Diplomas negarantuoja sotaus gyvenimo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-01-16 10:36
O kas sakė, kad aukštasis mokslas gera darbą? Aukštasis mokslas tik padidina galimybes gauti gera darbą, bet jo ne garantuoja. Kaip ir diplomas ne garantuoja, kad ji turintis asmuo supranta dėl ko ji gavo. Nes tie 6 % baigusiųjų gali nesuprasti ką jie studijavo. Tam, kad gautum gera darbą reikia visų pirma turėti pažinčių, antra geriau nei kiti išmanyti tai ką tas diplomas žada, ir trečia turi tau sektis.
wolas 2012-01-16 11:34
Įmanoma pabaigti universitetą ir nieko nesuprasti. O dėl amerikietiškų gal maišau, bet argi ten nėra sistema studijuoji-moki ir visi tau šypsosi nori eini nori neini. Mokaisi dėl savęs.
kurmis 2012-01-16 11:57
Bet jei nesigaudai ir nesiorietuoji apie ką studijavai, ir pats nesistengi/-ei domėtis tai nepadės nei diplomas nei pažintys. Diplomas tikrai kelių neatveria, reikia įrodyti ką sugebi. Dabar yra bandymo laikotarpiai pries įdarbinant per kurios matosi kas domisi savo profesija/amatu, o kam tai tik "nuvalkiotas popierius" terūpėjo. Dabar darbdaviai pirmenybę teikia sugebėjimams ir žinioms , o ne diplomui.
Shinigami 2012-01-16 12:31
nėra atsakyta į visus klausimus. Kai PAV ataskaita dar net ne rašyta, o jie jau žino, kad joje neparašyta Iš kart matyti, kad nesigaudo kas yra PAV programa, o kas PAV ataskaita.
Gnostic 2012-01-16 12:31
Ir kaip tycia kai visi eme atsibusti ir suprasti, kad tas popierius nieko nevertas, tai valdzia jo kainas iskele iki debesu miegokit vaikeliai miegokit..
sub 2012-01-16 12:35
Pirmenybe teikia mažam atlyginimui (ne visi), sudaro labai prastas sąlygas ir tikisi kad padarysi viską tinkamai, motyvuodami tuo kad jei tu nepadarysi, padarys kitas už tą patį atlyginima Mano atveju, esu tiekėjas-vadybininkas, perkamos prekės turi būti pigiausios, su garantija ir greitai pristatytos į vietą. Esu atsakingas už tiekimą, bendravimą su tiekėjais, transportavimą, muitines, auto-priežiūrą. Pats užsakau, pats važiuoju pirkt ar parvežt. Kai sakau nespėju - tavo bėdos, kai sakau reik pinigų prekėms - tavo bėdos, kai sakau reikia atsilyginti tiekėjams už laiku įvykdytą sutartį o pinigų saskaitoje nėra - tavo bėdos. Trim žodžiais: pigiai, greitai ir kokybiškai. O už viršvalandžius, pastangas, asmeninį laiką, padarytą gerą sutartį ar įvykdytą užduotį - vargani 1300 lt. ( už viršvalandžius savaitgalį nakties metu - tas pats kas darbo dieną už 1 darbo valandą). Sakysit ieškok kito darbo, o kas garantuos kad greitai rasiu? (kas tuo momentu kai ieškosiu išlaikys mane, mano butą ir tarkim mano šeimą)?
blizzard 2012-01-16 12:37
Na kad suteikia daugiau galimybių tai taip vis vien jeigu eini darbintis, pirmumas suteikiamas tam kuris turi diplomą ir tik po to žiūrima į tuos kurie jo neturi. O kas liečia amerikiečius, tai manau apklausa nėra tiksli, nesinori man tikėti kad gaunantys tokias pajamas asmenys nesugeba nusipirkti maisto pragyvenimui..
bronius 2012-01-16 12:49
Kas tau sakė mesk šitą ir ieškok kito? Tu ieškok, kai surasi kas tau patinka galėsi pakeisti.
Aidas 2012-01-16 12:54
Vertas tas popierius, ir labai vertas, tik užsidirbti jį rimtai reikia. Dabartinę padėtį mažai galiu komentuoti. Pats baigiau prieš 14 m. Tai ir dėstyti likti siūlė (nelikau), ir šiaip darbdaviams buvau rekomenduotas. O mokiausi bent per sesijas labai rimtai ir paskaitas lankiau. Ir tarp kurso ne vienas toks buvau, o keletas - kas akademinę karjerą pradėjo, ką darbdaviai pasirinko. O kam aukštieji neina ir prie širdies amatas, vis tiek rankas ir popierių reikia turėti. Be popieriaus pradžiai niekas ir nesikalbės. Na, o pradėjus dirbti reikia išlaikyti savo reputaciją ir auginti kvalifikaciją, iš to ir pažintys ir rekomendacijos atsiranda. (bepigu man čia svaigti, kai man pradžioje gerai pasisekė
Shinigami 2012-01-16 13:55
Kai kuriose darbuose be diploma net dirbti negali, nes įstatymai to neleidžia. Nors tu ir super specialistas. O pas mane darbe ne tik, kad diplomą turi turėti. Bet jei nori projektus daryti tai turi kas keleta metu važiuoti į specialia mokyklą ir laikyti kursus. Juos išlaikius gauni leidimą keletai metu. Tik tiek, kad tie kurie ten važiuoja ne pirmus metus viską žino geriau nei mokytojai. Nes tie kurie dirba žino visas naujoves, kai mokytojau nedirbdami nieko nežino.
immortallt 2012-01-16 14:58
Aukstojo mokslo kaina dar tikrai maza ir zymiai maziau vietu turetu but finansuojama. Nes konstitucijoje parasyta, kad garantuoja nemokama moksla gerai besimokantiems. Tik tas apibrezimas gerai besimokancio dar visai nesenai buvo 90% studentu... Dabar arciau 50%... Turetu likti kokie 10-15% max bei turetu but lengvatines paskolos. Gyvenime nera nieko garantuoto. Beje as baiges tik bakalaura, vakar aiskinau vienai panai issaiskinau visa informacija egzaminui is MAGISTRO kurso. O dar jinai is bakalaurinio darbo gavo daugiau uz mane... Tad galit daryt isvadas, kad popieriukas neatsipindi gebejimu.
Sarunas 2012-01-16 18:55
labai taikliai pasakyta. Pavyzdys su viešųjų pirkimų projektais. Nori laimėt viešo pirkimo konkursą turi turėt projektų vadovą. Projektų vadovui keliami tam tikri reikalavimai pvz: (rimtesniam projektui) Turėt magistro laipsnį tam tikroj srity; Būt vadovavusiam projekte, kurio trukmė ne mažesnė nei 3 tūkst. valandų; Turėt bent vieną iš išvardintų, kvalifikaciją įrodančių, sertifikatų (tarkim CompTIA project+); Tam tikrų kalbų žinojimas labai geru lygiu ir t.t. ir panš. Jeigu darbdavys ieško projektų vadovo pozicijai žmogaus.. tu gali visus kriterijus atitikt, tačiau to popiergalio neturėsi (magistro diplomo) ir viskas... tu nebereikalingas, nes įmonei bapkių neneši.
maxis70 2012-01-16 19:01
Mano nuomone diplomas ir neturi garantuoti gero darbo Žmonės su lygiais diplomais tikrai nėra lygūs, vienas galėjo stengtis, mokytis ir veržtis į priekį, o kitas vadovautis logika "ai, praslysiu". Tad čia labiausiai sutinku su Aidu, reikia rodyti asmenines pastangas. O diplomas yra kaip filtravimo galimybė darbdaviams, atmesti begales nekompetetingų prašymų (liaudiškai tariant, nieko nebaigusių arba silpnai baigiusių) Ir kaip mažas gidas karjeros džiunglėse dirbantiesiems, bet tose džiunglėse brautis į prieki vistiek turi pats. Kitaip tariant, diplomas dažniausiai būtina, bet ne pakankama sąlyga geram darbui. Kitas dalykas užkibęs skaitant straipsnį, tai JAV nepasiturinčių žmonių riba Ten ale žmonės gaunantys iki 25 tūkts. JAV dolerių (per metus) jau neišgali nusipirkti būtinų maisto produktų. Tai lygų iki 5'600 litų algos per mėnesį! pabandykit palyginti su mūsų standartais... Man kyla klausimas, ar JAV toks brangus pragyvenimas, ar jie per daug pripratę išlaidauti bei skųstis?
immortallt 2012-01-16 20:29
Priklausomai nuo valstijos, ten gali buti daug kas gerokai brangiau nei pas mus. Kokiam didmiestyje busto nuomos kaina nesulyginsi, o daugiausia darbu didmiestyje ir buna.
- 2012-01-16 20:47
kriterijų. Kokie dar gali būti pasakymai, kad „visus kriterijus atitikau, bet popieriaus neturėjau“? Pasiguodimas, kad nereiktų sakyti, jog „esu per durnas, kad magistro laipsnį gaučiau“?
Analog 2012-01-16 20:53
Tai be magistro geriau apmokamo darbo gaut yra problema?
Arthuras 2012-01-16 23:40
O ką tu vadini geru darbu?
kionig 2012-01-17 00:58
Tokį darbą kuriame nereikia nieko daryti ir už tai pinigus gauni
Analog 2012-01-17 02:07
Čia jau idealus darbas. Nu girdėjau tokį bairį, kad dabar be magistro darbą sunku rast. Pagalvojus, tai logiškai skamba, kai dabar 70% moksleivių eina studijuot, tai bakalauras netenka prasmės. Čia tik svarstau taip.
Skeleton 2012-01-17 02:08
Ne, bet "amerikoje" aukštojo mokslo įstaigos yra labai skirtingo lygio. Yra visokių "Community College", kurie kartais nesiekia lietuviškų kolegijų lygio ir dalija diplomus pasimokius 2-3 metus.