Aukštųjų mokyklų reitingas: daugelis Lietuvos universitetų 10 balų sistemoje negautų nė 5

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-05-17 19:08
Kaip cia dabar KU aplenke SU... Mano nuomone, tokie reitingai vargu, ar atspindi universitetu kokybe, labiau ju populiaruma.
šakės 2010-05-17 21:04
Parašyta juk, pagal ką vertinama. Populiarumas - tik vienas kriterijus iš 40
domast 2010-05-17 21:05
Pats esu baigęs VGTU tad turiu su kuo lyginti, mergina šiuo metu mokosi ŠU ekonomiką ir manau ŠU tikrai be reikalo labai nuvertinamas vertinimo kriterijus -"akademinis personalas" yra labai neobjektyvus... nes iš praktikos žinau kad kuo aukštesnis laipsnis tuo dėstytojas labiau nupezęs ir tuo prasčiau išaiškinama disciplina, o jauni lektoriai daug labiau moka sudominti studentą ir informaciją pateikti aiškiai/suprantamai
Ezekas 2010-05-17 21:25
"Tiesa, M. Adomėno teigimu, šie balai nerodo itin žemo Lietuvos universitetų studijų lygio." Mano nuomone šie balai yra smarkiai per dideli. Lietuvos aukštosiose mokyklose mokymosi lygis yra tragiškas. Paprastas palyginimas: KTU mechanikos fakultetas NUSIPIRKO iš Vokietijos universiteto robotuką ir profesorius į paskaitą atsinešė parodyt jo NUOTRAUKĄ, kai tuo tarpu Koblenz'o (Vokietija) universitete antrakursis (jei neklystu) studentas dvigubai didesnį ir sudėtingesnį turi pats padaryt.
Nightkid3 2010-05-17 21:51
Nu kaip kriteriju paemus tik tai kokius robotukus turi ktu mechanikos fakulteto studentai padaryt nelabai galima teigt kad Lietuvos aukstosiose mokyklose mokymo lygis tragiskas.
ceasar 2010-05-17 21:59
turbut kai kam teko girdeti "as jau mokiausi vgtu, as zinau ka reiskia du**inimas..." visgi sutinku su tuo ir dziaugiuosi, kad ten teko praleisti tik puse metu... tikiuosi teks pamatyti kas darosi uzsienyje, tada galeiu objektyviau palyginti
feed73 2010-05-17 22:09
Mokiaus KTU, kuriame dėstė profesoriai ir daktarai, bet mečiau ir stojau i KVK, ir galiu palygint, kad univeritete nuolat mus nuteikinėjo kad iš visų stojusiu tebaigsit tik keletas, nuolat kartodavo kiek jusu iškris po šio semestro, kiek po antro ir t.t. Dėstytojai universitete bendravo kaip su žymiau už jais menkesniais žmonėmis, o va kolegijoje dėstytojų bendravimas visai kitas, daug šiltesnis, labiau primena mokyklos laikus. O dėl mokymosi kokybės nemanau, kad reiktu taip nuvertint koledžus, ten daugiau galima įgyt praktiniu žiniu, o universitetuose ypatingai gerai išmokstama matematikos, kurios nevisiem prireiks
blizzard 2010-05-17 23:06
aš irgi galvoju į kolegiją stot ir nesukt galvos, nes realiai jei taip ir toliau nebus jokio skirtumo ar tu su aukštuoju indus airijoj plausi ar su neuniversitetiniu aukštuoju..
aKi 2010-05-18 02:06
Bent apie VU, MRU ir KTU esu teigiamos nuomonės - pats mokausi VU, turiu pažįstamų kituose minėtuose universitetuose, o jie ten irgi nesiskundžia. Tuo tarpu apie VGTU mano nuomonė prasta - pažįstu nemažai ten įstojusių ir iškritusių dėl praktiškai su profesija nesusijusių dalykų, o tiksliau dėl juos dėstančių žmonių bukumo. O kas dėl kolegijų - bent VK yra tikrai neblogas pasirinkimas, jei nenori knistis universitete su krūva bereikalingos teorijos.
faktas 2010-05-18 02:54
Bakalauro studijas įgijau KU, mokslus tęsiu VU magistrantūroj. Ypatingų skirtumų nepastebėjau.