Studijas aukštosiose vidutiniškai nutraukia 7 proc. pirmakursių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Thuban 2010-06-04 15:16
Visiškai pritariu, kad stipendijas turėtu skirti, ne pagal tai kaip tu kažkokius egzaminus išlaikei, o kaip mokeisti universitete. Labai didelė klaida, kad daro ne taip.
kionig 2010-06-04 18:11
Tai kad stipendijos gaunamos tera saldainiai, aisku ta suma siokia tokia nepamaiso, kai nera dabar to darbo ir kitu pajamu saltinio. Bet sakyciau, pinigai ne vien turetu buti pagrindine motyvacija del ko sedi atitinkamoj aukstojoje. Tie, kurie palieka savo noru, tikriausiai ir greiciausiai suprato, kad tas dalykas ne jiems - cia dar viena is priezasciu. Ideja sakyciau visai grazi, bet dazniausiai pirmas semestras buna lengvas, antras zymiai sunkesnis. Ivedus tokia tvarka, gal butu mazinami beprasmiski dalykai arba moraliskai pasene ir butu atnaujinamos studiju programos. Tegu bando stumti sita ideja per SMM, bet tai jau nebe ateinaciu metu pirmakursiams.
ligonis 2010-06-04 18:25
asmeniskai is ktu as irgi labai nusivyles kokybe. studentai spaudziami labiausiai tuose dalykuose kurie jam visiskai neaktualus(pagal profesija), o profesiniai isvis lempa, gali sudalyvaut pirmoi paskaitoi, suzinot kas bus ir valanda paskaites gaut 10 net nesilankydamas. velniskai neefektyviai skirstomi dalykai. jei nori infromatiko - spausk su infromatika ir lengvink ar visai salink, ar bent jau labiau i ta krypti palenk nespecialybinius dalykus.
taskaz 2010-06-04 18:32
Baigiau bakalaura KTU, pirmam antram kurse dalykai kurie atrodo bus visiškai nereikalingi, tapo itin svarbūs vėlesniuose semestruose, kad to niekas nesako yra kita medalio pusė. Ir nereikia kaltint kažko, kad blogai moko, pasenę sistemos, mažos stipendijos, sunku su darbu suderint, kas nori tas randa ir darbą ir studijuoja. Patys tingit, ir norit kad į galvas kažkas įkaltų žinių Kaip vienas protingas dėstytojas pasakė, "Universitete jus moko ne dirbt, o KAIP mokytis ir atsirinkti darbui svarbią ir reikalingą informaciją".
Sarunas 2010-06-04 18:44
Labai protingai pasakyta, taciau drisciau oponuot tavo mintims del to, kad tikrai universitetuose destomu dalyku yra nereikalingu. Dabar esu ketvirtakursis inzinerineje specialybeje, tai paaiskinkit kokio velnio mum reikalinga yra teises teorijos disciplina (suprasciau jeigu butu teise, kur bandoma nagrinet koki darbo kodeksa ar pan, bet teises teorijoje mokoma kas isvis yra teise...kas yra teisinis aktas ir t.t. juk visi sie dalykai nereikalingi tuo labiau tokioje specialybeje kaip mano)
blizzard 2010-06-04 18:50
nepatyrusio jauno dvyliktoko mintys apie tai kas buvo išsakyta viršuje... Tokius nereikalingus dalykus įdeda todėl kad kai kurie dėstytojai turėtų darbo...
Seip 2010-06-05 11:49
Heh, panasu destytojo pasisakyma ir as girdejau, nors ne KTU as studijuoju Del nereikalingu dalyku taip pat sutinku. Dabar gailiuosi , kad i kai kurios dalykus ziurejau pavirsutiniskai ir mokiaus tam , kad tik islaikyti o ne tam , kad ismokti... Dabar tenka dvigubas kruvis... tokia karti tiesa.
GTRooTube 2010-06-05 12:15
Na bent jau ŠU tai mums sakė taip (ekonomiką studijuoju), kad pagrindinis dalykas mums yra mikroekonomiką ir neverkit, kad sunku, o jeigu jus ten užspaus psichologija ar kitas mokslas kuris nėra tiesiogiai susijęs su mūsų specialybę galime skūstis ir tikrai į tai bus atsižvelgiama (ir yra nes kai kurie jau skundės ir dėstytoja kažkaip sušvelnėjo).