MRU šokiravo studentės kreipimasis į teismą dėl nusipirkto prasto darbo: kaip valstybė galėjo nusileisti iki tokio lygio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-03-25 11:50
O ką, čia įstatymus pažeidžia ne įmonė, o studentas. Ir pažeidžiamas būtent daugelio nemėgstamas Autorių ir gretutinių teisių įstatymas (Ar kaip ten jis vadinasi ... ). Gi niekas nedraudžia man užsisakyti įmonėje ataskaitos parengimą ar tyrimo atlikimą. Jei tai draustų, 90% univerų dėstytojų netektų darbo, nes daugumą jų projektų būtent iš esmės ir yra „nupirkti tyrimai“, sumokant, kad jie atliktų tyrimus ir paruoštų rezultatus, o perka Vakarų įmonės, etc ... . Tuo tarpu čia pažeidimas yra tik vienintelis - studentė pažeidė autorines teises, įmonės atliktą darbą pristatydama kaip savo. Viskas būtų gerai, jei ji būtų nurodžiusi, kad „mano užsakymu įmonė atliko tyrimą“. Viskas.
mar444nas 2013-03-25 12:00
Na bet ir durna ta studentė. Butu pataisiusi ta darba pati ir gal butu apsigynusi o dabar ispyre. Del 1500lt metus mokslu galima sakyti prarado. Aiskus kitais metais gales gintis bet ...
kestutisz 2013-03-25 12:21
Na, o aš naiviai tikėjausi, kad čia koks tiriamasis-praktinis darbas, t.y. būsimas teisininkas demonstruoja savo žinias praktikoje, su problemos (perkamų darbų) iškėlimu ir pergale teisme. Visa tai protingai aprašius jai gautųsi visai geras darbas, o ne kažkoks "popierinis" :)