Technologijos egzamine pakišo koją, bet klaida ištaisyta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

111 2014-07-25 11:31
Tai viena tų situacijų, kai NEC, vertintojai (šiuo atveju gal ir kitos grandys) žlugdo jaunus žmones. Gaila, kad kai kurie gauna atlyginimą už tokį aplaidų darbą.
punktyras 2014-07-25 11:55
Klysti žmogiška. O jei nekovosi dėl savo interesų, niekas jų negins. Visada mama nestovės šalimais, niukindama ieškoti tiesos. Čia gal labiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad būdami teisūs, mokiniai gali pasiekti rezultatą – nėra taip, kad sprendimas iškaltas akmenyje ir viskas. Pilietiškumo, atsakomybės už save ugdymas.
FtBall 2014-07-25 12:15
Pritariu. Pridursiu, kad egzaminai - brandos egzaminai. Kažkodėl dažnai praleidžiamas žodis "brandos". O brandus žmogus turėtų sugebėt pats už save pastovėt. Gal visgi per anksti tie egzaminai, jei gauna gerus rezultatus už teorines žinias, o pakalbėt su nepažįstamu NEC darbuotoju - didelė tragedija.
111 2014-07-25 14:05
Taip, savarankiškumas bei mokėjimas pastovėti už save reikalingas, tačiau labai svarbu ir tai, kad "aukščiau" esančių žmonių viskas būtų daroma skrupulingai. Abiturientams (ypač gerai besimokiusiems) tokios situacijos sukelia didelį stresą. O laiko juk nepasuksi, kad viską būtų galima išsiaiškinti tą pačią dieną...
Shinigami 2014-07-25 17:14
Ne viskas taip lengva su valstybinėmis institucijomis. Ir gerai tai žinau nes su jomis darbe tenka susidurti. Vienas, iš įmonės kurioje dirbu, klientų su valdininkais jau 11 metų kovoja, jau ne viena teismą yra laimėjęs, bet vis tiek valdininkams nieko nepadaro. Nes valdininkai už savo veiksmus ne atsako, o jei su jais susipyksti tai jie pastoviai kažko prisigalvoja. Ir vėl viskas iš naujo. Todėl gali kovoti kiek nori, bet laimėti bus sunku.
jijami5 2014-07-26 20:26
Dar nepaminėjo nesklandumo jog nec serveriai kaikuriems atėmė 15 min, nes buvo neįmanoma nieko daryt dėl užlūžimo. Aišku normalūs vykdytojai tokiu atvėju pratesia laiką, bet pas mane to nebuvo. Na bent jau toje profkeje jokie egzaminai nevyks kurį laiką.
rwc 2014-07-27 18:51
Informatikos egzo vertinimo sistemas programuoja nemokantys programuoti... Nu ir nafik... Gal reikėtų sugalvoti kokią atestacijų sistemą, kaip statybų vadovams, gydytojams, pedagogams? Nori vykdyti valstybinį konkursą - išsilaikyk sertifikatą ir perlaikinėk jį kas porą metų. Susifeilinai - teismas atima sertifikatą be teisės jį laikyti 10 metų. Baigtųsi bardakai, kai jautrias sistemas krepina trečiakursiai ir šiaip chaltūrščikai. Kas konkrečiai dėl šio egzamino - jei sistema nesugeba atidaryti failo, ji turi kelti aliarmą, kad darbą vertintų žmogus, o ne tiesiog užskaityti 0. Kiek informatikos magistrų reikia parašyti vienam try/catch? Kiek testuotojų reikia, kad jie sistemai sugalvotų pakišti netinkamą failą? Kas pigiau - svarstyti apeliacijas ar sukodinti tris eilutes?
Giedrius- 2014-07-27 20:48
Norėjau rašyti piktą komentarą, kad tokių darbų galėjo būti ir daugiau, bet susitikrino. Pasitaisė. Gerai... Bet tik tiek ir gerai. Jie, atrodo, nelabai supranta, kokią vertę tie įverčiai turi vertinamiesiems. Būtų čia jų pinigus pervedanti sistema, būtų sutikrinta apokalipsės sąlygomis. Dabar dar gerai, kad gavo kažkokį (ir dar kokį...) grįžtamąjį ryšį. O kas suteiks tinkamą grįžtamąjį ryšį kitiems 984 abiturientams, ir dar atsiprašys? Ir taip su visais egzaminais: nei į plius, nei į minus, nei kodėl, ir išvis - nieko.
- 2014-07-27 20:59
try/catch ? Aukštasis lygis ... Opensorsinykai dar tik IF... ELSE mokinasi ... O ten kodina net ir profesoriaus laipsnius turintys ...
FtBall 2014-07-28 08:53
Aš geriau parašysiu if(a==null){a = new Smth();} nei try{a.getValue();} catch(Exception e){a= new Smth();}