Mokiniai jau perka ir paprastus namų darbus: viena lygtis - 7 Lt

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2013-09-12 16:12
Snukiaknygės karta. Išgūglinti Niutono binomo nesugeba, o nori visko ant lėkštutės. Tegu tėvelis 100 metrų iki mokyklos nuveža ne su A4, o su Chrysleriu. Tegu duoda pinigų, kad nereikėtų valgyti valgyklos maisto - juk yra Snickeriai ir Marlboro. O jau neduok Dieve, mokytojas už akivaizdžiai nusirašytą namų darbą parašys septynetą - telaukia svečių prieš Panoramą. Va taip gyvenam... Teisės yra, pareigas pamirškit.
Evaldas 2013-09-12 16:38
Tik kyla klausimas. Ar tėvai kalti, kad išlepina taip vaikus, ar patys vaikai? Ir šiaip, kaip mokinys banko pavedimu atsiskaitys? Straipsnis bent apie mokinius kalba. Korteles lyg ir galima turėt nuo 16 metų, o kad tėvai jas duoda - nemanau.
Simplicity 2013-09-12 16:59
klasiokui per ausį— tėvai liks kalti, nes savo galių vaikų auklėjime nepanaudoja... Airijoj dešimtmečiai kaip šunys gaujomis šlaistosi, automobilių stogais laksto. Ir ką tu jiems?
kionig 2013-09-12 17:08
Gink dieve, kokie dar vaikai, kokie auksiniai vaikučiai tėvelių. Ir nuo kada turtingi tėvai gali būti kuom nors kalti? Juk jie suteikia vaikui to, ko nori. Čia nereikia nė tokių klausimų uždavinėti, juk kiekvieno paklausus atsakys vienareikšmiškai: kalta švietimo sistema ir nemokantys mokyti mokytojai. Tai yra visų didžiausi priešai! Todėl švietimo sistemą dar reikia bent minimum dešimt kartų reformuoti! P.S. O, kad mokiniai perka darbus tai nėra visiškai baisi naujiena, kai net egzistuoja diplominių darbų pirkimas
immortallt 2013-09-12 17:08
Banko sąskaitą su tėvų įgaliojimu gali turėti berods nuo 12, aš nuo 14 turėjau. Kas kaltas? Tėvai žinoma. Man nuo 14 metų buvo pasakyta paprastai - mokysis, turėsi keliones, kiek reikės pinigų mokslams (jei reikės vadovėliai namie nupirkti ir pan.), pasirašydavo rugsėjį knygelę direktorius, o tada pasirašydavo už metus tėvai. Nenori - nesimokyk, bet visos privilegijos prapuls. Puikiai žinau, kad jei dabar prarasčiau darbą, neturėčiau pinigų ir pan. tėvai mane išlaikytų, bet dykai sedėt negaučiau, gaučiau krūvą darbų, už kuriuos tik išlaikytų. Deja dauguma vaikų šiais laikais žino tik gaunu, bet aiškinama, kad vaikų negalima versti dirbti ir pan.. Nuolat akcentuojama, kad negalima mušti, bet visa tai kraštutinumai. Porąkart per vaikystę diržo gaut gerai. Vaikų teisės irgi perspaudžia stipriai. Tegul rūpinasi alkoholikų šeimų vaikais. Tie už nieką kas vakarą snukin gauna, va to tai nepateisinu nė pro kur, bet ne už simbolinį lupt davimą per subinę.
Sloth 2013-09-12 17:19
Čia gaunasi kaip ir auklėjimo paradoksas. Kuomet buvo kuriamos alternatyvaus(nesmurtinio) auklėjimo idėjos, visuomenė buvo visai kitokia. Tos idėjos iš esmės rėmėsi nuostata, kad smurtinį auklėjimą turėtų pakeisti moralinis, tai yra šviečiant ir ugdant vaiką, su juo užsiimant. Iš esmės pati nuostata gera ir teisinga. Kas gi nutiko? Edukologijos ideologai neatsižvelgė į visuomenės pokyčius. Anuomet, kuomet idėjos buvo kuriamos ir bandomos prastumti, žmonės iš esmės gyveno žymiai lėtesnį gyvenimą ir turėjo pakankamai laiko užsiimti vaikų auklėjimų. Auklėjimas žodžiu, o ne diržu iš esmės reikalauja skirti žymiai daugiau laiko. Deja, bet laikai pasikeitė, žmonių gyvenimo tempas pagreitėjo, pridėkim dar individualistinių nuostatų suviešėjimą, kurio pasekmės tokios, kad net ir 40mečiai mieliau užsiima savo hobiais ar partnerių ieškojimais, nei vaikų auklėjimu. Atrodo, kad auklėti vaikų niekas nebeturi laiko, o diržu - jau ir nebegalima. Tokioj sistemoj vaikas lieka apskritai be jokio auklėjimo - dingsta tiek moralinis ugdymas, tiek bausmių sistema. Aišku, dar prisideda ir supermamyčių kultas, kuomet vaikai absoliučiai sudievinami ir lepinami iki nukritimo... O šiaip, manyčiau greitai prieisim prie laikų, kuomet fizinės bausmės vėl taps normaliu dalyku. Įsivaizduokit situaciją, vaikas pasiskundžia, kad gavo nuo tėvų į skūrą. Atvyksta psichologai, iškamantinėja vaiką, kad sužinotų realią situaciją šeimoje ir galiausiai išvyksta padarę išvadą, kad vaikas gavo adekvačiai nuopelnams.
Unikali durnaropė 2013-09-12 17:31
Koks dar auklėjimas, kai pačius tėvus reikia dar „auklėti“... O šiaip, visame tame auklėjimo kulte manau pakanka tik to, kad vaikas išmoktų MĄSTYTI, vertinti ir atsirinkti savo galva, o visa kita (vertybės dorybės ir etc.) ateis savaime...
Simplicity 2013-09-12 17:54
Ir viso to vaikas turi išmokti būtent mokykloje, ar netaip?
Anonymous 2013-09-12 17:58
Puiki sistema, aš jums pasakysiu. Neturtingi gali mokydamiesi užsidirbti, o turtingi, kurie neprotingai pirks - nepraeis pro vieną ar kitą egzaminą. Gyvenam kapitalizme, tegul vaikai mokosi...
blizzard 2013-09-12 18:34
Na ką aš galiu pasakyt šituo klausimu, aišku blogai.. bet.. Kalbant apie mokslą reikėtų išskirt kelis dalykus. Mokslo įstaigos parduoda prekę - mokslą, neužtikrindamos darbo vietos po to Darbdaviai išnaudoja jaunus darbuotojus kurie tik baigė mokslą ir iš tikrūjų tokių ieško, kad jiems galėtų numesti sunkiausius darbus. Darbdavys žino, kad šie tikisi už minimumą dirbti tik pradžioj, deja situacija kiek kitokia.. Prasimokęs 3 metus nesvarbu kolegijoje ar universitete ir įsidarbinęs po studijų pagal specialybę uždirbi mažiau, ar tiek pat kiek nebaigęs mokslų juodadarbis. (nekalbu apie kelias specialybes tokias kaip odontologija, programavimas..) Kodėl trūksta kvalifikuotų darbininkų? Todėl, kad darbdavys nesugeba jiems mokėti gerų atlyginimų.. Jam labiau apsimoka samdyti jaunus nepatyrusius studenčiokus, kurie už tą minimumą padaro užtektinai darbo.. nepaisant to šie dar stengiasi, nes tikisi ateityje gauti daugiau. Nepatiks - išeis, pasamdysim naujų.. + dar kiekvienas darbdavys žino, kad studenčiokams būtina darbo patirtis, dar vienas pretekstas juos išnaudoti, motyvuojant tuo, kad šie nemoka tinkamai dirbti ar tinginiauja.. Taigi klausima, kodėl nepirkti? visi perka visus.. Kiekvienam rinktis, aš asmeniškai mokausi nepirkdamas darbų, nes man svarbu, jog užimdamas kažkokias pareigas galėčiau kompetetingai atsakyt į kokį nors užduotą klausimą ir žinočiau ką reikia daryt vienu ar kitu atveju, bent jau minimaliai, bet žinočiau.. Na, o kaip kiti - čia jų pasirinkimas..
immortallt 2013-09-12 21:58
blizzard, joo... Nepradėk apie užtikrintas darbo vietas. Jos užtikrintis būna tik darbo ir koncentracijos stovyklose. Nori užtikrintos darbo vietos? Būk geras specialistas. Niekas tavęs niekad neatleis iš darbo ir tik pats rinksis kur dirbti.
femto 2013-09-12 22:00
Drogheda miestas su itin auksta kriminogenine padetimi. Nesistebek..
kestutisz 2013-09-13 08:35
Pritariu. Sakyčiau gan neblogai, kai kažkieno pernelyg prikaupti pinigėliai bent per vaikus pereis kitiem. Ir anksčiau pradėjus kvailai juos leisti, vėliau tėvų palikimas bus iššvaistytas dar greičiau
Simplicity 2013-09-13 09:42
Tai taip... Turbūt teks kraustytis į Dubliną ar Limericką...
nondescript 2013-09-13 09:53
Proto už pinigus vistiek nenusipirks, pasimatys jų visi "talentai" kai pradės dirbt.
Arns 2013-09-13 09:56
Pilnai palaikau Sloth mintis. Tos "supermamytės" jau ant tiek išpušo, kad pradeda kabinėti dėl knygoje rasto žodžio "šūdas", "triesti". Visą animaciją išreitingavo, atseit žaloja vaikų protus. Išsireikalavo absurdiškus amžiaus cenzus į filmus dėl tos pačios priežasties. Jei tik kas negerai, pirmosios bėga ir kitiems akis drasko, kad tik jų vaikelis būtu "pupuliukas"... Sakyčiau toks per didelis rūpinimasis atsisuka prieš visą visuomenę. Mes dar nepatyrėme, bet užsienyje jau matome "auksinio jaunimo" šėliones, kai kelinta karta ne patys stengiasi pasiekti, o už juos yra kas apšokinėja.
FtBall 2013-09-14 14:27
Pritariu visiems legaliems būdams užsidirbti, ypač dirbant protinį darbą. Taip pat gerai yra, kad tie vaikai švaisto pinigus, kurių neuždirbo gerais mokymosi rezultatais.