Siekiant grąžinti drausmę mokyklose svarstoma apie bausmes ir pinigines baudas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Auris 2011-07-26 11:20
"Neseniai Didžiojoje Britanijoje išleistos naujos rekomendacijos mokytojams rodo tendenciją, kad Europa „atsikando“ demokratijos" WTF? Kas čia per išradimai? Nuo kada auklėjimo būdas yra demokratijos dedamoji? Gerai, netiesioginis tolimas ryšys yra, bet pirmame straipsnio sakinyje pavartoti, kad Europa „atsikando“ demokratijos yra visiškai kvaila. Vartojant tokias frazes žmonėms formuojama neigiama nuomonė apie demokratinę santvarka. Labai geras pavyzdys yra su Žmogaus Teisių terminu Lietuvoje, jis tapo kone keiksmažodžiu eilinio lietuvio galvoje ir tai yra didelis pralaimėjimas mums, kaip visuomenei. Kai terminai ir sąvokos yra sumalami, tada nereikia jokios logikos kalbose ar atsakomybes už jas, tada gali privisti visokiausiu partiju partijelių ar judejimų, deklaruojančiu nežinia ką, nes jei vaiko nemuši tai jau demokratija, o demokratija žmonėms nepatinka (nors vieša paslaptis, kad mes joje gyvename), todel už mus nebalsuos, tada prieinama išvados gal geriau dubasinkime vaikus, nes musu patarlė sako " už vieną muštą, dešimt nemuštų duoda". Taip, mokyklose yra problemų ir kad mokytojams nepalikta daugiau svertų juos valdyti yra blogai, nes mokinys žinodamas savo pranašumą pradeda naudotis tuo, bet tai nieko bendro neturi su demokratijos "atsikandimu".
unytas 2011-07-26 11:46
reike ivesti uniformas tada visi jausisvaikai ligus,uzdrausti tel naudotis arba busi salinamas is mokiklos po metu priprastu visi dar kratas reiktu dariti pora kartu i metus pvz kai mokinausi mokikloj dar tai budavo pries naujuosus metus krata budavo na dar fizine jega reiktu naudoti ir mokytojams nebuti tokiems atlaidiems
Indigo89 2011-07-26 13:04
As esu pries demokratija. Demokratija yra daugumos valdzia o dauguma yra dundukai. Dundukams vadovaujant tik nesamoniu ir galima tiketis.
immortallt 2011-07-26 13:51
Pirma, fizines jegos mokytojai pries vyresnius nepanaudos. Antra, uniformos nieko nesprendzia. Trecia, pamoku metu nereiktu leisti naudotis telefonu, bet pertrauku neturi teises drausti. Tuolab, kad 11-12 klasej pertrauku metu susitvarkydavau kelius reikaliukus telefonu. Ketvirta, demokratija is vis neaisku prie ko cia. Turbut autorius kanapiu padaugino...
Shinigami 2011-07-26 14:04
Kas yra demokratija Kaip supratau fizinės bausmės nėra numatytos. Čia tik leidžiama panaudoti jėga norint sutramdyti, bet ne mušti. Bet net ir tokios tvarkos įvedimas iškart situacijos ne pataisys. Tik tiek, kad mokytojai galės gintys, o nelaukti kol mokiniu atsibos juos mušti. Nes mokiniai įžūlus netapo per naktį. Jie tokiais tapo palaipsniui. Lietuvoje per 20 metų turime tokia situaciją kuri dar iki Anglijos toli, o apie tokia situacija kaip Amerikoje dar gal 10-20 metų tektu laukti. Tad ir tvarkos sugriežtinimas situacijos per naktį nepakeis. Tam prireiks tiek pat laiko. Bet įvedinėti tai jau būtina. Kad nepasiektume Amerikos lygio, kad kai eini pro mokykla ir kaleimą nematai jokio skirtumo (tvoros spygliuotos, langai su grotomis, apsauginiai su ginklais).
teraxas 2011-07-26 15:47
Mokinaisi? Abejoju... Šiaip daug kas priklauso nuo mokyklos, mokytojų ir mokinių. Aš per 12 metų mokiausi trejose mokyklose. Žinau, kad bendruomenės skirtumai buvo milžiniški. Na o ir mokytojai vis laisvėja. Jaunesnė sesuo toje pačioje mokykloje dažnai gaudavo galimybę perrašyti įvairius kontrolinius darbus. Aš apie tą galėjau tik pasvajoti. O atrodo ir mokytojai tie patys buvo... Už tai gimnazijoje žmonės iš viso liko tik tie, kurie mokėsi ar bent stengėsi. tuo tarpu tikiu, kad tie, kurie nuėjo į kokį Ozą tai ir dabar šūdmaliauja.
outdoor 2011-07-26 22:05
Na pas mus Airijoje beveik visuose mokykluose yra uniformos ir uzdrausta naudotis telefonais pamoku metu,bet tai netrukdo siauteti sitiems "aktyviems" mokiniams,jie vis vien jais naudojasi ir nejaucia ribu tarp saves ir mokytoju,nors zino pasekmes,tiesiog tai ignoruoja.Kiek esu pastebejas tai bent jau musu mokykloje su tokiais mokiniais yra bandoma tvarkytis tik grasinimais,bet zinoma jie nepadeda.
sangvinic 2011-07-26 22:10
Chebra nepykit, bet aš tik UŽ.