Tiksliųjų dalykų mokytojai: su humanitariniu išsilavinimu nors išmaldos paprašyti mokėsi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Verslininkas 2013-09-02 12:52
Ir tiesa pasakius visai teisingai sneka, koks skirtumas koki diploma turesi jeigu anglijoj langus plausi. Is vienos puses, anglijoj langus plaut yra kur kas geriau nei lietuvoj vadovo kedej sedet. Is kitos puses, nelabai gerai jeigu zmogus visa gyvenima vien tik langus plaus, nes nera jokio progreso, o tas paskatina pulti i depresija ir t.t. Bet velgi, del ko geriau langus plaut, del to kad anglijoj langus plaudamas pajusi daug didesni progresa nei lietuvoje vadovo kedeje sedesi, nes streso bus 10x daugiau nei realaus savo ziniu pritaikymo, ar saves ugdymo, faktas daug kas gales papriestarauti jog ne visi darbai tokie, priazystam kad ne visi bet daugelis. Todel kitas klausimas butu: ar apskritai apsimoka mokytis lietuvoje ir veliau tas zinias taikyti bei gilintis lietuvoje, manau jaunimui sie du klausimai siu ometu yra patys aktualiausi. Tai jog sudominsime vaikus studijuoti matematika ar chemija, tai nereiks kad ju maziau isvaziuos is lietuvos ir turesime daugiau specialistu, ir kad ju trukuma sjauciamas vokietijoje tai labai saunu vokieciu vaikams, o ne lietuviu vaikams. Vistik as esu patriotas, nors ir negyvenu lietuvoje, bet tik del to kad prasmes neturiu svaistyti savo geriausius metus lietuvoje, gadindamas sveikata. Bet manau kad ne taip turi buti mastoma, ir mokytojas teisingai sako jog juos reikia dominti, cia ju darbas, bet nepamirskime ir tokio dalyko kad paskui juos reikes kazkur idarbinti. ir matematikos ar chemijos geniju tikrai nereikia tiek daug kiek reikia vadybininku ar ekonomikos beiteises specialistu. Labai jau siauras straipsnis.
aurimokas 2013-09-02 13:53
O aš išvis tada nesuprantu. Kam tuomet eit i univerą ar kolegiją, bimbinėt 3-4 metus, gert alų ir dar melžt valstybę, jeigu gavęs diplomą vistiek žadi išvažiuot langų plaut ar dėžių sandėliuose kraut. Va dėl tokių žmonių aš vis labiau linkstu prie tos minties, kad visus kurie mokėsi už valstybės pinigus reikia priversti kelis metus atidirbti pagal specialybę Lietuvoje, o per mokamus jų mokesčius susigrąžinti sumą, investuotą į jų mokslą. Tuomet, jiems atidirbus skolą valstybei, jie gali lėkt kur nori ir dirbti ką nori.
Nerkus 2013-09-02 16:19
Atidirbti pagal specialybę ir yra problema. Kur tu atidirbsi pagal specialybe kai teisininkų, vadybininkų, pedagogų prikepta belekiek ir niekur tu tiesiog neįsidarbinsi. Pirmiausia reikia palikti tik tuos dalykus kurių tikrai reikia. Manau čia valstybės problema, o ne pačių universitetų.