Amerikietis moksleivis per keletą metų išmoko daugiau nei 20 užsienio kalbų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LG0012 2013-04-20 17:11
Tegul pabando išmokti LT kalbą ;D
Sloth 2013-04-20 17:13
Realiai nėra taip sudėtingai pasiekiama, jei keturis metus tam skiriamas didelis dėmesys ir jei kalbinės grupės nėra ypatingai skirtingos. Sprendžiant iš kalbos, vaikinukas iš esmės yra gan diletantiškas ir pats nelabai gerai suvokia, kodėl tas kalbas taip sparčiai išmoksta iki tam tikro lygio ( jei tai nėra eilinis prasto straipsnio pavyzdys, kai iškerpami pagrindiniai pasisakymai ). Vis tik pasakė vieną teisingą dalyką: kuo daugiau kalbų moki, tuo lengviau mokytis sekančias. Kalbų mokymasis yra daugiau išlavinamas įgūdis, nei įgimtas talentas. Be to, mokantis kalbas svarbu mokytis struktūruotai, pagal planą, o ne padrikai, tai progresą pagreitina keleriopai. Tai, kad jis jidišu mokėsi kitus dalykus iš esmės rodo, kad buvo taikomas visiškas pasinėrimas - su kalba nuolatos kontaktuojama. Tokiu atveju, net ir visiškai nepažįstamą kalbą, kurios gramatinės ir garsinės struktūros skiriasi nuo gimtosios, galima išmokti iki fluent lygio per metus. Tarkim anglų kalba yra pirmoje bazėje, jidišas, jei neklystų yra antroje, taigi, kalbinis skirtumas - viena bazė. Galima sakyti, kad statistiniam anglakalbiui, kuris neturi ypatingų sugebėjimų ir yra vidutinio amžiaus jidiš kalbai išmokti užtektų pusmečio. Visoms sekančioms kalboms reikėtų dar mažiau laiko. O sprendžiant iš sąrašo - visos jo kalbos yra pirmos/antros bazės. EDIT: Peržiūrėjau originalų sąrašą po vaizdo klipu. Visgi kalbos yra iš skirtingų grupių. Tai jau daro jo pasiekimą ganėtinai įspūdingu. EDIT2: Pagaliau pavyko peržiūrėti visą video, kadangi internetas labai prastas. Vis gi, laikausi pirmos nuostatos, kad nieko stebuklingo ir rezultatas pasiektas pasišventimo dėka, žinoma, jis mokėsi protingai ir turėjo sistemą. Nemažai kalbų smarkiai strigo, žodynas visur vartojamas maždaug kasdienis ir nesunku tiek pasiruošti iš anksto. Turbūt daugelis girdėjot, kad rusų kalbos lygis nėra ypatingai aukštas. Kinų kalbos žodynas labai paprastas, tonai labai teisingai ir ryškiai sudėlioti, kas priverčia kalbą skambėti visiškai nenatūraliai, realiai, tiek galima išmokti per kelias savaites. Tas pats yra juntama ir su kitomis kalbomis, akcentai labai ryškiai imituojami, iki tokio lygio, kad tam tikros kalbos pradeda skambėti labai nenatūraliai. Kitas dalykas, sunku pasakyti kaip jis sugebėtų rašyti tomis kalbomis ar skaityti. Daugelyje kalbų kalbėjimas yra pati paprasčiausia dalis ir gan greitai išmokstama, jei yra laiko ir žmonių, su kuriais būtų galima praktikuoti. Gan įspūdinga, įdomu, bet toli gražu nėra stebuklinga. Didžioji dalis čia esančių komentatorių per tokį patį laiką galėtų išmokti nemažiau kalbų ir iki ne ką ne menkesnio lygio
cluendo 2013-04-20 19:58
Sloth, Daug nekomentuosiu tavo nuomones, bet pabandyk ismokti tu tiek kalbu, galbut netgi daugiau ir nusifilmuok! Peace
Heksogenas 2013-04-20 20:11
Padėkit man tuomet english išmokti kokios strategijos reik? Na dar plius kokia rusų ir tobula būtų man, bet pasitenkinčiau ir english per pusmetį iki sklandaus kalbėjimo. Nes aš manau. kad kalbom reik talento..
Anonymous 2013-04-20 20:19
O ką reiškia „išmokti kalbą“? Ar žinoti 500 žodžių, ko pilnai užtenka bendrauti kelionėje, ar mokėti gramatiką, platų žodyną, mąstyti kita kalba? Koks to vaikio žodynas, ir ką apie jo mokėjimą mano ne jis pats, o kitakalbiai?
faktas 2013-04-20 22:56
Kažkada šio tinklapio komentaruose prie panašios temos esu minėjęs, kad pažįstu merginą (25), kuri moka 8 kalbas. Mokėjimas skirtingų lygmenų - japonų gali versti girdimą tekstą, bet negali kalbėti. Kai paklausiau, kaip taip greit mokytis kalbų??? Atsakymas - pasakyti praktiškai bet kam reikia vos 1200-2000 žodžių. Tiek išmokti lengvai galima per pusę metų. Sakinių daryboje - mažiau nei 50 esminių taisyklių, kitos suvokiamos intuityviai arba atitinka jau mokamą, giminingą kalbą. Beje, ji pati iki šiol vargsta su rusų, kurios niekaip nepavyksta perprast. Kuo kalba senesnė - tuo netaisyklingesnė. Tokios kaip lietuvių arba rusų yra tikras taisyklių ir jų išimčių kratinys.
GM 2013-04-21 00:00
O mūsų mokyklos nesugeba kalbos išmokinti per 5 metus ...
Urbshis 2013-04-21 01:05
Lietuviu kalba labai turi platu zodyna ir linksniavima. Va paziurekit Uspaskichas lyg ir sklandziai kalba bet su linksniavimu jam tikrai ne kas
Sloth 2013-04-21 04:44
Amžiaus svarba yra dalinės, nes ją sistemingai mokantis galima apeiti. Visa esmė, kodėl vaikai kalbas išmoksta taip greit yra tame, kad jie dar neprisirišę prie gimtosios taip smarkiai. Kitas dalykas - jie nebijo praktikuoti ir klysti (jie juk neretai kalba su savimi ar negyvais objektais). Trečias dalykas, vyresnio amžiaus žmonės būna atpratę dėti į galvą naują informaciją iš jiems nepažįstamos sferos. Pavyzdžiui pagyvenęs inžinierius puikiai gali įsisavinti naują informaciją susijusią su profesija - nes jis tą įpratęs daryti. Bet jam sunku išmokti kažką visiškai naujo iš kitos sferos, nes jis galbūt nuo pat mokyklos baigimo domėjosi tik savo specialybe. Todėl iš esmės amžius nėra kliūtis, nes apribojimai yra daugiau mumyse, bet ne mūsų smegeninėje. Tiesiog reikia derinti sistemą prie savo įpročių P.S Negalvokit, kad bandau nuvertinti jo pasiekimus. Tai be jokios abejonės reikalauja didelio pasišventimo ir daug laiko. Tiesiog noriu pasakyti, kad kalbų mokymasis nėra kažkoks mistinis dalykas kuris priklauso nuo talento, talentas čia mažai ką reiškia. Iš esmės, ką žmonės paprasčiausiai gali maišyti su talentu - geri socialiniai įgūdžiai, drąsa ir šiek tiek geresnė atmintis. Taigi, jei kažkas nori išmokti kokią nors užsienio kalbą - marš mokytis. Nereikia galvoti, kad tai priklauso nuo talento, ar, kad "esu jau per senas išmokti naują kalbą", tereikia pasidomėti ir susikurti savo sistemą.
Anonymous 2013-04-21 08:14
Na, net prastai išmokti 20 kalbų yra pasiekimas. Be jokios abejonės, tam reikia talento ir darbo ir t.t. Bet vis vien kažkaip nepanašu į , kaip aprašo žurnalistai
demukazz 2013-04-21 23:02
Na, aš būdamas jo amžiaus galėjau susišnekėti keturiomis kalbomis ir tikrai tam reikalui neįdėjau daug pastangų: anglų pramokau, nes nuo vaikystės žaidžiu pc žaidimus ir žiūrau filmus (db mano "mokytojais" yra forumai); rusų, nes turėjau giminių-artimųjų-kaimynų, kurie šnekėjo beveik vien tik ta kalba; ispanų - kai gyvenau toje šalyje; na ir gimtoji - lietuvių. Žodžiu, mano indelis buvo visai nedidelis - pats prie knygų nesėdėjau ir nevargau. Dabar praėjus jau nemažai laiko porą kalbų primiršau pasikeitus aplinkai ir gyvenimo būdui, bet patys kalbos principai išliko. Pvz manau, jog išmokti italų, prancūzų ar portugalų man yra žymiai lengviau nei bet kam neturinčiau jokių lotynų kalbos grupes žinių. Be to - anglų kalbos žinios gali pagelbėti besimokant vokiečių, nors kai kam tai atrodo neįtikima. Taigi pilnai tikiu, jog pramokti, kad ir dešimt panašios grupės kalbų per metus galima, jei tam yra pasišvenčiama 100%, visai kas kito - kitos kalbos ir rašmenų grupės.