Studentų atstovai – prieš diskriminaciją aukštosiose mokyklose  (0)

Norint pakeisti akademinės bendruomenės nuostatas diskriminuojamųjų atžvilgiu, Lietuvos studentų sąjunga prie diskusijų stalo pakvietė nevyriausybinių organizacijų atstovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 12 dieną Studentų sąjungos surengtoje konferencijoje „Diskriminacijos fenomenas: teisinis ir socialinis aspektai“ buvo pristatyti pranešimai, nagrinėjantys įvairialypės diskriminacijos situaciją visuomenėje ir aukštajame moksle.

„Diskriminacija plinta ne tik tarp studentų, dėstytojų, bet ir administracijos darbuotojų. Tam, kad aukštojo mokslo sistema virstų atviresne ir saugesne akademiniam jaunimui, kreipiamės ne tik į pačių aukštųjų mokyklų, bet ir nevyriausybinių organizacijų atstovus“, – teigė Studentų sąjungos Įvairovės komiteto koordinatorius, projektų vadovas Vytautas Valentinavičius.

Pasak V. Valentinavičiaus, pasyvų požiūrį į diskriminaciją aukštosiose mokyklose demonstruoja ir jų vadovai, vengiantys viešai diskutuoti šia tema ir keisti nusistovėjusias nuostatas. Dėl šios priežasties yra bandoma suvienyti nevyriausybines organizacijas ir akademinę bendruomenę, siekiant sukurti antidiskriminacinę politiką šalyje ir įtvirtinti lygiateisiškumo principą aukštojo mokslo institucijose.

Konferencijoje įvykusios diskusijos metu buvo bandoma išsiaiškinti, kokiais būdais būtų priimtiniausia keisti akademinės bendruomenės nuostatas diskriminuojamųjų atžvilgiu. Skirtingas pozicijas išsakė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros vedėjas, advokatas prof. Vytautas Mizaras, Lygių galimybių plėtros centro ekspertė dr. Margarita Jankauskaitė, Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis ir Vilniaus universisteto docentė dr. Giedrė Purvaneckienė.

Vieningai sutarta, jog diskriminacija aukštajame moksle turėtų būti mažinama visapusišku aukštųjų mokyklų bendruomenės švietimu, tolerancijos formavimu, nuolatine situacijos analize, visuomenės nuomonės kaita bei supratimo didinimu.

Konferencijoje pranešimus skaitė bei tyrimus pristatė Lygių galimybių plėtros centro ekspertė dr. Margarita Jankauskaitė, Mykolo Romerio Politikos ir vadybos fakulteto Vadybos katedros dėstytoja dr. Aistė Dromantaitė Stancikienė, Vilniaus universisteto docentė dr. Giedrė Purvaneckienė, Etninių tyrimų centro doktorantas Karolis Žibas, Lietuvos gėjų lygos projektų administratorė Sigita Rukšėnaitė ir Globalios iniciatyvos psichiatrijoje direktorė, teisininkė Dovilė Juodkaitė.

Primename, kad studentų atstovai atliko tyrimą „Įvairialypė diskriminacija aukštojo mokslo institucijose“, kuriame dalyvavo 20-ties Lietuvos universitetų ir 19-kos kolegijų studentai. Šiuo tyrimu buvo siekiama įvertinti diskriminacijos aukštosiose mokyklose mastą ir studentų nuostatas, susijusias su diskriminacija. Atlikusi tyrimą, Studentų sąjunga parengė ir išleido leidinį, kuriame ne tik pristatė rezultatus, bet ir pasiūlė ieškoti konkrečių bei platesnių veikimo būdų ir sprendimų galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)