Keičiamas lietuvių egzaminas: naikinama interpretacija ir teksto suvokimas, lieka rašinys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-04-26 07:56
Ko čia dabar dauguma verkiate dėl to "balo pasikėlimo", jei nežadate stoti ten į kokias medicinas, ekonomikas ar dar kokias "prestižines" specialybes, tai jum turėtų mažiausiai rupėti, nes didžiąją dalį sudaro fizika ir matematika. vistiek mokykloje buvo juk ruošiama ir interpratacijas rašyti, ir rašinius.
Wolfy 2011-04-26 13:59
Kaip tik teksto suvokimas geras dalykas,ten tik reikia gerai isiskaityti ir ismastyti bei atsakyti ,ko praso klausimas.Tokio dalyko siais metais tikrai neatsisakyciau,nes man kelia pazymi ryskiai.
Žyžius 2011-04-26 17:07
Interpretacija visada buvo ydingas dalykas, nes vertinimo kriterijai guvaus jaunuolio interpretuotą atsakymą staigiai "nužudo". Esmė ta kad interpretacijos gali būti įvairios, tačiau teisinga tik viena ir tai sudaro didžiają dalį problemų vertinant interpretacijos rezultatus. Taigi išeitis - rašinys kur viskas bus vien tik mokinio žinios ir kūryba. Pačių interpretacijų mokymasis yra ganėtinai bukinantis uzsiėmimas, nes tamstai(mokiniui) tarsi reikia iškalti interpretavimo šablonus ir jais remiantis reikia "teisingai interpretuoti" kurinį. Kaip ir mastymo kitais kampais nebelieka, o tai jau kurybingumo žlugdymas.
cerep 2011-04-26 19:20
Tai dabartiniai 12-tokai laiko normalu egza o kitamet 12 - tokai jau rasys nauja egza?