Belgas liko sukrėstas, kai sužinojo, kiek VU uždirba jo sužadėtinė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-07-11 11:53
ISM, mokėjau 4,300 dėstytojai nė vienas nesiskungė alga ir ja džiaugės. Dabar mokėt 5,500-6,500 priklausomai už studijas (už semestrą), VU su ekonomikos studijomis neatsilieka, bet va mano brolis bent jau gaus 2,000 litų stipendijai semestrui, biški daugiau nei VU. O kur dar puikiai sutvarkytos patalpos, palyginus neblogai dirbantis studijų skyrius, sąžininga vertinimo sistema, daug užsienio dėstytojų ir t.t. - viskas atsiremia į tai, kad universitetuose sėdi visi savi ir tiems saviems ten labai gerai. Keisti nieko nenori, nes nemoka ir dirbti tingi - žiūrėk dar užsuksi sau kranelį.
Sloth 2013-07-11 12:14
Na, kad filosofijos fakultetas VU labai turtingas, tai nesunku įsitikinti tiesiog nuėjus į patį fakultetą VU dėstytojų atlyginimai irgi labai svyruoja, nuo daugiau nei 15 000 iki bene tūkstančio litų. Tai priklauso nuo dėstytojo kompetencijos ir nuo jo verslumo. Būtent tą verslumo dalį ir norėčiau pakomentuoti. Mano nuomone tai truputi neteisinga dėstytojų atžvilgiu. Didelė dalis filosofijos/istorijos/kalbų dėstytojų tiesiog nėra verslūs ir to nepakeisi. Jie tikrai neretai turi puikias dalyko žinias ir geba labai gerai dėstyti ( nelendant į individualaus dėstytojo gabumus ). Bet jie yra akademikai senąja to žodžio prasme, tai yra žmonės, kurių tikslas ne rašyti mokslinius darbus dėl kiekio, kad užsidirbti pinigų, bet gilinti savo žinias ir perduoti jas kitiems. Būtent jie ir yra nuskriaudžiami. Manau, kad bazinis dėstytojo atlyginimas turėtų būti mažiausiai 3-4 tūkstančiai. Tada perspektyvus jaunimas dažniau liktų universitete dėstyti ir pakeistų senus ir nukvakusius nuo sovietmečio užsilikusius dėstytojus. O dabar problema tokia, kad niekas už tokią algą tiesiog dėstyti nenori, todėl paliekamas visiškai nekompetetingas dėstytojas, nes tiesiog nėra kam jį pakeisti. Tiesą sakant, būčiau visa širdimi už, jei dalis finansavimo skirto valstybės finansuojamoms studijoms eitų dėstytojų kokybei ir atlyginimui užtikrinti. O tai dabar situacija tokia, kad neretai finansuojami ir nemokamai mokosi visiškai grybai, kai tuo tarpu geri ir išsilavinę dėstytojai vos galą su galu suduria.
vvv2 2013-07-11 13:08
- gerai dirba "TauPysiu" programa!
deivec 2013-07-11 20:28
debilas belgas...tai ka dabar gal prezidente is turi algas padidinti destytojams ????? o tai pala..o kodel tada MMA kelia per kraujus ???? kodel tada visi diskutuoja kad negalima kelti MMA staigiai ir pan. belgas parode tik viena...kad isvis kas lietuvoje lieka..arba pensininkai arba kvaileliai...patriotai
Corsair 2013-07-11 20:48
Pats gailiuosi, kad studijavau nemokamai 4 metus VGTU, nes tas univero diplomas absoliučiai nulis yra, praktikos realiai irgi nulį gauni ir pagal specialybę susirasti darba yra be šansu... Ir tikra tiesa, kad užsilikę labai daug sovietmečio dėstytojų,mano atveju gimnazijoje buvo aukštesnis lygis nei universitete, įstojęs į pirmą kursą stebėjausi, kaip univerai priima totalius grybus studijuoti, viskas paprasta, svarbiausiai pinigai.
immortallt 2013-07-11 21:03
Corsair, universitetas tai ne kolegija ar profkė. Nori patirties - eini tenais.
Corsair 2013-07-11 21:31
Todėl dugumą universitetų absolventų keliauja tiesiai į darbo biržą. P.S. Reikia IT specialisto patarimo, noriu keisti savo specialybę į programuotojo/arba IT administratoriaus, bet galiu rinktis išlyginamasias informatikos studijas VU arba eiti į privačius kursus ir ten gauti atitinkamus sertifikatus. Kur gaučiau daugiau patirties ir šansų susirastį programuotojo darbą?
Tikimybe 2013-07-11 23:45
Jo cia tai bezabrazija Uz moksla studentai tokius pinigus moka del kazkokio diplomo, su kuriuo gali uzpakali nusivalyt ieskodamas darbo, na zinoma nevisi , bet dauguma randa ta darba, bet ne pagal specialybe ir dirba uz minimuma arba sedi birzoje arba emigruoja, Pinigai i bala mano nuomone jei tokia situacija su Svietimo sistema, Svietimo sistemoje gudi tamsuma ir neaiski ateitis Bet jaunimelis eina stoja mokosi tikisi dar kazka pasiekti bet didziam nusivilimui laikas parodo tikraja realybe.
immortallt 2013-07-12 02:07
Iš mano kurso 100 žmonių, nė vienas, kuris darbo realiai ieškojo, o ne tik sakė, kad ieško, nei darbo biržoje buvo, nei vargo kol darbą rado. Kiti aišku ieškojo kažko konkretaus ar kažko ypatingo, tai ieškojo gerokai ilgiau. Buvo ir tokių, kurie darbo biržoje sedėjo, bet ne dėl to, kad darbų nėra, o dėl to, kad realiai tingi gyventi o tėveliai išlaiko.
marcaz 2013-07-12 08:28
Tai tik tavo beda, deja, bet tai tiesa... Nesupranti, kas yra univieras, neuspratai, kad jis tau darbo neduos, gal pasirinkai ne ta kelia, o gal tik dabar supranti, kad reikejo paciam daugiau pastangu ideti - bet per principu pulini negali sau to pripazinti Ir ar tikrai manai, kad yra blogai priimti "grybus", kai ju pagalba geresnes salygos yra sudaromos tiems, kas nori mokytis ? Ar tik nebusi pats is tu "grybu" ratelio?
Corsair 2013-07-12 18:33
, rašiau apie tuos "grybus", kurie įstoja į inžinieriją nemokėdami mokyklinio matematikos ir fizikos kurso.
Xdmin 2013-07-12 20:04
1. Darbas darbui nelygu, darba pagal specialybe rasti gali buti labai sunku, nes nei esi gerai paruostas nei labai reikalingas (ypac kai tavo patirtis tesudaro kelis menesius, t.y privalomoji praktika) 2. Tu studijuoji ISM jei neklystu, vienas buves destytojas KTU sake, jog ISM turbut vienintele vieta kur studijos orientuotos i realybe. (Buves, nes jam pasake - tu destai per daug realiai, ir todel turejo iseiti. Ziauru, ar ne?)