Moksleiviai nepatenkinti seksualiniu švietimu mokyklose  (10)

Jungtinės Karalystės paaugliai teigia mokyklose norintys daugiau ir kokybiškesnių seksualinio švietimo pamokų, informuoja BBC, remdamasi neseniai atliktos apklausos rezultatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso apklausoje dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. 14-18 metų jaunuolių. Apklausos rezultatai atskleidė, jog 78 proc. respondentų prisipažino negalintys kaip nors nulemti seksualinio švietimo pamokų turinio. 72 proc. apklausoje dalyvavusiųjų įsitikę, kad tokios pamokos turėtų vykti pagal pačių moksleivių išsakytus pageidavimus.

Apklausos, kuri buvo atlikta seksualinės sveikatos organizacijos „Brook“, rezultatai atskleidė, jog daugiau nei vienas iš penkių apklaustųjų (22 proc.) seksualinio švietimo ir santykių pamokas vertina prastai ar net labai prastai.

Jungtinės Karalystės valdžios atstovai teigia, jog šiuo metu seksualinio švietimo mokymo programa peržiūrima.

Anglijoje, Škotijoje ir Velse atliktos apklausos rezultatai skelbia, jog tik truputį daugiau nei trečdalis moksleivių mano, kad seksualinio švietimo pamokos jų mokyklose geros ar labai geros. 40 proc. apklaustųjų tokias pamokas įvardijo kaip pakenčiamas.

Daugiau nei 52 proc. apklausoje dalyvavusių jaunuolių teigia, jog mokyklose per mažai dėmesio skiriama pamokoms apie žmonių santykiams ir emocijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)