Vaikams mielesnė vakariečių kalba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2011-09-28 18:30
Manau, labiau tiktų pavadinimas „Vakariečių kalba mielesnė vaikų tėveliams ir mamytėms... mamytėms...“
Cigaras 2011-09-28 20:11
Kodėl? O šiaip tai natūralu, kad jauniesiems mielesnė anglų kalba negu rusų. Visgi pasižiūrėkite į pastarųjų valstybes. JAV yra išlikęs toks vakarų galingosios simbolis, didžioji dalis pramoginių filmų irgi yra amerikietiški, tas pats vienas namuose yra amerikietiškas, naikintuvai, automobiliai, kompiuteriai žaidimai, internetas.... Tuo tarpu Rusija kenčia nuo skurdo ( iškart pasakau, kad Maskva, tai ne visa Rusija), pastaroji vis dar gyvena kaip kokiais 1990, o ir politika Lietuvos atžvilgiu yra labai agresyvi. Tuo labiau net lietuvių genocido pripažinti nesugeba...
Valenitnas 2011-09-28 20:25
o čia iš viso ne į temą, kuo tai susiję su kalbos mokymusi. tai ne atvirkščiai turėtų būti, kaip ten sakoma, pažink savo priešą? tai būtent pirmiausia kalbą reikėtų išmokti.
Cigaras 2011-09-28 20:37
Tai yra labai į temą.
Azaruto 2011-09-28 21:25
Taip kalba praranda populiarumą tarp jaunimo kuris yra "patriotinis" ir jie pradeda jausti neapykanta tai kalbai ir tautai. Bent jau man taip atrodo
Creatium 2011-09-28 21:59
Šioje vietoje negaliu nepasidalinti vienu nugirstu pokalbiu tarp dviejų rusų mokinių, jie kalbėjo lietuviškai, tačiau su šiokiais tokiais akcentais. Vienas matyt buvo labiau išsimokslinęs, tuo tarpu kitas - pamatysit patys. Nelabai išsimokslinęs: - Rusų kalba tai naudinga, ja juk visur beveik kalbama Išsimokslinęs: - Nu kad nelabai gal.. Daugiau anglų k., ten visokioj amerikoj ar dar kur... Nelabai išsimokslinęs: - Nu ką žinau, rusiškai visur galima susišnekėt. O kalbant apie apskritai kalbas, tai kalbama, kad kiniečių verta mokytis, mat jie auga, kaip ant mielių ir gali ateityje jau ir prireikti. Kaip manot? Ale sunki gi ta jų kalba, tiek ženklų!
Valenitnas 2011-09-28 22:07
jausti neapykanta kalbai ir tautai, dėl to, kad politika yra agresyvi... patriotizmas yra kiek švelnesnė nacizmo forma... idėjos tos pačios- jei vyriausybė pasakys eiti žudyti dėl savo tautos, tai pirmu numeriu užsirašys žmogus. kam tas fanatizmas? ir Cigaras taip ir neatsakė, kuo tai susiję su tema. pradinukai neapykantos kitoms tautoms nejaučia, jei tėvai jiems to neįskiepija.
Absoliutas 2011-09-28 22:20
tiktai nejuokinkit su ta rusu kalba... Rusu kalba gali mokintis del bendro isprusimo, kaip sakant ka ismoksi ant peciu nenesiosi, bet jeigu reikia rinktis anglu ar rusu, tai vienareiksmiskai anglu, tai tarptautine, verslo kalba ir tai yra faktas.
DeaD 2011-09-28 22:32
kionig 2011-09-28 22:48
, bet ne nuo google vertėjo
Justas116 2011-09-28 22:53
Dėl kinų tai nemanau. Jie patys labiau linkę mokytis anglų, pas juos tai yra būtinybė. Be to nemanau, kad kinų kalba tiktų globalistiniam pasauliui - pernelyg nerangi ir itin nepraktiška. TED Talks konferencijoje buvo užsiminta apie anglų kalbos mokymus Kinijoje. Ten mokomos masės!
kionig 2011-09-28 22:59
Dabar atsiranda skelbimų pavienių inžinieriams, tai arba tik anglų, nors visgi yra ir reikalavimas „kinų“ kalbos. Bet tie, kas daugiau į humanitarus linkę, tai nevengia mokytis ir vadinamosios „kinų“ kalbos. Čia yra pas mum asmenų forume, tuom užsiimančių, galėtų kiek daugiau nušviesti. Beje, kinai masiškai veržiasi į rusiją juodadarbiauti, tai irgi nekur dedasi, nemokėdami rusų kalbos.
Absoliutas 2011-09-29 00:20
to kionig: tu gyveni labai mazame kieme as dirbu IT srityje, ir kiek man teko tureti reikalu (vokietija, danija, norvegija, prancuzija, netgi anglija) visur buvo reikalavimas bendrauti anglu kalba, ir nesvarbu, kad as moku vokiskai ir bendrauju su kompanija esancia vokietijoje, mes bendraujame angliskai (butu LABAI keista jeigu bendrautume rusiskai ). Gal tavo klaseje ir yra daugiau mokiniu kurie mokosi rusiskai, bet tai dar nereiskia, kad tarptautineje bendruomeneje vyrauja rusu kalba p.s. Argumentas, man mokytoja sake, yra daugiau nei juokingas Ir beje, as nesakiau, kad reikia mokytis vien tik anglu, as sakiau, kad primenybe teikiu anglu.
Spro 2011-09-29 00:24
O negali ismokti ne tik anglu ir ber kitos ? Ir taip aisku , kad anglu yra butina moketi , o kokia geriausia kita kalba mokintis? Man atrodo , kad vokieciu ar ispanu . Nelabai matau prasmes prancuzu mokintis
Strong_Bad 2011-09-29 00:43
Kokia kalba kompiuteriniai zaidimai? Kiek laiko dauguma praleidzia zzaisdami zaidimus? Kokia kalba dazniausiai sutinkama kompiuteirnese programose? kokia kalba dominuoja internete? Kompiuterinis amzius va kas diktuoja madas, o antra, trecia kalba jau pagal poreikius. PVZ, kas mokes ne anglu o prancuzu, tai univere bent kiek zinau, informatikai visiems teko lankyt anglu kalbos kursus Sakot mamyciu darbas, bet tai 5oj klasej ka tas vaikas zino ko jam prireiks po 5-7 metu ar veliau, o ta pati mamyte visdelto geriau geba ivertint perspektyva. O jei jum politika ar politines paziuros diktuoja ka turit daryt, tai greiciau gulkit graban, kol nepradejot uzsiiminet agitacijom ir naikit jauno zmogaus
Valenitnas 2011-09-29 00:44
Na, o jei, Absoliute, gyventum ne tokiame dideliame kaime, tai gal pastebėtum, kad daugiausia bendradarbiaujant su kaimyninėm šalim vyrauja rusų kalba, o tie patys kinai, kurie atvyksta į Lietuvą uždarbiauti, dažniau rusiškai kalba nei angliškai (turiu galvoje virėjus ir panašiai). kitas dalykas, kad būtų naudojęs vokiečių kalbą kaip pagrindinę. be to, istorijoje ne kartą keitėsi "pagrindinė" kalba, tad tai tik laiko klausimas, kada bus anglų kalbos saulėlydis. Juk kažkada ir Lietuvėlėj nemokėdamas rusų kalbos buvai tikras keistuolis...
kionig 2011-09-29 02:23
andriulis 2011-09-29 08:57
Strong bad mano mintis isdeste. Kas labiausiai aplinkoje sutinkama ta ir mokomasi ir visa cia politika. O veliau kalbas mokomasi tokias kokiu reikia.
Zergas 2011-09-29 09:26
anglu kalba tikrai naudinga ir ja reiketu moketi nes ji praktiskai tarptautine.rusu gi kalba reikalinga todel kad esam ju kaimynai,tai didele valstybe kurioje itin dideles galimybes savirealizacijai.o seip tai juokinga kai jaunimas nemoka kalbet rusiskai,bet keikiasi dar baisiau nei dauguma rusu
Cigaras 2011-09-29 11:54
O ką turėčiau, kai pats lenkų kalbą moku? Jei skaityt nemoki, tai aš niekur nesakiau, kad mokėti antrą kalbą (lenkų, rusų) - kažkoks nusikaltimas. Ir taip, daugelis vis dar pasirenka antrą kalbą kaip rusų. Čia kažkas reiškėsi, kad anglų kalbos pasirinkimas - tėvų įtaką. Deja, dėl anglų kalbos niekam net minčių nekyla. Kas dėl rusų kalbos - taip, va būtent čia ir yra tėvų įtaka. Tuo labiau mokyklose daugiausiai yra rusų kalbos mokytojų. Galbūt čia kaltas stereotipas, kad mokėdamas rusų ir anglų kalbas - susikalbėsi visame pasaulyje? Aišku rusų kalba yra naudinga, su ja ir anglų kalba drąsiai susikalbėsi Rusijoje, ir buvusiose SSRS šalyse. Kaip ir buvo sakyta - ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. Bet ateities pastaroji didelės neturi, nebent Rusija vėl okupuotų Lietuvą. Aišku turistai iš Rusijos, Baltarusijos daro savo. Bet ateitis priklauso kinų kalbai.