Specialistai nustėrę: fiksuojamas dramatiškas berniukų ir mergaičių rezultatų mokyklose skirtumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2013-01-27 21:49
Įdomus klausimas! Iškaltos žinos gali būti suprastos - pvz netyčia gyvenime radus kokį pavyzdį; netgi iškaltos ir nesuvoktos žinios lavina atmintį ir atitolina alchaimerį Betgi jei nieko neiškalei - ką suprasi? Pitagoro teoremą išmastysi ir tučtuojau suprasi?! Turbūt riba yra po atsakymo. Jei iškalei - atsakei - užmiršai: tai kalimas grynuoju pavidalu. O jei iškalei - atsakei - mokytojas išaiškino (pats supratai, dėdė parodė, tetė pasakė) tada kalimas virs supratimu. Spėju - riba tarp kalimo ir supratimo yra mokinio aplinkoje.
CiuniZ 2013-01-28 09:45
Nemanau kad mergaitės protingesnės. Manau, kad protingesni yra vyrai, tik jie neisnaudoja savo potencialo, jie mokykloje tiesiog nesimoko, o mergaitės zymiai dazniau mokosi, daro namu darbus. Esu isitikines, jog jei butu atliktas kazkoks panasus testas į IQ tai rezultatai būtų atvirkstiniai. Esu sutikes gal tik pora vyru kurie negali mokytis yra tikrai silpni, o kiti kurie prastai mokesi dazniausiai tai buvo tik del netinkamo elgesio bet ne delto jog neturi jie gabumu tam, o vat moteru tarpe tokiu esu sutikes ne neviena kuri stengiasi bet nieko nesupranta ir nesupras.
Juodulys 2013-01-28 10:56
Visiems čia diskutuojantiems norėčiau priminti IQ testų rezultatų pasiskirstymą tarp vyrų ir moterų. Moterų yra labiau sukoncentruotas ties vidurkiu. Tuo tarpu vyrų yra su didesniu pasiskirtymų. T.y. tarp vyrų procentaliai yra daugiau su aukštesniu nei vidutinis intelektu, kaip ir su mažesniu. Todėl sakyti, kad vidutiniškai vieni ar kiti protingesni - neteisinga. Vidurkis abiejų lyčių yra vienodas. O į straipsnio temą: vidutiniškai moterų atmintis yra geresnė. Na bent jau yra tokių teiginių/tyrimų. Todėl kai mokykloje tenka daug įsiminti, tai moterys geresnius pažymius ir gauna. Pvz: istorija: viena yra suprasti įvykių priežastis ir pasekmes, visa tai sklandžiai papasakoti ir visai kas kita kai pradeda klausinėti datas antras pvz: bet kuris tiksliukas, gali puikiai parašyti rašinį. t.y. jis gali tiksliai ir aiškiai išdėstyti savo mintis. Tačiau jis nebūtinai sugebės išmokti mintinai ilgą eilėraštį. trečias pvz: galima išmokti fizikines/matematines formules. Tačiau jei duodamas uždavinys, kuriame nėra iš karto akivaizdu kurią ar kaip formulę pritaikyti, tik geresnę atmintį turintis nesugebės gauti geresnio pažymio.
krislas 2013-01-28 15:51
Tai niekas ir neskambina. Tiesiog vienas veikėjas, matyt, numatydamas, kad viceministeriu gali būti ir nebekviečiamas, susirado "problemą" kad būtų pagrindas kurti ir vykdyti "programas" beigi visaip kitaip "persikantuoti", kol laikai pagerės. Į mokyklą iš ministerijos oi kaip nesinori.
vvv2 2013-01-28 16:36
- atskiros berniukų ir mergaičių gimnazijos buvo ne iš "durnumo" ar "atsilikimo", tai šiandien kažkokie "zombiai" iš mergaičių nori padaryti "zombytes", o iš berniukų "zombiukus" belyčius..