Mokytojai skambina pavojaus varpais: abiturientai – vis bukesni

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2012-06-22 22:36
Ne, nežinau, o kodėl turėčiau? Kaip jis paveikė mano gyvenimą, kad apie jį turėčiau žinot?
rwc 2012-06-23 00:35
Tai pagal ką balsuoji rinkimuose? Juk net nežinai, kas sąrašuose. Galbūt ir man verta pagalvoti apie emigraciją... Kur? Pats mokykis, kad idiokratija neateitų. Sužinok, kas tas Malinauskas, Gentvilas, Kupčinskas, Zuokas, Bogušis, Matuzas, Matulas, Šimonytė, Steponavičius, Kubilius. Ar vėl, už tave valstybė turi nuspręsti?
kionig 2012-06-23 01:51
Realiai ir aš sergu ta apolitiškumo liga. Ir manau, kad vien žinoti neužtenka, kas jie tokie. Man atrodo vilniečiai pasigailės už zuokulos išsirinkimą ir visuomeninio transporto reorganizavimą. Taksi varaituojai zuokula irgi nepasitiki labai. Matuzas irgi ne šventas, iškrutins jį iš ten. Taip pat svarbus dalykas, kad valždia!=valstybė. Ar ne taip? Vat ką pamenu, kai istorijos mokytojas sakė, kad tu gali nesidomėti valdžia, bet valdžia tavimi pasidomės Taip pat, juk valdžia sprendžia kiek skolintis iš tarptautinių bankų ir jei iš tikrųjų turėtų būti įdomu, kiek gi čia yra gebančių atidavinėti skolas, o ne klipatų Taip, kad valdžia tikrai sprendžia. Kaip nekeistra nusprendė seime ir dėl VAE koncesijos sutarties, o kur referendumas?
rwc 2012-06-23 03:27
Ir ką tu nuspręsi? TAIP arba NE? Va, kur buvo ta kalašnikovais ginkluota kedofilų gauja, kai Šimėnas "derėjosi" dėl IAE pratęsimo Bruxelėje? Šaukštai po pietų: mažiau liaudis domėtųsi vėmaluose paskendusio nepilnametės tvirkintojo violetine maike byla ir jo giminaite teisėja, kuri kompromituoja visą teisėsaugą nevykdydama savo pačios darbovietės įsakymų - gal ir VAE reikalams sutvarkyti rėksnių atsirastų. Yra kaip yra. Kiek bebūtų off-topic, bet va jums ir atsakymas, kodėl mums reikia universaliai išsilavinusios visuomenės, o ne "kas ko nori".
kionig 2012-06-23 14:45
Kitas dalykas. Kaip tą universalumą pasiekti? Kaip per prievartą sukiši, tai ko žmogus nenori? Su diržu stovėsi? Ar tiesiog grasinsi išmetimais? Tai bus dar blogiau, nei jis natūraliai jo atsisakys, bet su sąlyga, jog jis supranta to atsakymo pasėkmes ir po to atsakys savo savo sąskaita. Ne visi baigė KTUG, kur radikaliai skiriasi nuo vidurinių ar tapusiomis gimnazijomis, todėl ir pas kiekvieną motyvacija radikaliai skirtinga bei imli viskam.
Arthuras 2012-06-23 21:10
O čia jau melas. Vilkaviškyje uždirbant vidutinį Vilkaviškio atlyginimą ir Dublinę Dublino atlyginimą pragyvenimas ryškiai skirsis. Net neverta diskutuot.
rwc 2012-06-29 13:22
, čia biškį off-topic, bet esu dirbęs už kiek didesnį nei vidutinį inžinieriaus atlyginimą Utenoje, Dubline ir dar daug kur, tad galiu lyginti. Utenoje po buto nuomos, transporto išlaidų ir taip toliau dar likdavo lėšų kasdien pietauti ir vakarieniauti kavinėse ar bent valgyklose. Dubline sau tokio malonumo negalėdavau leisti: vien būstas ir transportas surydavo virš pusės algos, pietus gamindavausi namie ir šildydavau kontoros mikrobangėje, arba rydavau hamburgerius. Vienam išgyventi - patikėk, Lietuvoje lengviau. Va, jei turi žmoną, sėdinčią namuose, lakstančią per akcijas ir šrotus, dar vaikų, už kuriuos gauni pašalpas - tada, aišku, Dubline lengviau. Lengviau, kai gyveni su lietuvišku mentalitetu. Gali nieko nedirbti ir jokių pašalpų negauti, tik po šrotus varinėt ir siųst į Lietuvą dešimtkart brangiau, o maitintis tuo, ką prekybcentriai išmeta darbo gale, o namuką nuomotis kelioms šeimoms. Bet jei čia skaitosi "orus gyvenimas", ir jei dar tikiesi dirbti normaliame darbe normalią darbo dieną... Na, tai tikrai - nusiimk rožinius akinius, tokį "orumą" gali ir Balbierišky pasiekti. Kad politikieriai plaukioja pagal patogumą, tai faktas. Man ir neplaukiojantys ne visi patinka. Pavyzdžiui, už Matulą, Vėsaitę, Mazuronį, Uspaskį ar Veselką vienmandatėj niekad nebalsuočiau (nebent konkurentai būtų dar "geresni"). Vat ir išvardijau visus nors kiek į partijas panašius sambūrius. Tfu tfu tfu, mano apylinkėj bent jau būna vertų dėmesio kandidatų, tokie nesibalotiruoja.
Arthuras 2012-06-29 16:34
Paimkime Vilnių. Vidutinis atlyginimas 1800lt į rankas. Buto, kuriame galėtum padoriai gyvent nuoma mėnesiui - 500lt. Vidutiniškai ant komunalinių su šildymu, internetu, telefonu išleisi 400lt. Maistas dabartinėmis kainomis, viską gaminant pačiam - 300-400lt. Mėnesinis transporto bilietas 110, berods. Lieka 400lt. O kur drabužiai, pramogos, sporto klubas, kiti dalykai(apie automobilį net nekalbu)? Paimkime Dubliną. Vidutinis atlygis (turintiems stažo iki 4 metų) yra 2000-2500 eurų. Buto nuoma 600-700 eurų, tik nežinau kiek komunaliniai, bet tikrai ne ką brangiau, nei LT. Viešasis transportas 120 eurų(autobusas). Maisto kainos - beveik kaip LT, todėl gal 150eurų gaminant pačiam. Jauti, kiek lieka? Net jei ir liks tie patys 400 eurų, tu už juos gali nupirkt daugiau "tarptautinių"(turiu omeny tas, kurios visose valstybėse kainuoja vienodai - elektronika ir t.t.) prekių, nei už 400lt. Tai apie ką kalbam?
rwc 2012-06-29 17:28
Taip, tai apie ką kalbam? Kad vienodai ardamas ir vienodai taupydamas, greičiau susitaupysi naujam aifonui? Knygos, pramogos, kultūra, restoranai - ten tikrai brangesni. Dėl ko tikrai mažiau skaudės galvą - tai tik dėl aprangos ir buitinių prekių. Gali Lietuvoje pirkti kinietišką maksiminį šlamštą, ten už padorią kainą nusipirksi ir kai ką padoraus.
Arthuras 2012-06-29 17:58
Jo, kad ir taip galima apibūdinti, jei nori.
rwc 2012-06-29 18:45
gyvenimu? Man čia kažkaip nesueina sąvokos. Apskritai, tavo nuomonė yra tavo nuomonė. Aš dūmiau iš to Dublino neatsigręždamas, vos pasitaikius progai. Yra ne vienas miestas Europoje, kur tikrai norėčiau dirbti ir gyventi, bet jei, dirbdamas kvalifikuotą ir gerai apmokamą darbą, per savaitę tik dieną dirbu sau, o keturias - pilvui, tai tada jau geriau Kaune. Juoba, kad čia nei už buto nuomą mokėti nereikia, nei prižiūrėti, kad vaikai bendrautų lietuviškai, šalia giminių ir draugų (atostogos prie ežerų nieko nekainuoja), nereikia derėtis su šeima: arba metat darbus, mokyklas ir darželius, arba manęs mėnesiais nematysit... Tie keli šimtai eurų aifonui tikrai neverti. Va, jei skirtumas būtų toks, kad galėčiau kiekvieną savaitgalį skraidyti namo arba skraidinti šeimą pas save - tada kitas reikalas.
Importial 2012-06-29 19:04
rwc, kokiom kalbom programuoti sugeba tie po 12 kl. dirbt pradėję programeriai? JAVA, kažkas iš C šeimos?
rwc 2012-06-29 19:45
), o C/C++ iš principo nevirškinu, tai mano arkliukai buvo Object Pascal, Borland Pascal For Windows, FoxPro (originali versija, ne tas MS FoxPro) kažkoks ten Paskalis Macui ir aišku, kažkiek asemblerio. Mano mokiniai buvo kieti Cpliuspliusininkai, OpenGL'ininkai ir/arba Delphinai. Vėlesnės laidos - Java arba kažkiek .NET'o.
Skeleton 2012-06-29 19:57
Eretikas! Ant laužo!
Arthuras 2012-06-29 19:58
Kurioje čia mokykloje tiek moko? Mes tai 2 pamokas per savaitę ant Pascal'io pradmenų išleisdavom.
rwc 2012-06-29 20:18
rwc 2012-06-29 21:10
KTUG gali pasirinkti. Yra Photoshop, Java, Python pamokos. C++ mokėsi patys moksleiviai (per "Paskalio pamokas"), mums belikdavo juos pakuruoti. Vis tiek ciklus sukti moka, o Paskalio sintaksę - savaitę prieš egzaminą išmoks. Na, gal ne taip atsainiai, bet panašiai.
Arthuras 2012-06-29 22:03
Tau gal ir "kam man jie?", o man reikia. Nu ir ką tu man?
rwc 2012-06-29 23:45
turėčiau norėti važiuoti į kokį tai superstą Dubliną?
Arthuras 2012-06-30 00:20
Taip, mąstant visiškai racionaliai - man jis nereikalingas. Tačiau kiekvienas jaunas žmogus turi polėkį būti laisvu, nepriklausomu. Jaunam žmogui visi šitie dalykai suteikia laimės, primityviai pasakius. Ir apskritai, dažnai neracionalūs poelgiai suteikia malonumą. Ir man vienodai, taip sakant, rodo, kad tai nėra efektyvu. Ir taip, man ir automobilis nepamaišytų(kuo geresnis, tuo geriau) ir dar koks gadget'as. Ir jei vienoje valstybėje aš tą galiu turėt, o kitoje dirbdamas tiek pat, turiu mažiau(ir vartyk tu čia nevartęs, jog pragyvenimo lygis "visur vienodas", statistika rodo ką kitą) - tai gyvensiu ten, kur man daugiau siūlo.