Užsienyje studijuojanti lietuvė: Lietuvoje man nepatiko mokymo sistema ir dėstytojų politika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-12-21 09:08
Apie Lietuvos universitetus tai gerai pastebėta. Prasimokiau šešis metus ir turbūt tik kokias 6 knygas esu matęs iš kurių buvo galima mokytis. Ir puse jų iš SSRS laikų, o puse informacijos kuri parašyta tokioje knygos jau būna paneigta šiais laikais. Ir pas mane buvo dėstytojų kurie visa paskaitą pražiūrėdavo ir praskaitidavo visa paskaitą iš pageltusių kortelių. Arba iš savo studentiškų užrašų, kai dar studijavo.
Ketleris 2012-12-21 11:54
keliuose universitetuose buvai kad teigi uz visa Lietuva?
Arthuras 2012-12-21 14:17
Na nežinau ir kategoriškai neteigiu, bet maždaug visuose LT universitetuose(iš atsiliepimų ir savo patirties) tas pats. Betvarkė, ir gana didelė. Kai gauni mokslą dykai, tai dar galima imt, tačiau jei reikėtų mokėt pinigus...
mch0lic 2012-12-21 16:02
Nėra mokslo dykai. Taip galbūt už mokslą ir nemoki (tuo atveju moka valstybė) bet iš kitos pusės iššvaistai 4 jaunystės metus (bakalauro studijoms), išleidi dideles sumas pragyvenimui kiekvieną mėnesi ir negauni jokių pajamų. Pabaigęs gauni popierių kurio vertė abejotina dėl nusirašinėjimu ir darbų pirkimų praktikos, nors galbūt tu taip ir nesielgi. Mano supratimu tai čia sūris spastuose, o ne nemokamas mokslas.
Arthuras 2012-12-21 16:21
Viską aš suprantu, kas kam moka, o kas ne. Ne tame esmė. Nėra tas mokslas TOKS jau blogas, kad nebūtų vertas 4 metų. Kiti pasirinkimai ne ką jau geresni - eiliniai UK universitetai nieko doro taip pat neišmokys. Jei stoti į užsienį, tai tik į pačius geriausius. Bet vėlgi - ten pragyvenimas ir studijos dar ne tiek kainuos...
mch0lic 2012-12-21 16:42
Bakalauro studijas gali pabaigt ir per 3 metus, 12 mėnesiu greičiau nei lietuvoj, čia jau didelis pliusas. Kitos bendravimas tarp dėstytojo ir studento, vėlgi didelis pliusas, na ir galiausiai uk juk ne vienintelė vieta kur galima mokytis. Todėl prieš stojant, bet kur reiktu gerai apmastyt kaštus bei už ir prieš. Mokytis visur reiks, tik manau svarbu kaip ta medžiaga pateikiama, ar medžiaga yra atnaujimama ir galiausiai kokios perspektyvos su integracija į darbo rinka. Ir ne šiaip kokios KTU lygio darbo mugės kur į kazino grindų plaut technologijų studentam siūlo...
Arthuras 2012-12-21 16:48
Realiai, gerai moku tik anglų kalbą. Kur dar mokytis?.. Kainos ten taip pat didelės, studijuodamas dirbsi irgi, geriausiu atveju, valytoju.
jonasas 2012-12-21 16:59
dabar 11 klasei mokaus tai gal kas nudeges arba kam pasiseke turit patarimu ka daryt su mokslais? (tiksliau tai jei noreciau studijuot uzsienyje kuo pasidomet pries tai) ir gal esat girdeje ar galima komp 3d modeliavima lt studijuot?
Dvigubas nulis 2012-12-21 17:05
Jau ne pirmas komentaras, kuriame galima įžvelgti tavo rašymą vien dėl varymo, net realiai nežinant situacijos. Kas nori, tas suranda, ir ne tik darbus kavinėse, restoranuose, ofisuose (ne valytoju), klubuose ar koncertų salėse, bet ir pagal specialybę. Ką jau kalbėti apie vasaros metu esančią praktiką, už kurią moka.
mch0lic 2012-12-21 17:12
Anglų kalba gali mokytis beveik visose šalyse (net ir lietuvoje) tarp jų ir JAV, Kanada, azijos šalys. Universitetą rinktis pagal reitinga yra kvaila. Kur kas svarbiau rinktis mokymosi įstaigą pagal specilybe ir specialistus dirbančius toje įstaigoje, laboratorijas ir pan. Universitetas gali turėt keletą fakultetų, ir vieni yra labiau vystomi nei kiti, galbūt pasirinkęs dizaino studijas technologijų universitete greit nusivilsi, nes visas dėmesys bus skiriamas tehnologijoms, o dizaino studijos skirtos tik pritraukti daugiau studentų. PS: Čia yra mano asmeninė nuomonė ir patirtis.
Arthuras 2012-12-21 17:25
Prieš stodamas to niekaip neįvertinsi, ką jau kalbėti, jei stoji kitoje valstybėje. P.S. tikrai neteigiu, kad užsienyje studijuot neverta.
GTRooTube 2012-12-21 17:47
Man tai irgi ŽIAURIAI nuobodžios paskaitos būna, dėstytojai patys apatiški, nebesidžiaugia savo darbu, nebetiki, kad kažką kažko išmokys...
MrT 2012-12-21 17:53
Na filosofijų, sociologijų, psichologijų tikrai nereik. Nors užsienyje jų nėra, bet garantuoju, kad žinau daugiau už eilini Lietuvos studentą, kuris prie fizikos gauna ir tuos dalykus mokytis. Kodėl? Nes į tas paskaitas eina ne tam, kad ką išmokt, o tam, nes reikia. Išvis debiliška sistema. Jei yra vienodai ant savęs tobulinimo tai tu studento nepriversi patobulėt. Išmoks ką reikia egzaminui ir pamirš. O žmogus, kuriam tai įdomu gali pats pasiskaityti knygų ir pan. Žinoma nereikėtų suabsoliutinti. Yra, kas išnaudoja viską, ką universitetas duoda pilnai. Šiaip nieko blogo pasakyt apie Lietuvos universitetus negaliu. Nesimokiau. O ir tie, kas mokosi, nieko blogo nesakė. Gal dėl to, kad savam darže nešikama, o gal ir ne. Gal kas nori papasakot kuom Lietuvoje blogai studijuoti fiziką?
mch0lic 2012-12-21 17:59
Jei nežinai ką iš vis nori gyvenime veikt nėra prasmės net kažką vertint. Turėdamas tikslą tuos dalykus greit išsiaiškini ir įvertini geriausias sąlygas ir galimybes.
Arthuras 2012-12-21 17:59
Kad nereikia, tai nesutinku, sutikti galėčiau su tuo, kad mokoma tokių dalykų labai jau keistai, nepraktiškai. Visgi tai yra šalutinis dalykas ir tai turėtų būti paverčiama į naudingą paskaitą.
arbatžolė 2012-12-21 18:02
girdejau, kad Teesside universitetas UK yra labai geras sitoj srity. Mano pusbrolis ten sita dalyka studijuoja, arba kazka labai panasaus.
Dvigubas nulis 2012-12-21 18:07
pavyzdžių, o apie jokias bendras tendencijas nebuvo nė kalbos.
MrT 2012-12-21 18:25
Aš nesakau, kad jų nereikia. Jei žmogus norės, jam tai bus įdomu, pats skaitys ir domėsis. Jei neįdomu - tai tik laiko gaišinimas. Mokiausi istoriją B lygiu. Nors ji ir neturi su mano dabar studijuojamu dalyku nieko bendro, bet man ji patiko ir tikrai su malonumu skaičiau. Bet daugiau negu pusė klasės kankinosi ir dabar nepamena nieko.. Tą pačią istorija galėjau vikipedijoje paskaityt iš tikro, ką ir dabar padarau. Jei psichologija ir t.t. būtu neprivalomi, o pasirenkamieji dalykai tuomet suprantu egzaminus ir kitus žinių patikrinimus, bet dabar tai yra bereikalingas studentų gaišinimas.
Arthuras 2012-12-21 18:26
Matai, bėda kame. Pabaigęs aukštąją mokyklą gauni tai patvirtinantį diplomą. Aukštoji mokykla ir yra ta mokykla, kurioje žmonės turi būti visapusiškai išsilavinę, o universitetas turi bent minimaliai tą patikrinti. Lietuvoje tai daroma daugiau dėl vaizdo, bet pati esmė yra teisinga. Čia neina kalba apie savanorišką mokymąsi ir t.t. Čia kalbama apie diplomą, kurį turėtum gaut tik tada, jei atitinki kriterijus. O į tuos kriterijus, aukštosios mokyklos, ir turi įeiti įvairesni dalykai.
MrT 2012-12-21 18:36
Manau turėjo omenyje, kad mokyklų absolventai turėtų būti pakankamai išprusę žmonės jei jau nori studijuoti universitete. Jei Lietuvoje sumažėtų universitetų skaičius ir būtų griežtesni reikalavimai įstoti - tai ir čia galėtų rinktis išprusę, moralūs, apsiskaitė žmonės, o ne visi runkeliai, kurie tik nori.