu dalyku, ko reikalauja medicinos ir kitos studijos.
~Razor~ 2010-03-22 03:16
Abiturientas išvyksta į užsienį studijuot verslą. Grįžta rimtas verslininkas, įsteigią rimtą įmonę, įdiegią naujausias technologijas joje, kaip jį ten mokė, kad užtikrint didesnę sėkmę ir pan. Visur win 7, office 2007 ir t.t. Pasamdo sekretorę, blondinę )ne duok dieve), ka tik biagiusią universitetą... Ir ką matom? Visų pirmą jinai išsigąsta visai kitokios išvaizdos nei win XP, office 2003. Antra, mygtukai ne tose vietose ir dar kažkokie pasikeitę, permatomi langai... Jei rimtai, tai visur reikėtų diegti naujausias technologijas, kas kažkiek tai metų atnaujint jas ir pan. Dėl šito juk vyksta progresas didesniais žingsniais. Sutikit, jog mūsų Lietuvėleje nelabai jis pastebimas. Aukštosios mokyklos atrodo gan skurdžiai naujų technologijų, žinių atžvilgiu. Lyginti nedrįsiu su europos universitetais, bet viliuosi, kad ten pažangiau... Pas mus tik pinigus imt skuba, o su atnaujinimais užtenka.... ... kas 30-50 metų...
Mitas 2010-03-22 09:55
Norėčiau paklausti tų, kurie galėtų atsakyti iš savo arba savo draugų, pažįstamų, artimųjų gyvenimiškos patirties. Kokios galimybės baigus užsienyje universitetą iš karto toje ar kitoje šalyje įsidarbinti? Konkrečiai imkime informatikos, web programavimo sritį. Dar domintų, kiek konkrečioje šalyje uždirba absolventas, ir, lyginant pagal tos šalies pragyvenimo lygį, kokie tai būtų pinigai? Ir kiek uždirba toje pačioje šalyje patyręs tos pačios srities speialistas? Ir dar, vos nepamiršau, jei čia lankosi studentai iš užsienio arba buvę užsienio studentai, arba turintys apie tai patikimos informacijos iš kitų ten studijavusių, norėčiau, kad trumpai papasakotų, kokios ten realios studijų kainos, kokios stipendijos, kokios pragyvenimo išlaidos (bendrabutis, maistas ir pan.), žodžiu, ar yra galimybė išsiversti be asmeninių santaupų? Na va, labai norėčiau, kad nepagailėtumėt savo laiko ir atsakytumėt, ačiū.
Tornmentor 2010-03-22 11:04
Galiu supažindinti su kainomis: Anglijoje už metus reikia mokėti 3225 svaro. Jei gerai baigi mokyklą, tai gali gauti 1000 svarų attainment scholarship. Jei studijuodamas rodai gerus rezultatus (t.y. jei tavo egzaminų vidurkis >70%), tai gauni stipendiją 1500 svaro per metus. Pigiausi barakai (bent jau Liverpoolyje) - 80 svarų per savaitę, todėl daug labiau apsimoka gyventi su chebryte nuomojame name už 40-45 svarus per savaitę (+ komunaliniai). Kas dar... ak taip pragyvenimas kaip ir visur priklauso nuo individualaus asmens. Tie, kurie rūko, mėgsta alučio atsigerti ir nepaslenka patys taisytis valgyti, tai per savaitę gali sueiti 30-35 svarai. Na o jei taip kukliai gyvenant, tai įmanoma ir už 10 svarų per savaitę . Rūbai čia ganėtinai pigūs irgi. Tai tiek
SuperHP 2010-03-22 12:03
~Razor~ << bent mano universitete, tai naujausia programine iranga (office 2007, visual studio 2008 ir tt)
Seip 2010-03-22 16:20
Daugelis Lietuvos universitetu turi pasirase sutarti su MSDN Academic Alliance . Taigi visi studentai turi laisva prieiga prie beveik visu naujausiu microsoft technologiju bei programu.