Nepaklusnūs mokiniai geriau mokosi už ramiuosius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-05-01 14:04
Vienu žodžiu jeigu išsprendžia ką nors prie lentos bet mokytoją apmėto kreida, tai jam reikia parašyt 10... Kokių tik išvadų nepateikia. Nors iš dalies pritariu ramesniems visada pakelia pažymius, bet čia kiekvieno mokytojo asmeninis reikalas, taip yra skatinami kiti elgtis ramiai..
Rukis 2011-05-01 14:26
Tai jau tikrai. Kam tos žinios, jei tu net žmoniškai elgtis nesugebi per pamoką?
sabotan 2011-05-01 14:28
As per pamokas nebuvau ir ramus su mokytojais daznai pasigincidavau bet pazimiu nemazino. Nors keli mokytojai keldavo pazymius moksliukam. Aisku yra tokiu sustru mokyniu kurie tikrai nesimoko ir gauna 2 jai tu zinai ka tikrai taves mokytojas nemazins pazimio iki 2 aisku jis sumazinamas ir tai egzaminuose labai gerai atsispindi. man sake kad lietuviu neislaikisiu gavau 80 niekada mano lietuviu mokytojai nepatiko mano interpretacijos ir mano nuomone nes ji visada buvo kitokia nei jos . Aisku pazimkius gali numust bet iki 2 niekad lietuviu turejau 6
- 2011-05-01 14:46
Pasiginčyti su mokytoju nėra tas pats, kas jo neklausyti. Ir tų amerikosų tyrimai labai jau keistai prieštarauja asmeninei patirčiai. Sako - nepaklusnūs vaikai vidutiniškai turi geresnes žinias? Na, paimkim testą, kur kiekvienas klausimas turi po 4-ris atsakymus - vienas teisingas, trys - ne. Nereikalaukim atsakymo pagrindimo - t.y. atspėjimas=žinojimas . Ir aš labai lengvai gausiu priešingus rezultatus - ramesni vaikai turės iš tokių testų vidutiniškai geresnius balus. Nes ramesni vaikai dažniau klauso, kas jiems sakoma, bei dažniau atlieka mokytojo paskirtas užduotis.
assassin 2011-05-01 15:07
as prisiminiau, kaip tie nepaklusnys zyzdavo mokytojams, kad nerasytu 2, o bent 4 ir taip, kol baigdavosi kantrybe ir gaudavo tuos 4.
Mindaugas321 2011-05-01 17:00
as is dalies sutinku su tokiu tyrymu rezultatais geri mokiniai tik per pamokas gerai moka elgtis o tie nenurimstantys gaudavo zemesnius pazymius kurie ju ziniu tikrai neatspindejo... kurie pries egzaminus susijme tie islaike geriau nei tyleniai.
teftelis 2011-05-01 19:11
Kai aš ėjau į mokyklą, būdavo atvirkščiai: iš testų visada gaudavo santykinai geresnius pažymius tie, kurie labiau linkę nesilaikyt taisyklių. Juk testą lengviausia nusirašyt. Užtenka miniatiūrinio lapuko ar mokytojos nusisukimo/pasišnekėjimo su kuriuo nors mokiniu ir informacijos nutekėjimas milžiniškas. Pas mus fizikos kontroliniai visada būdavo testai, tai iki 5 draugų kontrolinius spėdavau padirbt per pamoką 8 ar didesniam pažymiui Nors žinoma čia dar klausimas klausimas kas tas "neramus mokinys", nes ir ramus pilnai gali nusirašinėti.
kiesza 2011-05-01 19:13
esama daugybe mokytoju kurie vertindami remiasi elgesiu.. na pavyzdziui profkei, jai esi bukas ir nyc nieko nemoki, bet sedi ramiai tai 4 minimum turesi. o jai kabinejiesi prie mokytoju ir siaip kvailioji tuomet, kad ir 4 laisvai iseitu niekaip neismelsi 5. siaip elgesiui taisyti yra kitos priemones nei kad zeminti ziniu rezultatus
hirondelledemer 2011-05-01 19:37
iš vis, mano manymu, pažymiai retai kada atspindi tikrąsias žinias, nesvarbu, ramus mokinys ar ne. Informacijos nutekėjimas apie kontrolinius nerealus, per pačius kontrolinius tylos nėra. O būna, kad imi ir susimauni, nors kaip ir viską mokėjai ir klasės bei namų darbus atliktai puikiai. Ir dabar mokymo programa(bent jau mokyklose) tokia, kad niekas net nesistengia mokytis, "iškala" vienai dienai, o po to ramia sąžine pamiršta.
Evaldas 2011-05-02 00:55
Pavieniam atvejam tinka, masiškai tikrai ne
T 2011-05-02 10:37
Kiek prisimenu nepaklusnus mokiniai ne tik, kad blogai mokėsi, bet iš vis nesimokė. Pirmieji pradėjo rūkyti ir gerti. Kelis sutikau po daug metų, greičiausiai bedarbiai, prasigėrę, ieškojo pinigų išgerti.