Lietuvos gimnazijų ir vidurinių mokyklų reitingas 2011  (9)

Šiandien savaitraštyje „Veidas“ paskelbtas 2011 metų gimnazijų reitingas gimnazistams ir jų tėvams pateikė naudingos informacijos – kokios bendrojo lavinimo mokyklos garantuoja sėkmingą startą į aukštąsias mokyklas, o kurių mokyklų geriau vengti, nors jos ir priklauso moksleivio gyvenamajai teritorijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos 477 Lietuvos gimnazijos ir vidurinės mokyklos vertintos pagal kelis kriterijus: kiek abiturientų įstojo į Lietuvos universitetus pagal pirmą pageidavimą bei gavo pakvietimus į užsienio šalių universitetus bei kaip gimnazistams sekėsi laikyti Valstybinius brandos egzaminus (VBE).

Pirmasis kriterijus – sėkmingas stojimas į aukštąsias mokyklas pirmuoju pageidavimu – vertintas 50 taškų suma; antrasis kriterijus – kiek procentų visų konkretų VBE laikiusių gimnazistų gavo aukščiausius balus (nuo 90 iki 100 balų) – taip pat 50 taškų suma. Keliasdešimties gimnazijų direktorių patarti vertinome keturis VBE, kuriuos dažniausiai renkasi mūsų šalies jaunuoliai: lietuvių kalbos, matematikos, istorijos ir užsienio kalbos.

Reitinge geriausiai įvertintas Vilniaus licėjus, aplenkęs praėjusių metų lyderę Kauno technologijos universiteto gimnaziją, kurį šįmet nustumta į antrąją vietą. Pirmajame penketuke savo pozicijas užėmė Vilniaus Jėzuitų ir Žirmūnų gimnazijos bei Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija. Reitingo viršuje lyderiauja Vilniaus gimnazijos ir vidurinės mokyklos – iš jų net dešimt patenka tarp 25 geriausiai įvertintų švietimo įstaigų, praneša BNS.

Būta ir prastai įvertintų – net dvidešimties gimnazijų ir vidurinių mokyklų abiturientai nei už pirmąjį, nei už antrąjį kriterijų negavo nė vieno taško, nes nei vienas jų abiturientas neįstojo pirmuoju pageidavimu į jokį universitetą ir nė vienas abiturientas už laikytus VBE negavo maksimalaus įvertinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(4)
(1)
(0)

Komentarai (9)