Britanijos mokyklose gali būti įvestos fizinės bausmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gRysed 2010-07-09 18:58
Vat butent
Sinner 2010-07-09 18:58
Na vėlgi sprendžiama pasekmė, o ne priežastis. Tiesa aš pritariu kol kas tokiam sprendimui, vien dėl to jog negaliu pasiūlyti geresnio sprendimo.
DGS 2010-07-09 18:58
Tegul Didzioji Britanija bando spresti savo problema tokiu budu ir pamatysim po kiek laiko ar tai pasiteisins ar ne. Vat tada ir galesim daryti isvadas ar tai blogai ar tai gerai ir yra veiksminga ar ne. Pats istatimas yra grieztas, bet galbut ir veiksmingas bus, nes leisti maziesiems ,,banditams'' daryti ka nori irgi negalima. Laikas parodys.
Mitas 2010-07-09 19:15
Tiems mokiniams ir tiems tėvams, kurie sugeba susikalbėti su savo vaikais ir šeimoje vieni kitus gerbia, kur šeimos yra padorios, dėl tokios drausmės mokyklose nėra ko nerimauti. Ir dar, reikėtų uždrausti kurti smurtinius filmus, nes tai yra vienas iš svarbiausių nužmogėjimo faktorių.
Mauras 2010-07-09 19:58
Ir dar, reikėtų uždrausti kurti smurtinius filmus, nes tai yra vienas iš svarbiausių nužmogėjimo faktorių. Ir dar tau galva reiktu persishviesti ,tipo jei man patiko mazam Doom losht tai dabar jau tureciau but koks manjakas visus kaimynus papjoves.O kad isikalinejancius pacukus reikia mest ish mokyklos tai faktas,nebet kam patinka klasiokas urodas.Kazkas minejo ,kad toks gatveje terorizuos zmones,o tai kam tada kalejimai skirti?
kionig 2010-07-09 20:16
Nereikia nieko niekur metyt. Paprasciausia ir efektyviausia priemone yra darbas ir atidirbimai, bet ne finansines bausmes. Tiesiog visuomenei naudingu darbu skiriamos bausmes puikiai pasitarnautu. O priedo dar klasiokai galetu paskleisti gandu, kad va tas ir tas slave siuksles, tai patikekit kaip tokiam pakeistu poziuri kardinaliai.
gRysed 2010-07-09 20:18
Tu galvoji visus taip lengvai i tuos kaleimus sodina? pilna benamiu norinciu ten papult O jei rimtai, puse nusikalteliu yra nepateisinami....
Mauras 2010-07-09 20:23
Nu jei tevam pofig ant vaiko auklejimo,tai toks atzala tikrai vershis dirbti visokius vieshuosius darbus savanorishkai .
bahuriux 2010-07-09 20:30
Siuo atveju, kaip ir dauguma kitu atveju zodelis "no" reiskia ne neigima, o "jokio". pvz "no problems"="jokiu problemu" ir panasiai.
R i Y W K h V r Z E 2010-07-09 20:49
LiberalusToris 2010-07-09 20:51
Na, kalėjimuose gali būti naudojamos fizinės bausmės (ir kai kuriuose naudojami). Tik, kad viešai apie tai niekas nekalba. Bet taip, tai nelegalu, bet egzistuoja. O šiaip, tai su liniuote tegul trenkia per pirštus, pasižiūrės - ar efektinga ar ne, tik svarbu neužsiraut ant kokio šaolinio vienuolio
kionig 2010-07-09 21:01
Tu net neisivaizduoji kas vyksta kalejimuose jei taip sneki, siulau isijunkt national geographic ir pasiziureti apie amerikos kalejimus. Viena is citatu tu kalejimu priziuretoju: "jei mum butu leista tureti ginklus, seniai butu visi issaudyti". Tai apie kokias bausmes galime sneketi ? Vat kalejime yra darbas, dar kiek turintis koses smegenineje gauna darba prie maisto t.y valgykloje ar kitur ir gauna doleri per diena ar daugiau. Tai vat reiktu taip ir padaryti, tik nemokant pinigu, uz nusizengima atidirbimai valandomis, siuksliu rinkimas, slavimas ir kita. Neatidirbus situ valandu duodami ispejimai ir galiausiai ismetamas.
R i Y W K h V r Z E 2010-07-09 21:11
kionig 2010-07-09 21:19
Yra tam tikros morales formos. Ileisk kiaule i baznycia, tai ir ant altoriaus uzsilips. Jei ten nebutu priziuretoju, kuriu darbas ypatingai rizikingas, tu gali net kita diena negryzti namo, kai tave uzbadys ar mirtinai sumus ir nusuks spranda. Ten egzistuoja tos pacios gaujos, narkomanija ypatingai klesti, kainos narkotiku neitiketinos palygunus su juodaja rinka. Tie kaliniai issipjauna patys. Silpniausi tampa gauju aukomis ir visas kitas purvas. Apie kalinius isejusius is kalejimo tai siulau laida pasiziureti "bounty hunters"(pasieskok youtubeje), ir suprasi, kad iseje is kalejimo zmones nepasitaiso ir toliau skerdzia praeivius ir seimas. O dabar dauguma kaliniu ypatingai isigudrino savo gaujos narius nukreipti pries prisiekusiuosius teisme, tai va jei tu liudysi pries ji teisme, gali kita diena nebeatsikelti. Zudo, ne jie, o ju bendrai ir tai pasakysi normalu ??? Beje, dauguma kalejime yra taikoma nemirtino ginklo poveikiai. Jei zmogus nenori suprasti geranoriskai, tada panaudojama jega ir ju ten praktiskai nesuzaloja.
Robinis 2010-07-09 21:29
In soviet Russia ... Na sovietines rusijos laikais irgi budavo fizines bei psichologines bausmes.. kaip klupojimas ant zirniu kampe, ar gavimas lazdos per nagus ir t.t... ir vaikai mokesi ir ejo ir tvarka buvo.. o dabar mokiniai visaip dergiasi ir yra nelieciami. Tik lietuvoje nepribrendo "jaunimas" iki tokio laipsnio ziaurumo, bet artejama.. As palaikau tokias bausmes kaip busimas pedagogas. Nes mokytojas dabartineje paprastoje vidurineje mokykloje, jeigu dar ji prastesniam rajone tai bus kaip tas atpirkimo oziukas. ka kalbet galima, kai mokytojai verkia per pamokas, metami i juos daiktai ir kitaip tyciojamasi. o tevam yra giliai px, nes ju vaikai negauna bausmes ir jie nesupranta kad mielieji vaikuciai yra blogi ganetinai. net jauni mokytojai dirbti nenori su tais vaikais.. padirba ir meta ta mokykla ir eina kitur.
R i Y W K h V r Z E 2010-07-09 21:50
R i Y W K h V r Z E 2010-07-09 22:04
Robinis 2010-07-09 22:12
tai tada geroje aplinkoje moketes / mokotes. kad manote kad mokytojas kaltas.
kionig 2010-07-09 22:17
Tai be reikalo nieks nemusa nei is nei is to. Jei jis yra itariamasis ir graziuoju nesutinka kratai, tada panaudojama jega. Jei dingsta koks metalinis daiktas, ar varztas tikrinami visi be isimties iki isrengimo. Beje, visi tie kaliniai pateke i kalejima yra jau su teismo nuosprendziu, taip kad teisine baze gali neabejoti. Gerai nukrypom nuo temos. Mokyklose smurto reiktu kuo maziau. Dabar net nepabijos duot atgal tau mokinys ir dar tevai ateis pagrumoti teismais, kad musei jo vaika ir padarei neralia moraline zala ir sugadinai jam gyvenima. Realiai galima su tais blogiukais susitarti, kad perdaug nesireikstu. Siaip kiek pamenu pas mum buvo gasdinima, kad tipo per pamokas filmuoja slapta kamera
faktas 2010-07-09 22:24
Pastatymas į kampą taip pat laikomas fizine bausme. Nieko baisaus. Ir pats esu stovėjęs kampe, kai prisidirbau. Bausmė yra gerai - leidžia pažvelgt į situaciją kitu kampu ir pajusti, kad vadas - mokytojas. Sakydamas "bausmė" nekalbu apie lupimą limbais ir spygliuotais botagais. Kalbu apie normalią fizinę bausmę, kuri mano laikais mokykloje buvo ir, tikiuosi, vėl bus.